Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Η PIAZZADELPOPOLO ΕΓΡΑΨΕΓΙΑ ΤΗ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Την «Σέχτα Επαναστατών» δείχνει η αντιτρομοκρατική
Ένα από τα τουλάχιστον δύο όπλα με τα οποία άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί τον αστυνομικό, Νεκτάριο Σάββα, είχε στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί σε ενέργεια της οργάνωσης που αυτοαπακαλείται «Σέχτα Επαναστατών», ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής, εννέα από τους 24 κάλυκες 9 mm που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, προήλθαν από το συγκεκριμένο όπλο. Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε περισσότερες από 20 φορές, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης μάρτυρα σε δίκη του ΕΛΑ, στα Άνω Πατήσια.
Η Σέχτα Επαναστατών πρωτοεμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Η οργάνωση άφησε CD με το κείμενο της προκήρυξής της στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, τέσσερα άτομα πλησίασαν πεζή το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Alter και άνοιξαν πυρ με δύο όπλα. Οι σφαίρες προξένησαν φθορές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα που ανήκουν σε υπαλλήλους του σταθμού, ενώ οι δράστες πέταξαν και έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που δεν εξερράγη. Από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι η «Σέχτα» ήταν πίσω από την επίθεση.
Η οργάνωση με προκήρυξή της για το χτύπημα στο Alter εξαπέλυε απειλές και κατά δημοσιογράφων. To CD με το κείμενο της προκήρυξης είχε αφεθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης 4, όπου το 1998 και στη διάρκεια ομηρίας της από τον Σορίν Ματέι τραυματίστηκε θανάσιμα η Αμαλία Γκινάκη.
Αναρτήθηκε στο
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/06/blog-post_1701.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου