Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΕ ...ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΠΝΟΥ !!!

ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ Ο ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΕΑ ΗΘΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΧΡΟΝΟΣ" ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ Ράδιο Χρόνος 87,5FM,
Ενώ τον τυλίγει σύννεφο καπνού !!! Μέσα στο Νοσοκομείο !!! !!!
Την 28.03.2009, μιλώντας στον κ. Δήμο Μπακιρτζάκη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Καβαρατζής είπε:
"...Σε προσωπικό πόλεμο εξόντωσης αποβλέπουν οι τυφλές καταγγελίες..."
"...Το μόνο που καταφέρνουν είναι με τις βλακείες τους να εκτίθενται..." - "...Να σας πω την αλήθεια γιατί ξέρω το κείμενο της καταγγελίας και ξέρω και ποιοι τα γράφουν από την Κομοτηνή, εγώ τους ξέρω και επώνυμα. Το θέμα είναι αν θέλουν περισσότερες πληροφορίες ας έρχονται εδώ να ενημερώνονται για να μην εκτίθενται οι ίδιοι και λένε «βλακείες»..." - "...Όταν λένε αυτή την βλακεία γιατί η επίτροπος έκανε σωστά την δουλειά της και δεν ήξερε η γυναίκα μια λεπτομέρεια, το επαναφέραμε το ένταλμα και το υπέγραψε στις 22-7-2008 και πληρώθηκαν οι άνθρωποι..." - "...Όχι για όνομα του Θεού, στην επίτροπο πήγαν..." - "...Εμείς μας προμηθεύουν εταιρείες μηχανήματα και βάσει μιας συμφωνίας την οποία κάνουν το υπουργείο και όχι εμείς και αυτά έγιναν επί εποχής Παπατσαρούχα, είναι υποχρεωμένες να παίρνουν τα υλικά τους αντιδραστήρες δηλαδή, από τις ίδιες τις εταιρείες. Η συγκεκριμένη εταιρεία για την οποία αναφέρεται…"
Δεν γίνεται δηλαδή νέος διαγωνισμός;
-"...Όχι. Τα κάνει το υπουργείο αυτά, δεν κάνουμε διαγωνισμό εμείς. Η εταιρία για την οποία και ενδιαφέρονται οι κύριοι που έκαναν την καταγγελία, μας έχει δωρίσει 6 μηχανήματα. Όταν εμείς τώρα χρησιμοποιούμε την ΑRITI η οποία είναι καταψυκτικό μηχάνημα μόνο για νεφροπαθείς με βαρειά καρδιολογικά προβλήματα, τότε χρησιμοποιούμε τα υλικά τα οποία μας λέει το υπουργείο. Μπορούμε όμως το μηχάνημα αυτό να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλα αντιδραστήρια και για άλλες νεφροπάθειες, διαβητικοί, υπερτασικοί κλπ, με άλλα αντιδραστήρια. Τα αντιδραστήρια αυτά είναι συγκεκριμένα, πάλι το υπουργείο μας τα δίνει και κάνουμε την δουλειά μας. Έρχεται όμως η εταιρεία και λέει, εγώ κύριε σας έδωσα το μηχάνημα αυτό όταν χρησιμοποιείτε δικά μου αντιδραστήρια θα τα συντηρώ. Τώρα όμως εσείς που συντηρείτε και βάζετε άλλα διαλύματα άλλων εταιρειών θα τα συντηρήσουν οι άλλοι. Αυτά τα μηχανήματα που είπατε δόθηκαν δωρεά από την εταιρεία. -Υπάρχουν 25 αυτή την στιγμή μηχανήματα στην εταιρεία, είναι 6 της συγκεκριμένης ......
Αυτό συνέβαινε μέχρι κάποια στιγμή, έτσι δεν είναι;
"... -Πάντα συμβαίνει. Η επίτροπος σωστά έπραξε και λέει, κύριε εφόσον χρησιμοποιείτε την εταιρεία τάδε, είναι υποχρεωμένη να σας συντηρεί και τα μηχανήματα, γιατί να πληρώσω εγώ συντήρηση; Δεν ήξερε η κυρία. Της φέραμε το χαρτί της ίδιας εταιρείας της Αρήτη, η οποία λέει, μπορείτε τα μηχανήματά μου να τα χρησιμοποιήσετε και για άλλα αντιδραστήρια. Όταν όμως χρησιμοποιούμε άλλα αντιδραστήρια το μηχάνημα επιβαρύνεται και πρέπει εγώ να το επισκευάσω. Και αυτό έγινε και λύθηκε η παρεξήγηση και πληρώθηκε ο άνθρωπος ο οποίος κάνει την επισκευή. Δηλαδή υπάρχει ένα μεγάλο κόστος συντήρησης αυτών των μηχανημάτων; -Είναι γύρω στις 17.000 ευρώ όλο τον χρόνο. Προς τι λοιπόν η διαμαρτυρία; -Διαμαρτυρία δεν ξέρω, ίσως δεν είναι ενημερωμένοι οι άνθρωποι γι’ αυτό. Ίσως δεν ξέρουν ότι το ένταλμα αυτό θεωρήθηκε. Μπορεί να έχουν άγνοια, δεν τους πληροφόρησαν καλά φαίνεται, γι’ αυτό. Λοιπόν εγώ έχω το ένταλμα, είναι εξοφλημένο στις 22-7-2008 και λύθηκε η παρεξήγηση. Ένα άλλο θέμα το οποίο προέκυψε αυτές τις μέρες και θα έχουμε ορισμένες ιστορίες, είναι ότι εγώ αποφάσισα μετά από δύο χρόνια να κάνω μία ριζική αλλαγή του προσωπικού σε θέση προϊσταμένου και έκανα αυτό το οποίο λέμε αλλαγές σε όλα τα τμήματα και έβαλα καινούριους προϊσταμένους ή τους μετέθεσα από εδώ και από εκεί....".
Δηλαδή υπάρχει ένας πόλεμος στο πρόσωπό σας συγκεκριμένα κ. Καβαρατζή; -"...Εγώ αν χρειαστεί για παράδειγμα να πάρουν το καλύτερο αντιδραστήριο θα πάρουν αυτό. Εγώ παιχνίδια δεν παίζω. Γι’ αυτό και εν γνώσει μας χρησιμοποιούμε διαλύματα τέτοια για συγκεκριμένες νεφροπάθειες, ότι λέει η επιστήμη αυτό εφαρμόζουμε. Αυτά τα οποία ξέρουν ορισμένοι και τα οποία γίνονται κάπου αλλού, σε μένα δεν θα ισχύσουν, αλλά ευτυχώς δεν το θέλουν και οι γιατροί μας γι’ αυτό και κρατάμε μία μονάδα....".
Τώρα που καταλήξατε;
"-Η επίτροπος δεν θεώρησε ένα ένταλμα 17.000 ευρώ και τι συμβαίνει με την τάδε εταιρεία κλπ. Τίποτα δεν συμβαίνει. Η ίδια η εταιρεία μας λέει θα πάρετε αυτό το μηχάνημα αλλά θα έχετε τα δικά μου υλικά όταν πρόκειται να κάνουν καρδιολογικές νεφροπάθειες αιμοκάθαρση και από εκεί και πέρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλες ιστορίες".
Και αυτές οι προμήθειες όπως μας αναφέρατε κ. διοικητά είναι ότι γίνονται από την πλευρά του υπουργείου;
"-Ναι, το υπουργείο, εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη. Δηλαδή όλος αυτός ο πόλεμος κατά την δική σας άποψη είναι ένας πόλεμος εξόντωσης του δικού σας προσώπου. -Ναι αλλά από τέτοια δεν παίρνω χαμπάρι εγώ".
------------------------------------------------------------------------
1.- Οι θέσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δεν είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου, αλλά απολύτως εκτός νόμου και προκύπτει τεράστιο ζήτημα, γιατί ο κ. Καβαρατζής, φορτώνει απροκάλυπτα τις ευθύνες στον ίδιο τον Αβραμόπουλο, ισχυριζόμενος ότι τις προμήθειες των υλικών τις κάνει απ' ευθείας το Υπουργείο Υγείας.
2.- Για να μη γίνονται κομπίνες από λαμόγια, ο νόμος ορίζει υποχρεωτική ταυτόχρονη προμήθεια ή δωρεά, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων με τα αναλώσιμα τους.
3.- Τελικά η δαπάνη υπέρ του δωρητή, δεν ήταν 2.600 αλλά 17.000€!!! τσάμπα πράμα!!!
4.- Το ότι κάποτε πληρώνονται τέτοιες δαπάνες, είναι γιατί πηγαίνουν στην Επίτροπο έγγραφα που κατασκευάζονται μετά από 2 χρόνια. Σαν να πήγε άλλο θέμα στην Επίτροπο.
5.- Αυτά που λέει για τις ενέργειές του και για τις (κατ΄αυτόν) αξιώσεις του "δωρητή" είναι εν ψυχρώ καταπάτηση του νόμου περί προμήθειας ιατροτεχνολογικών προϊόντων και περί αποδοχής δωρεών και πρέπει να επέμβει εισαγγελέας.
6.- Δεν λέει κουβέντα για τους επιθεωρητές που αυτός έφερε από την Αθήνα, με ταυτόχρονη αξίωση να μη τον ελέγξει συγκεκριμένος επιθεωρητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου