Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δεν κλείνουμε και κανά σχολείο να περάσει η ώρα;

thumb
Αποκλειστικό! Χέρι στα ληγμένα που καταπίνει με τις χούφτες ο Παπανδρέου έχει βάλει η Διαμαντοπούλου και τα καταπίνει με τις κούπες! Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι η Αννούλα έχει παραισθήσεις και βλέπει οράματα. Στον κόσμο της, αυτόν της «μονής κατεύθυνσης» του μνημονίου, έχει φτάσει σε ένα ξέφωτο που βλέπει την «μετά την κρίση» εποχή. Δεν μας είπε βέβαια στην ομιλία της για τον "Προϋπολογισμό", αν το «μετά την κρίση» το βλέπει ως Άννα, στην παρούσα ζωή, ή ως η μεθεπόμενη μετενσάρκωσή της, σε μια άλλη ζωή, αφού θα έχει κλείσει τους λογαριασμούς της με την τωρινή.  Ας είναι. Με τους αλαφροϊσκιωτους και τους λοξούς ανθρώπους εδώ, σ΄αυτό το μετερίζι, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι με τους πολιτικούς απατεώνες οι οποίοι εμφανίζονται ως «μεσσίες» την ώρα που διαπράττουν εγκλήματα.
Από το βήμα της Βουλής  η Διαμαντοπούλου για μία ακόμη φορά διατράνωσε το διαζύγιό της με την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, εμφορούμενη από συγκίνηση για τη νέα Ελλάδα που θα αναδυθεί μετά την κρίση και «θα διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες τέτοιες, που θα δίνουν υψηλή προστιθέμενη αξία στη χώρα [χώρα – εμπόρευμα προφανώς], με απτά οφέλη για όλους». Και βεβαίως ο δρόμος προς την παραπάνω τεχνοκρατική γη της επαγγελίας περνά μέσα από τη συμφωνία για την «ανάγκη μιας διαρκούς ηθικής και ποιοτικής αναβάθμισης της χώρας». Αν ο Παπανδρέου ήρθε να μας «ανατάξει» την οικονομία (να της τινάξει τα πέταλα δηλαδή), η Διαμαντοπούλου, εκ της θέσης της, έχει αναλάβει το παιδαγωγικό και ηθικοπλαστικό σκέλος αυτή της ιστορίας.
Μέχρι, να έρθει και να γίνει τέλεια όμως η ηθική μας μετάλλαξη η υπουργός βαράει στο ψαχνό: η τρόικα βάζει τις εντολές, η υπουργός το "ψυχρό αίμα". Αφανισμός των εκπαιδευτικών, πλήρης υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, παράδοση των μαθητών και των φοιτητών στις ορέξεις της αγοράς. Αυτός είναι ο εκπαιδευτικός μονόδρομος. Εξάλλου στις εντολές της τρόικας περιλαμβάνεται η «απελευθέρωση» της εκπαίδευσης μέχρι το τέλος του έτους, αλλά είχαμε εκλογές κι εργασιακά οπότε το έγκλημα θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2011. Στο μεταξύ η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης θα βαίνει αμείωτη.
Ενώ βρίσκεται προ των πυλών η αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης με το κείμενο διαβούλευσης να παίρνει το δρόμο για τη Βουλή μετά τις γιορτές -έρχονται δίδακτρα και δάνεια για τους φοιτητές- στα σκαριά βρίσκεται και το κλείσιμο και η συγχώνευση σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΛΜΕ, χάρη στα κενά και τις ασάφειες που αφήνει το πέρασμα στη νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη. Ήταν που οι καταληψίες κρατούσαν τα σχολεία κλειστά και η Διαμαντοπούλου τα ήθελε ανοιχτά. Αν αυτή η σκέψη προχωρήσει και υλοποιηθεί, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας πολλοί μαθητές θα οδηγηθούν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας...
Την ίδια ώρα 5.800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το «καινοτόμο πρόγραμμα» των 800 αναμορφωμένων Δημοτικών Σχολείων το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ανακαλύπτουν παραμονές Χριστουγέννων ότι στην πραγματικότητα η εργασία τους θεωρείται από το υπουργείο ... εθελοντική καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.
Τόση "ηθική", "ποιότητα" και συνέπεια με τις κυβερνητικές εξαγγελίες ("πρώτα ο μαθητής") δεν την αντέχουμε Άννα....
Από το Μαρικάκι pontiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου