Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Η σιωπή των Ποιμένων στη σφαγή των Αμνών

Υπάρχει μεγάλη ανισοκατανομή του πλούτου στον πλανήτη και ενώ πολλοί άνθρωποι λιμοκτονούν άλλοι όχι μόνο ζουν με χλιδή  αλλά και εκμεταλλεύονται ασύστολα  τους αδυνάτους. Τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή αγαθών και διατηρούν μία ανισότητα πλούτου που τους εξασφαλίζει τη διατήρηση της δικής τους υπεροχής και ισχύος. Η σχεδιαζόμενη από τους εξουσιαστές παγκοσμιοποίηση έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση των σχεδίων  τους είναι οι ιδιαιτερότητες των λαών όπως, η γλώσσα, η ιστορία, ο πολιτισμός και η θρησκεία τους, που τους συγκροτούν και τους διατηρούν ως έθνη κράτη.
Ένα από τα μέσα που έχουν επιστρατεύσει για να μηδενίσουν τα έθνη κράτη, να ομοιογενοποιήσουν τους λαούς και να τους μετατρέψουν σε μία άμορφη μάζα είναι και η λαθρομετανάστευση, που την εφαρμόζουν και στην Ελλάδα. Ουσιαστικά αυτή αποτελεί εισβολή αλλοφύλων στο έδαφος μας. Παλαιά οι εισβολείς ήρχοντο οπλισμένοι και τους αντιμετωπίσαμε στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες και στη Σαλαμίνα δημιουργώντας σελίδες δόξας στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, σήμερα που έρχονται ξυπόλυτοι τους ανοίγουμε διάπλατα τις κερκόπορτες για να διέλθει ο Δούρειος Ίππος με το όνομα της ‘Αγάπης’.
Σαν παράδειγμα θα αναφέρω την Ινδία και το Πακιστάν όπου ζουν δύο δισεκατομμύρια εξαθλιωμένων ανθρώπων. Δέκα εκατομμύρια από αυτούς, όσοι είναι και οι Έλληνες στην Ελλάδα, αποτελούν το 0,5% του πληθυσμού των χωρών αυτών. Εάν αυτοί έλθουν στην Ελλάδα θα παραμείνει στην εξαθλίωση το υπόλοιπο 99,5% και η ανακούφιση που θα έχουν οι παραμένοντες στις χώρες αυτές θα είναι μηδαμινή. Όμως τα δέκα αυτά εκατομμύρια ερχόμενα στην Ελλάδα θα την διαλύσουν όχι μόνο οικονομικά αλλά ακόμη γλωσσικά, πολιτισμικά, εθνικά και θρησκευτικά.
Εάν η Ελλάδα θέλει πράγματι να δείξει ουσιαστική αγάπη προς τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους της γης θα πρέπει να πολεμήσει εκείνους που κρατούν αυτούς τους ανθρώπους σε εξαθλίωση μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Στην Ινδία π.χ. υπάρχει μία τάξη από βαθύπλουτους ανθρώπους που ο πλούτος του καθενός  υπερβαίνει κατά πολύ τον πλούτο όλης της Ελλάδας και θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους συμπατριώτες τους με αναδιάρθρωση των κοινωνικών τάξεων και δικαιότερο καταμερισμό των παραγομένων αγαθών. Το γεγονός ότι οι σχεδιαστές της παγκοσμιοποίησης επιμένουν να στέλνουν εξαθλιωμένους στην Ελλάδα, δείχνει άμεσα ότι δεν αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων του πλανήτη αλλά χρησιμοποιούν μερικούς από αυτούς ώστε με το πρόσχημα της δήθεν αγάπης και αλληλεγγύης να γίνουν τα μέσα αλλοίωσης των λαών και βαθμιαίας εξαφάνισης των εθνών κρατών.   
Δυστυχώς, εκτός από την Αριστερά που σχεδιάζει το διεθνές προλεταριάτο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος που επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι πρέπει να θυσιάσουμε μέρος από τα εθνικά μας συμφέροντα υπέρ μίας παγκόσμιας κυβέρνησης και με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου έχει παραχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξένους, έρχεται τώρα και η Εκκλησία της Ελλάδος με τον σιωπηλό Αρχιεπίσκοπο να συμβάλει στην αλλοτρίωση μας, υποπίπτοντας στο Θεομίσητο αμάρτημα του συγκρητισμού. Εμείς από τους θεολόγους μάθαμε τι πάει να πει συγκρητισμός (συγκερασμός θρησκευτικών τάσεων) και να που τώρα η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος, υποτασσόμενη στην εξουσία, έρχεται σαν δεύτερος Σολομών να θυσιάσει στα είδωλα. Αντί λειτουργίας οργανώνει συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα προσκαλούσα όλη την διεφθαρμένη εξουσία και τους πουλημένους αηδούς να ψάλουν ύμνους στον Βάαλ μέχρι να μάθουμε και τη γλώσσα των ιερέων του και να του κτίσουμε ναούς όπου θα τον δοξάζουν και θα τον δοξάζουμε. Όλα αυτά με το ψευδώνυμο της αγάπης.
Όταν οι Έλληνες πήγαιναν μετανάστες στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αμερική και την Αυστραλία τους εξέταζαν και στα δόντια εάν είναι ικανοί για δουλεία και τους έστελναν συστημένους να επανδρώσουν ανθρακωρυχεία, βαριές βιομηχανικές και κατασκευαστικές μονάδες αναπτυσσομένων χωρών. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει εκείνες τις παραγωγικές προϋποθέσεις για να δεχθεί τα στίφη των βαρβάρων. Εάν η εκκλησία εθελοτυφλεί στον Δούρειο Ίππο τότε ας ανοίξει τους ναούς του Κυρίου να φιλοξενήσει τους άστεγους εισβολείς και να μην παραβιάζει τους οίκους των νοικοκυραίων που θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους με τον τρόπο που μάθανε από τους πατεράδες τους. Όπως είπε και ένα παπαδοπαίδι, ‘Είχαμε δει τη σιωπή των αμνών, τώρα βλέπουμε και τη σιωπή των Ποιμένων στη σφαγή των Αμνών’.
Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής
Πολυτεχνείο Κρήτης
Syndesmos71 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου