Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Υπέρ της κατασκευής δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου
Εκβιαστική, χαρακτηρίζει την παρέμβαση «γαλάζιων» παραγόντων, για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Πρέβεζας, μέσω ΣΔΙΤ, με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι ενέργειες των κυβερνητικών παραγόντων για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας στο Δήμο Ζαλόγγου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ μόνο ως εκβιαστική προς τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής που απαιτούν δημόσιο Νοσοκομείο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Είναι ήδη γνωστή η άρνηση της δέσμευσης των αρμοδίων φορέων ότι το Νοσοκομείο μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ θα είναι αποκλειστικά και καθ’ ολοκληρία δημόσιο, είναι ήδη γνωστό ότι η κρατική οικονομική επιβάρυνση θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με την ανέγερση του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενη απευθείας από τον κρατικό προυπολογισμό, είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας του νοσοκομείου θα μετακυλιστεί στους χρήστες των υπηρεσιών του (ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και συμπίεσης του λαικού εισοδήματος) είναι γνωστό πως μεγάλο τμήμα του προσωπικού του νοσοκομείου θα εργάζεται με καθεστώς επισφάλειας μέσω των εταιρειών ενοικίασης υπαλλήλων ή των εργολάβων στις διάφορες λειτουργίες του νέου νοσοκομείου.
Για μια ακόμη φορά ζητούμε να σταματήσουν τα παιχνίδια ενίσχυσης της κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, ειδικά όταν θύμα τους είναι ο τομέας της υγείας των πολιτών. Απαιτούμε το νέο νοσοκομείο της Πρέβεζας να είναι αποκλειστικά δημόσιο, με δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον πληθυσμό», καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Η.
Αναρτήθηκε από http://epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου