Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ DISABLED.GR

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Λιτότητα, φίλοι και φίλες, λιτότητα και πίσω από την λιτότητα δεν φαίνεται φως.
Όταν όμως πρόκειται για ανθρώπους με πολύ σοβαρές αναπηρίες που ούτως ή άλλως αντικειμενικά ζουν λιτά πόση περισσότερη λιτότητα μπορούν να υποστούν;

Την απάντηση στο παραπάνω δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία: Τις περικοπές τις έχει διαδεχθεί η ταλαιπωρία.
Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους με σοβαρές αναπηρίες σε ταλαιπωρία άλλοτε επειδή δεν δέχονται τα barcodes των βοηθημάτων και άλλοτε επειδή θεωρούν πως κάποια από τα βοηθήματα είναι υπερβολικά ακριβά και συνιστούν στους ασφαλισμένους φθηνότερα βοηθήματα.
Εδώ και μερικούς μήνες έχει γίνει υποχρεωτική η προσκόμιση των barcodes των βοηθημάτων. Μέχρι εδώ δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Η αντίρρησή όμως υπάρχει όταν συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν barcode στο κάθε διαφορετικό κομμάτι αλλά υπάρχει ένα barcode που βρίσκεται στη συσκευασία.
Οι φωστήρες των ασφαλιστικών ταμείων δεν κάνουν δεκτά τα barcodes που βρίσκονται στη συσκευασία που συχνά είναι εκτυπωμένα επάνω στη συσκευασία και όχι σε πρόσθετο αυτοκόλλητο.
Το πρόβλημα βρίσκεται πως όλες οι εταιρείες δεν υπακούουν στις τρέλες των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Δεν είναι απαραίτητο τα barcodes να βρίσκονται επάνω σε κάθε προϊόν, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα. Οι βιομηχανίες του εξωτερικού βάζουν barcodes επάνω στην συσκευασία και όχι στο κάθε μεμονωμένο τεμάχιο που περιέχεται μέσα από τη συσκευασία. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι η δημοσιότητα: Γι' αυτό, όταν συναντάτε τέτοια προβλήματα, καλό θα είναι να βγάζετε μια φωτογραφία με το κινητό σας τη συσκευασία, να δημοσιεύουμε την φωτογραφία στο περιοδικό και στο http://www.disabled.gr/ και ύστερα να τους ενημερώνουμε για το πρόβλημα. Εάν μπούμε στη διαδικασία της αλληλογραφίας με το κάθε ασφαλιστικό ταμείο θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο. Η μόνη λύση είναι η δημοσιότητα και ευτυχώς το http://www.disabled.gr/ δέχεται περισσότερους από 190.000 επισκέπτες το μήνα ενώ το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει 14.000 αναγνώστες. Όταν συναντάτε τέτοια προβλήματα να μας ενημερώνετε και επειδή η καλύτερη απόδειξη είναι η φωτογραφία να βγάζετε και από μια φωτογραφία για να την δημοσιεύουμε. Τέσσερα προγράμματα για την προώθηση της απασχόλησης πρόκειται να δημοσιευθούν.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα φιλοδοξούν να ανοίξουν 119.000 θέσεις εργασίας. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στη διεύθυνση
http://news.disabled.gr/?p=28500 και όταν ανακοινωθούν επισήμως τα προγράμματα θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως από αυτό το newsletter. Στις 22 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή του ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) σε 20.000 νέους δικαιούχους, χαμηλοσυνταξιούχους που δεν το έλαβαν το 2009. Διαβάστε το δημοσίευμα στο http://news.disabled.gr/?p=28482
Από τις 12 Απριλίου μέχρι και τις 14 Μαίου θα μπορούν ασφαλισμ
ένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών. Διακόσιες χιλιάδες ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα. Διαβάστε σχετικά στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28514
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για την τηλεργασία βρίσκεται στη διεύθυνση
http://news.disabled.gr/?p=28517 και αξίζει να διαβαστεί. Νομοσχέδιο με αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προετοιμάζεται από το υπουργείο εργασίας. Μέρος αυτών των αλλαγών μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28508 Mοιάζει με ψέμα πρωταπριλιάτικο όμως δεν είναι. Με επιστολή του την τελευταία μέρα του Μαρτίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής ανακοινώνει ότι από 1 Απριλίου διακόπτει την χορήγηση στα φαρμακεία φαρμάκων που αφορούν σοβαρές χρόνιες παθήσεις και χορηγούνται σε άτομα υψηλού κινδύνου.
Διαβάστε το δημοσίευμα στη διεύθυνση
http://news.disabled.gr/?p=28474 Τρία ενδιαφέροντα κείμενα βρίσκονται στις διευθύνσεις http://news.disabled.gr/?p=28506, http://news.disabled.gr/?p=28484 και http://news.disabled.gr/?p=28498 που αξίζει να τα διαβάσετε.
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει στις 1 Μαΐου.
Στο περιοδικό θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την Autonomia EXPO
http://www.autonomiaexpo.org/ που θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 28, 29 και 30 Μαΐου για τέταρτη χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO μπορείτε να διαβάζετε στο http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά με όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου