Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ

 ΜΙΑ ΝΕΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΦΩΝΗ
Μέχρι σήμερα υπήρχε μια μαγική πλην θολή εικόνα στο χώρο του κινηματογράφου: για την κρίση  έφταιγαν οι «κακοί συνδικαλιστές», ενώ οι «ενεργοί κινηματογραφιστές», ερχόμενοι  εν τη βασιλεία τους και  με λάβαρο ένα χωρίς πατρότητα νομοσχέδιο, θα έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους (και τα σωματεία στο πυρ το εξώτερον).
Ωστόσο η επιστολή του πρώην προέδρου της ΕΣΠΕΚ Ντίνου Κατσουρίδη (βλέπε ΕΔΩ), ενός σεβάσμιου πρύτανη του ελληνικού κινηματογράφου, έρχεται  - μετά τις κριτικές παρατηρήσεις και προτάσεις των πέντε πρώην συμβούλων κινηματογραφίας και των πρώην προέδρων του ΕΚΚ τις οποίες και αποδεχτήκαμε ως βάση εξ υπαρχής συζήτησης με το ΥΠΠΟΤ - να προστεθεί στις ψύχραιμες φωνές που μιλάνε για το καλό του ελληνικού σινεμά.
Αν  ο  υπουργός  Πολιτισμού θεωρεί τα σωματεία αναξιόπιστα, τότε ας διαβάσει την επιστολή του Ντίνου Κατσουρίδη και ας προβληματιστεί ώστε  να μη προχωρήσει στην υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου, που το μόνο του αποτέλεσμα θα είναι η διαιώνιση της κρίσης στον κινηματογραφικό χώρο.
Ζητούμε από τον κ. Γερουλάνο , έστω και την ύστατη στιγμή (και μάλιστα μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από την οποία ασφαλώς  θα συνήγαγε τα συμπεράσματά του) να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου νόμου που θα εγγυάται την διαφάνεια, την αξιοκρατία με όραμα και προοπτική, ένα σχέδιο νόμου που θα αγκαλιάζει όλη την κινηματογραφική κοινότητα και όχι μόνο μια περιστασιακή μειοψηφία που απλώς ζητωκραύγασε.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΒΙΝΤΕΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ – ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«μικρό» - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου