Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Το πρωί έλαβα τη παρακάτω καταγγελία του Δ.Σ. Εργαζόμενων, του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, την οποία ανάρτησα κατ' ευθείαν από το e-mail. Συγγνώμη αν δεν είχε τη κανονική της μορφή στην αρχή, αλλά κι εγώ σιγά-σιγά μαθαίνω:
ΚΙΛΚΙΣ 07/02/2009
ΠΡΟΣ :
1) ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
4) ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΙΛΚΙΣ
5) 4η Δ.Υ.ΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
6) ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ
7) Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
8) Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
9) Μ. Μ .Ε.

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
--Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ. Ν. Κιλκίς , αποφάσισε κατά πλειοψηφία με την παρούσα να ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ και συγχρόνως να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ένα ακόμη φαινόμενο βάναυσης συμπεριφοράς συμπολίτη μας και δη του υπαλλήλου της Νομαρχίας Κιλκίς κ. Ιακωβίδη Παύλου σε βάρος εργαζομένου στο Νοσοκομείο μας και δη του Διοικητικού Διευθυντή του Ιδρύματος και συγχρόνως Προέδρου του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου , τον κ. Νικολαΐδη Ιωάννη .
--Ειδικότερα , την Παρασκευή 06/02/2009 και περί ώρα 11.30 π.μ. , στον εμπρόσθιο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων ο καταγγελλόμενος Ιακωβίδης Παύλος , γεωλόγος , μόνιμος υπάλληλος της Νομαρχίας Κιλκίς στην ΥΕΒ και πρώην συνδικαλιστής , εντελώς αιφνιδιαστικά , απρόκλητα και αναίτια εξύβρισε , επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τον Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου μας , ως προαναφέρθηκε , παρουσία πολλών μαρτύρων , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του .
--Αιτία για την ως άνω βάναυση και ανήθικη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου , υπήρξε προγενέστερη και δη από τον Μάιο του 2008 , αρνητική απάντηση του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο αίτημα της συζύγου του για μετάταξη , λόγω έλλειψης τυπικών δικαιολογητικών και ύπαρξης λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος .
--Δυστυχώς , για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε ένα τέτοιο φαινόμενο ωμής και απρόκλητης βίας που θίγει την σωματική και ψυχική υπόσταση εργαζομένου στο Νοσοκομείο μας και πλήττει την απρόσκοπτη και αποδοτική άσκηση των καθηκόντων του ιδίου και των συναδέλφων μας .
--Με την παρούσα ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες προς στήριξη του Διοικητικού Διευθυντή του Ιδρύματος , που παρέχει τις υπηρεσίες του εδώ και 27 έτη επιδεικνύοντας συμπεριφορά και ήθος αψεγάδιαστο .
--Στο σημείο αυτό να τονίσουμε για μια ακόμη φορά την άμεση αναγκαιότητα πρόσληψης εταιρείας φύλαξης , για την προστασία και ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων .
--Γνωρίζουμε βέβαια ότι απ' την πλευρά της Διοίκησης έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για τη πρόσληψη SECURITY , πλην όμως υπάρχει γραφειοκρατική καθυστέρηση ,η οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ξεπεραστεί ΑΜΕΣΑ με πιέσεις .
--Επιπρόσθετα , ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Νομάρχη Κιλκίς κ. Ε. Μπαλάσκα , να επιληφθεί του θέματος και να επιβάλει τις κατάλληλες κυρώσεις στον υπάλληλο της Νομαρχίας . Κι επειδή ζούμε στην μικρή κοινωνία της πόλης του Κιλκίς και γνωρίζουμε ότι ο καταγγελλόμενος επαίρεται για τα δημοκρατικά του ιδεώδη , αναρωτιόμαστε κατά πόσο τέτοιες ενέργειες μεταξύ συναδέλφων συνάδουν με αυτά .
--Καταλήγοντας , με την παρούσα εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου μας κ. Νικολαΐδη Ιωάννη και δηλώνουμε ότι θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία , παρακολουθώντας από κοντά τις όποιες εξελίξεις , με στόχο την προστασία των εργαζομένων , ώστε να μπορούν ανεπηρέαστα να ασκούν το λειτούργημά τους .
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου