Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΜΕΣΑ !!!!!!! ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ -- ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ-ΒΙΑΣΤΕΣ ΨΥΧΩΝ και ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΤΗ "ΣΠΙΘΑ" ΣΟΥ 
ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΣΟΥ ΖΗΤΩ, ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΨΥΧΩΝ!!!
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συναυλία
Το πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης, την οποία θα ανοίξει η Τετράφωνη Χορωδία του Αγίου Παντελεήμονα, έχει ως εξής:
  • Καμεράτα: «Εν χορδαίς» του Μιχάλη Αδάμου με τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.
  • Καμεράτα: «Κοντσέρτο Γκρόσο των Χριστουγέννων» του Αρκάντζελο Κορέλι.
  • Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης με χοράρχη τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη: Θα ψάλουν ύμνους της γιορτής των Χριστουγέννων
  • Γιώργος Νταλάρας: Βυζαντινός ύμνος με τη συνοδεία των Μαϊστόρων της Ψαλτικής Τέχνης.
  • Γιώργος Νταλάρας: Δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία» με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΔΕΗ και υπό τη μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα.
  • Γιώργος Νταλάρας: «Της αγάπης αίματα» (από το Αξιον Εστί) του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Καμεράτα και η χορωδία της ΔΕΗ.
  • Μουσική διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Προσωπική πρόσκληση σε Παπούλια
Το «παρών» στη συναυλία της Κυριακής θα δώσει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος προσεκλήθη προσωπικά από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής κ. Ιωάννη Μάνο και τον πατέρα Μάξιμο Παπαγιάννη.
«Η εκδήλωση έχει έναν σκοπό: να δείξει για άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός είναι εκείνος που ενώνει όλους τους ανθρώπους, τους καλλιεργεί και τους δίνει άλλη διάσταση και άλλο μέτρο για τη ζωή τους» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε την πράξη σπουδαία, καθώς, όπως είπε, ο πολιτισμός ενώνει, και δεσμεύτηκε για την παρουσία του. Από την πλευρά του ο κ. Μάνος υπογράμμισε πως «πρόκειται για μία εκδήλωση αλληλεγγύης, σεβασμού, ανεκτικότητας, ειρήνης και κοινωνικής σύγκλισης».
Η είσοδος στη συναυλία, η οποία πραγματοποιείται με τη λογική ότι ο πολιτισμός -ειδικά σε περιόδους κρίσης- θα πρέπει να αποτελεί ένα στοιχείο κοινωνικής σύγκλισης, θα είναι δωρεάν για το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική εκδήλωση μέσα σε ναό συνιστά πρωτοπορία, αφού πρόκειται για κάτι που δεν συνηθίζεται. Για πρώτη φορά κάτι αντίστοιχο είχε πραγματοποιηθεί πριν από πέντε χρόνια, όταν μέσα στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας είχε παρουσιαστεί απόσπασμα έργου του Μίκη Θεοδωράκη.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου