Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ MEIR ZAMIR ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΣΥΝΤΑΡΑΣΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Έξι συλλήψεις για το σκάνδαλο εμπορίας ανθρώπινων οργάνων, μετά τις διαμαρτυρίες δοτών, ότι δεν τους πλήρωσαν για τα νεφρά τους.

Η Αστυνομία ανακάλυψε μια μεγάλη συμμορία διακίνησης ανθρώπινων οργάνων, που απέφεραν εκατομμύρια στα μέλη της, και το δικαστήριο ενέκρινε τη δημοσιότητα από τη Τετάρτη.

Έξι ύποπτοι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ένας 62-χρονών Ταξίαρχος (σε αποστρατία). Ο Meir Zamir από το Rishon Letzion, ο οποίος έλαβε το μετάλλιο της ανδρείας, για τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, και δύο δικηγόροι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας, διαφημίζονταν ως χρήστες online, ότι προσφέρουν, για άτομα που περιμένουν χρόνια για μια μεταμόσχευση νεφρού ως εναλλακτική λύση σωτηρίας, την τιμή των $ 140.000.
Με άλλες διαφημίσεις online, πρόσφεραν από $ 10.000, για να αγοράζουν τα νεφρά. Σε εκείνους που παρέμειναν διστακτικοί, οι συλληφθέντες, φέρεται ότι πρόσφεραν μέχρι και $ 100.000. Πάντως οι δότες δεν έχουν εισπράξει μέχρι τώρα χρήματα.
Η Αστυνομία είχε μια πρώτη ιδέα για τη συμμορία, όταν μια 50-ετών γυναίκα από τη Ναζαρέτ, έδωσε καταγγελία, λέγοντας ότι είχε δωρίσει ένα νεφρό, λόγω οικονομικών δυσχερειών, για το οποίο, ανάμενε να λάβει $ 100.000. Είπε ότι στην αρχή, τη κάλεσαν να υποβληθεί σε σειρά δοκιμών και στη συνεχεία μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Αζερμπαϊτζάν, μαζί με άλλο δότη, ο οποίος είχε δώσει τους νεφρούς του.
Μετά την επιστροφή στο Ισραήλ, είπε, τους ρώτησε να μάθει που της είχαν στείλει τα χρήματα, αλλά ποτέ δεν έλαβε απάντηση. Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και εν τω μεταξύ έλαβε μια άλλη καταγγελία, αυτή τη φορά από ένα 18-χρονών αγόρι. Αυτό είπε, ότι του είχε δοθεί η υπόσχεση για καταβολή $ 80.000 και τον μετέφεραν αεροπορικώς στις Φιλιππίνες, για να δώσουν το νεφρό του.

Ο Αστυνόμος Aharon Galor είπε στην Ynet, "Τρέξαμε μια μυστική έρευνα και σοκαριστήκαμε από τις τεράστιες αναλογίες αυτού του γεγονότος. Παρά τις λίγες καταγγελίες που λάβαμε, μάθαμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να πουλήσουν ένα νεφρό για μόλις $ 10.000. Πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, για τους οποίους ένα τέτοιο ποσό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα".
Η αστυνομία λέει ότι μέλη του κυκλώματος έκρυβαν επίσης όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών, γεγονός που κατέστησε δύσκολο για τους δότες, να λαμβάνουν σωστή-πλήρη ιατρική φροντίδα, όταν στη συνέχεια αισθάνθηκαν άρρωστοι, έπειτα από τη χειρουργική επέμβαση.
"Μερικές φορές υπήρχαν ακόμη και τραγικές συνέπειες, όταν οι άνθρωποι πήγαν στο εξωτερικό, υγιείς και επέστρεψε στο Ισραήλ άρρωστοι και χωρίς τα χρήματα», είπε ο αστυνόμος Galor.
Δύο δικηγόροι, εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση. Επίσης υπάρχουν υπόνοιες, για κατασκευή λαστιχένιων σφραγίδων, με τις οποίες η συμμορία εξέδιδε ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, λέει ο δότης και ο δέκτης, που έτυχε να είναι συγγενείς!!!!!!!!

ΠΗΓΗ: Ynet News Com
Τα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικεντρώνονται στην ιδιότητα των 3 από τους 6 συλληφθέντες, εκ των οποίων ο ένας είναι απόστρατος στρατηγός, βραβευμένος ήρωας πολέμου για τους Ισραηλινούς και οι δύο, γνωστοί δικηγόροι και στο ότι αυτό έχει συνταράξει τους Ισραηλινούς.
Περαστικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου