Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ S.O.S. --- ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

Θα ήθελες να ήσουν εσύ το πειραματόζωο; Σταμάτα επιτέλους να αγοράζεις ό,τι δοκιμάστηκε επάνω σε ζώα!
Αναρωτήθηκες ποτέ πόσα κουνέλια τυφλώθηκαν και πέθαναν για την μάσκαρα που αυτή τη στιγμή φοράς; Ίσως, όχι μέχρι αυτή τη στιγμή, αλλά τώρα θα αναγκαστείς να το σκεφτείς! Να ξεκαθαρίσω από την αρχή: αν νομίζεις πως δεν σε αφορά γελιέσαι! Μας αφορά όλους, η δύναμή μας είναι μεγάλη, και μονάχα εμείς μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά!
Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για 100 εκατομμύρια ζώα που πεθαίνουν κάθε χρόνο στα εργαστήρια, αν αυτός ο αριθμός σας ακούγεται τρομερά μεγάλος, σκεφτείτε πόσο αυξάνεται αν υπολογίσουμε και τα ζώα που δεν λαμβάνονται υπόψη από τις επίσημες μετρήσεις. Και όμως! Αυτά τα ζώα θα μπορούσαν να μην είχαν πεθάνει! Ο λόγος; Απλούστατος! Τα πειράματα στα ζώα είναι αναξιόπιστα! Ο οργανισμός των ζώων αντιδρά πολύ διαφορετικά από τον ανθρώπινο, έτσι , μια ουσία που για τον άνθρωπο μπορεί να είναι φάρμακο, για κάποιο ζώο μπορεί να είναι δηλητήριο και αντίστροφα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:
Μορφίνη: Ισχυρό παυσίπονο και ηρεμιστικό για τον άνθρωπο, προκαλεί έξαψη στις γάτες και τα ποντίκια.
Ασπιρίνη: Επηρεάζει γενετικά τις γάτες αλλά όχι τον άνθρωπο.
Πενικιλίνη: Πολύ χρήσιμο αντιβιοτικό για τον άνθρωπο, προκαλεί το θάνατο στα ινδικά χοιρίδια. Διαφορές στην επίδραση ενός φαρμάκου παρατηρούνται ακόμα και μεταξύ ατόμων του ίδιου είδους.
Η χρήση φαρμάκων που δοκιμάστηκαν σε ζώα αποδείχτηκε επικίνδυνη και σε κάποιες περιπτώσεις θανατηφόρα για τους ανθρώπους (π.χ., τα φάρμακα Opren, Eraldin, Osmosin, Flosint, Paracetamol, Orabilex, Mel 29, Metaqualom, Stilboestrol, Flamanil προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και στη συνέχεια αποσύρθηκαν).
Η πλήρης αποτυχία θεραπείας του καρκίνου ήταν η συνέπεια εκατομμυρίων πειραμάτων σε ζώα, ενώ οι μεταγγίσεις και μεταμοσχεύσεις υπολογίζεται ότι καθυστέρησαν 200 χρόνια, λόγω ανάλογων παραπλανητικών δοκιμών.

Ακόμη αμφιβάλλετε; Ας κάνουμε μια βόλτα λοιπόν, από τον θανατηφόρο κόσμο των εργαστηρίων!
http://www.stopanimaltests.com/feat/thelab/index.html
1. Δεν χρησιμοποιείται αναισθητικό κατά τη διάρκεια των πειραμάτων
2. Στα εργαστήρια δεν χρησιμοποιούνται μονάχα ποντίκια, κουνέλια και βατράχια, αλλά και πίθηκοι και αδέσποτα σκυλιά και γάτες. Με λίγα λόγια κάθε λογής ζώο!
3. Οι «επιστήμονες» κόβουν τις φωνητικές χορδές των ζώων για να μην ακούνε τα ουρλιαχτά τους!
4. Το 92% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται κατά την κλινική έρευνα σε ανθρώπους.
5. Σήμερα, γίνεται κατάχρηση στα πειραματόζωα, αφού τα εργαστήρια όπου γίνονται τα πειράματα δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και τα ζώα που χρησιμοποιούνται δεν είναι πάντα υγιή.
6. Μετά το τέλος του πειράματος απλώς τα ζώα αφήνονται να πεθάνουν αβοήθητα. Φυσικά και δεν επιβιώνουν!
7. Όσο για την «τελευταία κατοικία» των ζώων που άφησαν το μάταιο αυτό κόσμο εξαιτίας κάποιου πειράματος… αυτή είναι η χωματερή!
8. Οι εναλλακτικές μέθοδοι αποδεικνύονται πιο επιτυχημένες από τα πειράματα στα ζώα! Παράδειγμα, οι ουσίες που χορηγούνται για θεραπεία κατά του έιτζ. Καμιά από αυτές δεν προήλθε από πειράματα σε ζώα. Αντίθετα, από τα τριάντα εμβόλια που ελέγχθηκαν από το 1987 έως σήμερα σε πιθήκους, όλα απορρίφθηκαν στους ανθρώπους.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ; ΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΖΩΑ, ΟΣΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΤΟΣΟ ΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΟΜΟΣ! ΟΣΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΜΕΙΩΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

Δείτε όλα τα προϊόντα που δοκιμάζονται σε ζώα με βάση το κατάλογο της peta.
Και τον κατάλογο με τα προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΖΩΑ. ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου