Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕΪΧΗΣ ΑΛ... ΑΒΡΑΜ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ

Αβραμόπουλος Δημ. >>>>> ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" 18-3-2007
Σεΐχης αλ Αβράμ >>>>

Της ΝΤΟΡΑΣ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ
**** Μια έκπληξη περίμενε τους ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όταν πήραν στα χέρια τους τον οικονομικό απολογισμό δυο ταξιδιών του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ: Αεροπορικό εισιτήριο 12.334 ευρώ (δηλαδή, 4,2 εκατομμυρίων δρχ.) για ένα, υπερατλαντικό έστω, ταξίδι, δεν ήξεραν ότι υπάρχει.

**** Ρώτησαν, όμως, κι έμαθαν ότι υπάρχουν οι λεγόμενες «θέσεις των σεΐχηδων». Ετσι αποκαλούν τα τουριστικά γραφεία και οι αεροσυνοδοί τις τέσσερις θέσεις «first class» που διαθέτουν τα αεροπλάνα για τους πολύ πλούσιους πελάτες τους, που περιφρονούν την «φτωχική» «business». Για «economy» δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης...

**** Με συνοδείαΑυτές, λοιπόν, προτιμάει, στο πλαίσιο των πρωθυπουργικών εντολών για «αποφυγή της πολυτέλειας», ο υπουργός Υγείας. Και όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τον διπλωματικό του σύμβουλο και τον αστυνομικό του.

**** Δύο υπερατλαντικά ταξίδια, με τετραμελή συνοδεία, μας λένε ότι έκανε την άνοιξη του 2006 ο Δ. Αβραμόπουλος.

1.- Το πρώτο στις 10-13 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, όπου πήγε μέσω Λονδίνου, προκειμένου όπως αναφέρεται στην απόφαση-έγκριση μετάβασης της 4/4/06, «να λάβει μέρος στη διάσκεψη κορυφής της Ειδικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών». Πρόκειται για όργανο του ιδιωτικού τομέα, αντίστοιχο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τον συνόδευσαν ο διπλωματικός του σύμβουλος Δ. Κοδέλλας και ο επικεφαλής της ασφάλειάς του Γ. Τριανταφυλλόπουλος, που ευτύχησαν να απολαύσουν μαζί του την πολυτέλεια της πρώτης θέσης. Ο Στ. Ησαΐας, σύμβουλος και ο Κ. Μανιάτης, υπευθυνος του γραφείου τύπου, περιορίστηκαν στην οικονομική θέση. Σύμφωνα με την προϋπολογισθείσα δαπάνη, το εισιτήριο των πρώτων θα στοίχιζε 5.000 ευρώ για τον καθένα και των δεύτερων, 3.000 ευρώ!

Οταν, όμως, έγινε η απόδοση λογαριασμού, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εστάλη η απόδειξη του ταξιδιωτικού γραφείου CNI, στην οποία το κόστος της πρώτης θέσης σκαρφάλωνε... στα 12.334 ευρώ!

2.- Το δεύτερο τετραήμερο (9/5/2006 έως 12/5/2006) ταξίδι του Δ. Αβραμόπουλου είχε προορισμό τη Ν. Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας. Τον συνόδευαν κι αυτή τη φορά ο Στ. Ησαΐας, ο Κ. Μανιάτης και ο υπεύθυνος ασφαλείας Β. Παπαθανάσης, ο όποιος και του έκανε παρέα στην πρώτη θέση, με το εισιτήριο των 12.335 ευρώ. Οι υπόλοιποι -σύμφωνα πάντα με την απόφαση προπληρωμής- αρκέστηκαν ξανά στην οικονομική θέση των 2.500 ευρώ έκαστος. Για να αντιληφθεί κανείς το μεγεθος της σπατάλης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας μπορούσε να ταξιδέψει στην «business class» με το ένα τρίτο των χρημάτων. Κάθισμα-κρεβάτιΟ έλληνας φορολογούμενος θα πλήρωνε για το υπουργικό ταξίδι μόλις 2.346 ή 3.067 ευρώ (ανάλογα με την προσφορά), στην περίπτωση που είχε επιλεγεί π.χ. η British. Αν, όμως, ο υπουργός ήθελε (ή εν πάση περιπτώσει δεν έβρισκε εισιτήριο Αθήνα-Λονδίνο με την British) να ταξιδέψει με «Ολυμπιακή» μέχρι τη βρετανική πρωτεύουσα και να πάρει τη British στη συνέχεια, τότε το εισιτήριο θα κόστιζε 4.428 ευρώ. Τι επιπλέον προσφέρει η first class; Οι θέσεις είναι πολύ πιο άνετες και μετατρέπονται σε κρεβάτι. Το μενού είναι πολύ πιο πολυτελές από εκείνο των υπολοίπων επιβατών και ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι πολύ λιγότερος. Ο,τι πρέπει δηλαδή για έναν «σεμνό και ταπεινό» υπουργό της Ν.Δ.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 18/03/2007

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

Αφιερωμένο εξαιρετικά, στον νέο Εθνικό Σχεδιαστή και Κασμίριον Σωτήρα της Εθνικής Οικονομίας. Τρέμετε Ασλάνη, Τάκη & Νίκο !!! Κλάψον Κωστέτσε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου