Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Νο 1

(Αποκαλυπτική κωμωδία) ---Τον καιρό εκείνο, που άνθιζαν οι αμυγδαλέες του 2007, σκουντάνε τον Αβραμόπουλο Δέλτα δεξιόθεν, ο καλογερόπαις, ο σαββατάκις και έτεροι: "Ρε mitsum, δες ρε τι γίνεται στον ΕΟΦ. Του φιλέτου γίνεται ρε και ούτε που μας φώναξαν οι κερατάδες, έτσι να τσικνίσουμε και μεις κάνα μεζέ, για το καλό".
---Πέρνει τις διόπτρες ο mitsum και επιτέλους βλέπει το φως το αληθινό του και οργίζεται (το σύνηθες). Μεσ' τον θυμό του, διατάζει πανελλήνιο έραν... (συγγνώμη) πανελλήνια έρευνα, για να αποδείξει τα κακώς κείμενα, παρακείμενα και υπερσυντέλικα του οργανισμού.
--- Εκ των ηλιθίων σευυπιτών, ένας αποδεικνύεται πανηλίθιος και προσκομίζει τις αποδείξεις που βρήκε για τις αναμείξεις του προέδρου και της διευθύντριας του ΕΟΦ, στις προμήθειες των Νοσοκομείων. Το όνομα αυτού; "Αρβανίτης Νικόλαος".
---Στον πολυτελή οντά του mitsum pasa, συναθροίζονται και μια, και δυο και τρεις φορές, ο Αβραμόπουλος, ο Καλογερόπουλος, ο Ριζάς, ο Σαμπατακάκης (εκ των οπλαρχηγών του υπουργείου υγείας), ο πρόεδρος τότε του ΕΟΦ και Ρακιντζής με Αθανασόπουλο (από πλευράς Γενικής Επιθεώρησης - που κατά τα άλλα δεν ανακατεύεται). Ο Αθανασόπουλος (βοηθός του Ρακιντζή), είχε αναλάβει τον ρόλο διερμηνέα, μεταξύ του εφευρέτη επιθεωρητή και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. (Μεταξύ μας, δεν ξέρω αν υφίσταται συνάμα και στρατιωτική τοιαύτη).
--- Ξαφνικά υπήρξε διακοπή ρεύματος και μέσα στο σκοτάδι, μια υπόκωφη φωνή λέει: "αφού το κάνουν που το κάνουν στον ΕΟΦ, στο εξής ας το κάνουν για μας"!!! Και πάλι ξαφνικά, άναψαν με μιας τα πάντα και άνευ παρέμβασης της ΔΕΗ. Τσάμπα νομίζατε παίρνουν τόσο χρήμα έκαστος; - Το τι γέλιο έπεσε, δε λέγεται... Ούτε που τους ένοιαζε ποιος πέταξε τη μαλακία.
--- "Βαγιωνάαα!!! - λέει μάλλον ο καλογερόπαις - τάμαθες ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα Πρόεδρος του ΕΟΦ και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ;;; έ ; τάμαθες;".
--- "Τι λες ρε ...καλογερόπουλο ; τόσα χρόνια δεν υπήρχε και σήμερα το ανακαλύψατε, ξυπνίτες ;".
--- Ο mitsum avramitsum κινείται αστραπιαία και με ένα τηλεφώνημα στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και ένα στο ΕΚΕΒΥΛ ΑΕ, φτιάχνει μέσα σε μισή ώρα, ότι δεν κατάφερνε σε τρία χρόνια που τον ταλάνιζε πάσα αντιπολίτευση. Κατασκευάζει καταδικό του νόμο για τις προμήθειες του υπουργείου υγείας, ενώ υπάρχουν και ισχύουν Κανονισμός Προμηθειών Δημοσίου, Κανονισμός Αγοράς Υπηρεσιών Δημοσίου και Κανονισμός Δημόσιων Έργων. Μέσα στο κατασκεύασμα προμηθειών υπουργείου υγείας, εκτός από τη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και το υποτιθέμενο "ανεξάρτητο" ΕΚΕΒΥΛ ΑΕ (εταιρία πιστοποίησης ποιότητας), ο Αβραμόπουλος βάζει με τσαμπουκά και την ..."Ανεξάρτητη Αρχή παρακολούθησης και ελέγχου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων", τον... ΕΟΦ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!
--- Ο Βαγιωνάς, αλεπού, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ψιλιάζεται εύκολα τα κόλπα, κι άρχισε να κλωτσάει δεξιά-αριστερά σαν δαιμονισμένος, αρνούμενος να φάει το κεφάλι του για "τα κόλπα" άλλων. Βλέποντας τους Αριστοτέλειους να σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί πολύ τον γουστάρανε για φερετζέ, σκαρφίζεται καρδιακό επεισόδιο και κλείνεται για δεκαήμερο σε κελί... Νοσοκομείου, υποβάλλοντας ενδιάμεσα την παραίτησή του !!! στην άγρια δύση.
--- Έναν μήνα μετά, τι κι αν τους προειδοποιούσε ο Επιθεωρητής Αρβανίτης Νικόλαος, που είχε βρει τα στοιχεία μη σύννομης ανάμειξης (προ νόμου) του ΕΟΦ στις προμήθειες, ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και ότι είναι ασυμβίβαστη η ανάμειξη του ΕΟΦ και του ΕΚΕΒΥΛ ΑΕ και ότι θα μας τις βρέξει η Ε.Ε., ολόκληρη η παρέα του υπουργείου υγείας, προχώρησε αγέρωχη, στη ψήφιση του νόμου 3580/2007 των ονείρων της.
Τώρα ξηλώθηκε ή αυτοξηλώθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και ψιθηρίζουν οι κυρίως ένοχοι για επικείμενο ξήλωμα ολόκληρης της Ε.Π.Υ.
Εμείς ξαναπροτείνουμε να ξηλωθεί μαζί και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και το αντισυνταγματικό κατασκεύασμά της.
(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου