Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣΧΗΜΟ ΟΝΕΙΡΟ, Αλλά έχει ενδιαφέρον !

ΓΥΡΙΖΩ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΟΣ.
---ΤΙ ΝΑ ΔΩ!!!- Βλέπω σπηλιά σαν τάρταρο. Σκοτίνα απαράλλακτη και μαύρη σαν τη πίσα. Βλέπω σκιές και σκιάζομαι και αποτρέπω των οματιών μου. Κι οι διαόλοι τον χαβά τους. Με τραβολόγαγε ο ένας από δω, ο άλλος από κείθε. Με σέρνανε μέσα της και κόντεψα να μείνω. προτού προκάνω, τι να δω! ένας ποντίκαρος θεόρατος και βλοσυρός σαν ξωτικό, να γυροφέρνει μεθυσμένος από σκοτς. Μαύρο ματσούκι κράταγε, σαν σπάθα 'κονισμένη. "Μανούλα μ' τη βάψαμε" ούρλιαξα 'πό μέσα μου και σφίγγω τα δόντια, να μη τα κροταλίσω.
--" 'Πο δώ" μου λέγει αυστηρά ο ποντίκαρος και 'γω σαν ζώο πειθαρχώ, ξημερωμένο. Μου δείχνει ένα μάτσο αγνώστων στοιχείων και εντολοδέχομαι: "Πάρτα μου λέγει, και να τα επιστρέψεις, να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω και να μειώσουμε το Δημόσιο Χρέος".
--Που να καταλάβω τους χρησμούς Άθελά μου μύρισα το μάτσο και κατάλαβα: λουλούδια μεταχειρισμένα και υποψιάστηκα ότι θα τα πετάνε από τη "Θεσσαλονικιά". Κουβέντα δεν έβγαλα, και τι να πω. Όλα μαύρα κι άραχνα και άνθη σαπισμένα.
"Προχώρα", διατάζει και βγάζει τον φακό του. Μου φωτίζει έναν όγκο πέτρινο, άσπρο με κίτρινο, σαν πρόσωπο κινέζου.- "Πάρτο και δώστο πίσω - μου λέγει - να σου δώσουν επιστροφή τα λεφτά, να μειωθεί το έλλειμμα".
Πλησιάζω - τι να δω!!! Ο Ιπποκράτης αυτοπροσώπως. Δεν τη βγάζω σήμερα. Θα με κλείσουν μέσα για αρχαιοκαπηλία
Διαβάζει τις σκέψεις μου ο ποντίκαρος και γελάει τρανταχτά και λέει!: "Τρίχες. Από το Μοναστηράκι το αγόρασε!!!" - "ο ποιος???" ρωτάω! "Θα δεις τις κάρτες" ήταν η απάντησή του ποντικιού. Ποιες κάρτες... μες τα σκοτάδια...μες στα σκουπίδια...
Προσπαθώ να σηκώσω το μάρμαρο... Μπα. Ασήκωτο. Τραβάω από 'δω... τραβάω από 'κεί... μηδέν. Σε μια στιγμή, γλιστρά ο Ιπποκράτης και ρίχνει κουτουλιά στο γόνατό μου...
Ουρλιάζω από τον πόνο στον ύπνο και στον ξύπνιο μου... τινάζομαι μέχρι το ταβάνι και προσγειώνομαι, μισός στο στρώμα, μισός στο πάτωμα, ιδρωκοπημένος και εναγώνιος!!! Πνιγόμουν απ' το δίκιο μου, χωρίς να ξέρω τίνος τις μαλακίες τράβηξα.
Ουφ... κι αναστέναξα.! Όνειρο ήταν γαμώτο!!!
Πριν προκάνω να συνέλθω, τραντάζομαι, από ξαφνικό βρόντο στη πόρτα. Αποβλακωμένος και παραδομένος πλέον στη μοίρα μου τη μαύρη, σέρνομαι ως τη πόρτα και την ανοίγω... Κανείς... και χάμω, μπρος στα πόδια μου η παλιοφυλάδα "το ποντίκι".
Το πήρα, το ξεσκόνισα, διάβασα και έμαθα, ότι ο "φίλτατος" και μη εξαιρετέος Αβραμόπουλος Δ., είναι ιδιαίτερα τσαλακωμένος από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι του επιστρέφουν αθεώρητα, το ένα Χρηματικό Ένταλμα, μετά το άλλο, όπως:
---1.- Γούσταρε να επισκεφθεί τη Κίνα και έπρεπε να πάει κουβαρντάς κι ανοιχτοχέρης. Παραγγέλνει σε φίλο του καλλιτέχνη, άγαλμα του Ιπποκράτη, αξίας 30.000 € και το πάει πεσκέσι στην Ιατρική Σχολή του Πεκίνου, για να μπει στο μάτι των σχιστομάτηδων.
- Ο Επίτροπος Ε.Σ. (ελεγκτής δημόσιων δαπανών) απέρριψε ως μη νόμιμη τη δαπάνη διότι... "(1) δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, που αφορά τη προμήθεια με απ' ευθείας ανάθεση έργων τέχνης... (2) η συγκεκριμένη δαπάνη, ως δαπάνη δημοσίων σχέσεων, επιβαλλόμενη από τους κανόνες της εθιμοτυπίας και τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης, υπερβαίνει το εύλογο όριο προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, που είναι η προβολή του υπουργείου.... ...η δαπάνη δεν είναι νόμιμη και το σχετικό ένταλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί"
Το ποντίκι ή όποιος έχει νεότερα, να μας ενημερώσει
---2.- Ο Επίτροπος του Ε.Σ., επέστρεψε αθεώρητο Χρηματικό Ένταλμα για δαπάνη 6.976 € του Αβραμόπουλου, για αγορά ανθέων, στα πλαίσια διαφόρων εκδηλώσεων-υποχρεώσεων του υπουργού, από ένα συγκεκριμένο ανθοπωλείο της Γλυφάδας, "διότι από κανένα στοιχείο του επίμαχου Χρηματικού Εντάλματος δεν προκύπτει η ταυτότητα των τιμώμενων προσώπων καθώς και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων δημοσίων σχέσεων, ώστε η εντελλόμενη δαπάνη, επιβαλλόμενη από τους κανόνες της σύγχρονης εθιμοτυπίας, να βρίσκει έρεισμα στις σχετικές με τις δαπάνες αυτής της κατηγορίας διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση το μέγεθος της συγκεκριμένης δαπάνης, υπερβαίνει το εκάστοτε αναγκαίο μέτρο...".
Το ποντίκι ή όποιος έχει νεότερα, να μας ενημερώσει
---3.- Επιστράφηκε αθεώρητο χρηματικό ένταλμα από το Ε.Σ., ποσού 3.972 €, που αφορούσε ένα γεύμα του Αβραμόπουλου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών "...διότι ενσωματώνει μη νόμιμη δαπάνη και δεν μπορεί να θεωρηθεί...".
Το ποντίκι ή όποιος έχει νεότερα, να μας ενημερώσει
---4.- Ο Αβραμόπουλος είχε διοργανώσει ημερίδα, με θέμα "14η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη" και ανάθεσε τη δουλειά απ' ευθείας σε εταιρεία, η οποία (όπως φημολογείται) είχε αναλάβει τη κατασκευή του εμβλήματος, του θρυλικού κόμματος ΚΕΠ του Αβραμόπουλου, με το οποίο φανταζόταν να ανατρέψει το σύμπαν. Τα σχετικά Χρηματικά Εντάλματα επέστρεψαν αθεώρητα "...διότι η δαπάνη παρανόμως εγκρίθηκε εκ των υστέρων, δηλαδή αφού είχε ήδη γίνει η σύμβαση και αφετέρου επειδή θα έπρεπε να έχει ανατεθεί με διαγωνισμό , καθώς υπερβαίνει το όριο των 45.000 €.
Το ποντίκι ή όποιος έχει νεότερα να μας ενημερώσει. Ξέρουμε ότι ο κανόνας της ατιμωρησίας και της ρεμούλας, καταφέρνει στο τέλος να "νομιμοποιεί" τις μη νόμιμες δαπάνες. Τίποτα όμως δεν εξαφανίζει τις παράνομες πρακτικές.
Τα ...διαπιστευτήρια είναι πολλά. Η πιο σοβαρή πατατιά, έγινε μετά από αυτά την ίδια χρονιά (2007), με τη ψήφιση από τη Βουλή, ξεχωριστού νόμου για τις προμήθειες του Υπουργείου Υγείας, με υπουργεύοντα τον Αβραμόπουλο Δ.
Μητσάρα, είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά στη γωνία, στο λέμε για να μη λες ότι θα στη φέρουμε μπαμπέσικα (όπως κάνεις εσύ) και ...ξέρουμε που φαγουρίζεσαι. Εμείς τουλάχιστον, φροντίζουμε ολίγον τη διασκέδασή μας.
Φιλάκια τσαλακωμένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου