Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος… Ο αρχιερέας του “νταλαρισμού”…...

 … και τα πράσινα άλογα του νεοταξικού «παραδείσου» του ΔΝΤ.

Τελικά τίποτε δεν μένει κρυφό σ’ αυτόν τον κόσμο. Ήταν θέμα χρόνου να μάθουμε σε ποιους “χρωστούσε” ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος την “καριέρα” του. Είναι προφανές ότι δεν εξελέγη από το Άγιο Πνεύμα, αλλά από το “στοχαστικό” πνεύμα της Ιπποκράτους …Το 79ο στον κόσμο. Απλά ήταν τυχερός μέχρι τώρα, γιατί δεν χρειάστηκε να γίνουν τα αποκαλυπτήριά του. Μέχρι τώρα η σιωπή τον προστάτευε. Μόλις αποφάσισε να “μιλήσει”, φάνηκε η ανεπάρκειά του. Τώρα καταλάβαμε πλέον τον λόγο, που δεν “μιλούσε”. Δεν “μιλούσε”, γιατί δεν είχε να πει τίποτε, υπέρ του ποιμνίου του, το οποίο λεηλατείται από την κυβέρνηση των δωσίλογων του ΔΝΤ. Μόλις όμως έπρεπε να μιλήσει, για να προστατεύσει τα συμφέροντα αυτής της κυβέρνησης, το έκανε.

Αποδείχθηκε πως είναι ένα κοινό πράσινο —έστω και μαυροφορεμένο— κομματόσκυλο, που επέλεξε με φανατισμό να ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και όχι στο ποίμνιο του Θεού. Όταν συμφέρει το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει, μιλάει, ενώ, όταν συμφέρει τους ανθρώπους ή τον Κύριο, σωπαίνει. Θέμα επιλογής είναι και ο Ιερώνυμος έκανε την επιλογή του. Με τη συμπεριφορά του εκτέθηκε πρώτα ως ποιμένας ανθρώπων και δευτερευόντως ως δούλος του Θεού. Τώρα πλέον τίθεται υπό άμεση αμφισβήτηση η “αξιοσύνη” του. Γιατί; Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος με τη συμπεριφορά του δείχνει πως δεν κατάλαβε τον ρόλο του σε καμία από τις εκφάνσεις του. Δεν κατάλαβε το ρόλο του τόσο ως ποιμένα ανθρώπων όσο και ως δούλου Κυρίου.

Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο, δεν κατάλαβε ότι βασικό του καθήκον είναι να υπηρετεί τους αδύναμους αυτής της κοινωνίας …και ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα. Ο ρόλος του τον υποχρεώνει να είναι αρωγός και παρηγορητής αυτών που υποφέρουν …Αυτών που πάσχουν ή ακόμα κι αυτών που ενοχλούνται …έστω κι αν ο ποιμένας δεν καταλαβαίνει ή δεν δικαιολογεί αυτήν την ……

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 
Αναρτήθηκε από BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου