Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η χυδαία ομολογία των Σκοπιανών ότι μας δουλεύουν (όσο δεν πάει!)


Χθες στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι", του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, παραχώρησε μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη στον Τάσο Τέλογλου.

Ο ακριβής διάλογος, έχει τεράστιο ενδιαφέρον:
-(Τέλογλου): Ποιά η δυσκολία σας να αποδεχθείτε μια ονομασία για όλες τις χρήσεις; Οι Έλληνες δυσκολεύθηκαν να αποδεχθούν τη σύνθετη ονομασία. Δεν ήταν η αρχική τους θέση. Εσείς γιατί δεν τη δέχεστε;
-(Milososki): Μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τη λέξη "Μακεδονία" δεν είναι κάτι νέο για την ελληνική πολιτική, υπάρχει στο τραπέζι από το 1995. Πρέπει να συζητήσουμε για την ουσία, αλλά να είμαστε πιό ρεαλιστές για το εύρος της τελικής συμφωνίας ή του συμβιβασμού. Και πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τα προηγούμενα 20 χρόνια, 129 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών, έχουν αναγνωρίσει τη χώρα μου ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Λέει λοιπόν ο Μιλόσοσκι, ότι δεν αποδέχονται ούτε τη σύνθετη ονομασία (!) έναντι όλων, αφού τους αναγνώρισαν 129 χώρες μέλη του Ο.Η.Ε. (Βεβαίως αποκρύπτει ότι όλες σχεδόν οι χώρες τους αναγνώρισαν ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", με την υποσημείωση ότι αυτή η αναγνώριση είναι "προσωρινή" και υπό την αίρεση οριστικής διευθέτησης του ζητήματος με την Ελλάδα).
Το σημαντικότατο όμως είναι η κυνικότητα και η χυδαιότητα με την οποία απευθύνεται η FYROM στην Ελλάδα, ομολογώντας ότι κάνει πλάκα στην Ελλάδα, κωλυσιεργώντας, αφού 129 χώρες τους αναγνωρίζουν ως "Μακεδονία". Είναι σαν να μας λέει : "κορόιδα είμαστε να δεχθούμε διπλή ονομασία, αφού όλο και περισσότερες χώρες μας αναγνωρίζουν νέτα-σκέτα "Μακεδονία"; Κάνουμε την πλακίτσα μας με τους ξεφτίλες τους Έλληνες και περιμένουμε το χρόνο να μας δικαιώσει"

Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε το πόσο προκλητική είναι αυτή η συμπεριφορά.
Άλλωστε το επισημάναμε από την πρώτη μέρα στο taxalia, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια, όσο κι αν υποχωρήσουμε εμείς, αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσουν αυτοί σε κάτι.

Έγκαιρα, από το 2008, σχηματοποιήσαμε την τακτική των Σκοπιανών στο παρακάτω σχήμα.
Εμείς κάναμε -με βαριά καρδιά και πόνο- πολλά βήματα, υποχωρώντας όσο δεν πάει και αλλάζοντας την αρχική μας θέση, αλλά αντί να μικρύνει η απόσταση, αυτή μεγάλωσε, με απόλυτη ευθύνη των Σκοπιανών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν "συναινετική λύση" και δεν ενδιαφέρονται για τις αντιρρήσεις της Ελλάδας. Ούτε κατά διάνοια τους νοιάζουν οι Ελληνικές θέσεις. Εμμένουν (και θα το κάνουν για πάντα) στην απόλυτη θέση τους ότι το όνομα της χώρας τους είναι "Μακεδονία" -σκέτο, ολόσκετο-, η εθνικότητά τους "Μακεδονική", η γλώσσα τους "Μακεδονική" και ότι αποτελούν συνέχεια των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη.

Καιρός λοιπόν η Ελλάδα να ανακτήσει λίγη έστω, λίγη, από τη χαμένη αξιοπρέπειά της. Αρκετά ξεφτιλιστήκαμε ως Έθνος, με τον μικρομεγαλισμό των Σκοπίων. Υποχωρήσαμε μέχρις εσχάτων, για τη διαρκή ειρήνη στα Βαλκάνια, αλλά οι συνομιλητές μας, το εξέλαβαν ως αδυναμία και απαιτούν εκτός από ...κερατάδες να γίνουμε και δαρμένοι.
Ελπίζουμε οι πολιτικοί μας, όλων των κομμάτων, να αντιληφθούν ότι έχουν τη δυνατότητα, να μας δώσουν μια μικρή ελπίδα, ότι δεν είμαστε το πιό ξεφτιλισμένο κράτος της γης. Ή μήπως είμαστε;
Ας μη διασυρθούμε άλλο σε αυτή την υπόθεση....
(ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ)
Αναρτήθηκε από 
taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου