Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΣΑΠΙΛΑΣ?????

thumb Είμαστε η Όαση της πολιτικής διαφθοράς!

http://www.topontiki.gr/article/12204

Της Αντριάνας
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα από την κορφή έως τα νύχια… Πρόκειται για μια ρετσινιά που τη σιγοψιθυρίζουν εντός αλλά και διεθνώς, με τις ευλογίες των ίδιων μας των πολιτικών!!!
Επειδή όμως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, κύριος εκπρόσωπος των διεφθαρμένων είναι η πολιτική εξουσία, η οποία ουσιαστικά, είναι ένα από τα πιο κλειστά επαγγέλματα παγκοσμίως….Αυτό το πιστεύουν οκτώ στους δέκα και συμπληρώνουν ότι  οι δημόσιες υπηρεσίες και το κοινοβούλιο θεωρούνται ως οι επόμενοι πιο
διεφθαρμένοι θεσμοί.
Μιλάμε για τα συμπεράσματα του Παγκόσμιου Βαρόμετρου της Διαφθοράς για το 2010, της παγκόσμιας έρευνας κοινής γνώμης της Διεθνούς Διαφάνειας, που παρουσιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 13η θέση στη λίστα αυτή, με τα τρία τέταρτα των Ελλήνων πολιτών να εκτιμά πως η χώρα είναι πιο διεφθαρμένη σε σχέση με τρία χρόνια πριν, τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 73%!!!
Από τα συμπεράσματα προκύπτει ακόμη ότι πολιτικοί μας, βουτηγμένοι ως τον λαιμό στον βούρκο της διαφθοράς χρησιμοποιούν κάθε φορά τον εκάστοτε μηχανισμό πολιτικής εξουσίας όπως την χειραγώγηση των ΜΜΕ!!!
Δεν πιστεύω να εκπλήσσεστε! Στην Ελλάδα ζείτε όπου η καχυποψία προς τους θεσμούς και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα πολιτικά κόμματα, το κοινοβούλιο, τα ΜΜΕ και τις επιχειρήσεις έχει μακρά παράδοση!!!
Άλλωστε αυτό το γνωρίζει και ο Γιούνκερ…Το είχε πει κιόλας ο άνθρωπος δημοσίως: «Χρόνια γνωρίζαμε το ελληνικό αυτό πρόβλημα».
Δεν έκαναν όμως τίποτα για να το αποτρέψουν ούτε έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στις ελληνικές κυβερνήσεις.
Ίσως γιατί έτρεχαν κάποιες δουλίτσες τους μαζί μας…Ήθελαν μωρέ να συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εξαγωγές Γαλλίας Γερμανίας προς την Ελλάδα ώστε να τσιμπήσουν κάτι και αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου