Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Οι κυρίαρχοι στο πολιτικό παιχνίδι, ξέρουν καλά πως η ανατροπή τους μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ικανότητας των λίγων και αποφασισμένων να αφυπνίσουν την κοινωνία ολόκληρη. 
Αυτούς τους λίγους και αποφασισμένους, δεν μπορεί να τους αφανίσει. Γι αυτό και θα επιδιώξει να ευνουχίσει την στοχευμένη δράση τους, σε συνθηματολογικές μονομέρειες χωρίς διέξοδο και πολιτική προοπτική.  

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. 
Η οικονομική κρίση η οποία εν πολλοίς «θεσμοθετήθηκε» από τους ισχυρούς της γης, δεν κατάφερε να «αξιοποιήσει» τον εαυτό της για να προωθήσει αποκλειστικά και μόνο το κεντρικό της ζητούμενο που ήταν η αιχμαλωσία των κοινωνιών, η αναδιαμόρφωση των κανόνων χειραγώγησής τους και η επαναδιάταξη διακριτών ρόλων στις συνιστώσες τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη θεσμική αναμόρφωση στην επιχειρούμενη ενδυνάμωση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, από τη σκοπιά των αναδιαρθρώσεων που προωθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση.

Αυτή η κρίση, ήταν καταδικασμένη εκ των πραγμάτων να μεταλλαχθεί σε γενικευμένη πολιτική κρίση, που διαχέεται πλέον ανεξέλεγκτα και αγκαλιάζει όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας.

Στη διεθνή σκακιέρα και στις επιχειρούμενες μεταπολεμικές καπιταλιστικές ενοποιήσεις, ο κυρίαρχος τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται, είναι η κρίση στο ίδιο το περιεχόμενο της πολιτικής σκέψης και των πολιτικών αποφάσεων που πρυτάνευσαν, και σηματοδότησαν τις εξελίξεις και τις αλλαγές στη νεότερη διεθνή ιστορία...

Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου