Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ

Πραξικόπημα στην Ονδούρα, ο στρατός σώζει τη χώρα από τον κομμουνισμό, τα ΜΜΕ δεν γράφουν τίποτα και…
…η λεγόμενη ευρωπαϊκή αριστερά και κεντροαριστερά σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας τα γλυκά μάτια στον μαύρο πλανητάρχη

Γιώργο Παπανδρέου, είσαι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και η σιωπή δεν σου ταιριάζει!
Χθες βράδυ τα δραματικά τα λόγια του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Manuel Zelaya, που αντιστέκεται έχοντας την υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων και του λαού: «Αυτή την ώρα γίνεται στρατιωτικό πραξικόπημα…».

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Manuel D’Escoto, καταδικάζει με απλές δηλώσεις το πραξικόπημα: «καταδικάζουμε το πραξικόπημα στην Ονδούρα, εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Manuel Zelaya…».

Μόνο και μόνο το επικείμενο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής για τη Συνταγματική αναθεώρηση, πανικόβαλε τους λακέδες των ΗΠΑ, την ιεραρχία της καθολικής εκκλησίας και τη διεφθαρμένη δεξιά. Η οσμή ενός Συντάγματος αρκούσε για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, με πρόφαση «τη σωτηρία της χώρας από τον κομμουνισμό…». Η παλιά, γνώριμη και στον ελληνικό λαό συνταγή των ΗΠΑ. Και μπροστά στο πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου Manuel Zelaya και της κεντροαριστερής κυβέρνησής του, η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ και της λεγόμενης ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος Zelaya μίλησε στο λαό, ενώ εξελίσσεται το πραξικόπημα και τα κοινωνικά κινήματα κάνουν έναν απελπισμένο αγώνα δρόμου για ν’ αντιμετωπιστεί η «σιωπή των διεθνών ΜΜΕ», ώστε ν’ αποτραπεί το πραξικόπημα. Στο πλευρό του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, παραμένει μόνον ο αρχηγός της Αεροπορίας Javier Price. Δραματικές εξελίξεις σε μια εποχή που τα ΜΜΕ σιωπούν και η ευρωπαϊκή αριστερά σφυρίζει αδιάφορα.
Έστω τα blogs, ας υψώσουμε μια φωνή αλληλεγγύης στο λαό της Ονδούρας!
Το βίντεο για το δημοψήφισμα που "προκάλεσε" το πραξικόπημα


Αναρτήθηκε από http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/blog-post_379.html

Αναρτήθηκε από http://magnitis.blogspot.com/2009/06/blog-post_27.html και αλλα καλά μπλόκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου