Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!!!!!

Παρέμβαση εισαγγελέα για το «μαϊμού» βιογραφικό του καθηγητή της Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει τελικά η υπόθεση με την παραποίηση του βιογραφικού ενός καθηγητή του τμήματος της ιατρικής του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, την οποία αποκάλυψε ημερήσια εφημερίδα των Ιωαννίνων πριν από σχεδόν ένα μήνα. Ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων έχει διατάξει ήδη έρευνα καλώντας μάλιστα και τον συντάκτη της εφημερίδας, που ασχολήθηκε με το θέμα, ως μάρτυρα, για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Εδώ και δυόμιση περίπου μήνες έχει ξεκινήσει και Ένορκη Διοικητική Εξέταση μέσα στο Πανεπιστήμιο, ύστερα από εντολή του πρύτανη κ. Ιωάννη Γεροθανάση, με τα αποτελέσματα όμως να παραμένουν άγνωστα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο κ. Γεροθανάσης μιλώντας στους "Ν.Α." τόνισε πως η διαδικασία της ΕΔΕ είναι χρονοβόρα, ενώ επιβεβαίωσε πως έχουν κληθεί καθηγητές του πανεπιστημίου μας προκειμένου να καταθέσουν στον ανακριτή, μη θέλοντας ωστόσο να τους κατονομάσει.

Κλήση για ανάκριση
Πριν από δύο μέρες λοιπόν, στα γραφεία της εφημερίδας μας, έφτασε μια κλήση για ανάκριση η οποία αναφερόταν στο δημοσίευμα των «Ν.Α» στις 3 Μαρτίου 2010, με τίτλο: «Καθηγητής με «μαϊμού» βιογραφικό στην Ιατρική;». Στην κλήση καλείται ο συντάκτης του σχετικού ρεπορτάζ να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Φαίνεται λοιπόν πως το όλο θέμα της παραποίησης του βιογραφικού του συγκεκριμένου καθηγητή της Ιατρικής κίνησαν τον ενδιαφέρον της δικαιοσύνης, αφού κινήθηκε αυτεπάγγελτα, ύστερα βέβαια, από τη δημοσιοποίηση του σχετικού ρεπορτάζ, προσπαθώντας να διερευνήσει σε βάθος την όλη υπόθεση. Η λογική λέει πως ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν τόσο ο πρύτανης του πανεπιστημίου, όσο και άλλα μέλη της πρυτανείας ή και της διοίκησης του τμήματος της Ιατρικής, αφού όλοι τους είχαν γνώση του θέματος. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Γεροθανάσης επιβεβαίωσε το γεγονός πως έχουν ήδη κληθεί κάποια άτομα, χωρίς ωστόσο να πει ποία είναι αυτά.
Ακόμη να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ
Σημαντικό ρόλο επίσης, αναμένεται να παίξει και το πόρισμα της ΕΔΕ που γίνεται εσωτερικά στο πανεπιστήμιο, το αποτέλεσμα της όποιας, θα θεωρηθεί ως ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να αποδειχτεί βαρόμετρο για την εξέλιξη της έρευνας. Αυτό γιατί ανάλογα με το πόρισμα, το αν είναι καταδικαστικό ή όχι δηλαδή, ενδέχεται να καταλήξει και ο ανακριτής στο αν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες για τον καθηγητή της Ιατρικής. Η ΕΔΕ όμως, αν και έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμιση μήνες και παρά το γεγονός πως είχε χαρακτήρα του κατ' επείγοντος, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Αυτό γιατί, σύμφωνα με τον πρύτανη, η εμπλοκή ξένων πανεπιστημίων και η διασταύρωση εγγράφων, τίτλων και στοιχείων που προήρθαν ή όχι απ' αυτά απαιτεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.......... ............ ........... ........... ..........
Αναρτήθηκε από Epirus Ellas, στο οποίο υπάρχει η συνέχεια.

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου