Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ, ΠΛΑΚΩΣΕ ΚΑΙ Ο ...ΑΛΒΑΝΟΣ (ΑΛΜΠΑΝΟΣ) ...ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ !!!

Μέσα στο γενικό χαμό που με βρήκε αρχές Ιουνίου (εξαφάνιση του http://avragioz.blogspot.com/ , προεκλογική περίοδος κλπ), τσουπ από το πουθενά κι ένας "πολύ περίεργος" αλβανός.
Ο "Adriano XHAFAJ M/Kastra" αρέσκεται να μπαίνει όπου το λήμα "Αρβανίτης" για να ξεδιπλώσει τη θεωρία του. Κόβει τη μισή λέξει από το χωριό του και δεν ασχολείται με την Ελληνικότητα του ονόματος, γιατί του χαλάει τη μανέστρα στις ύποπτες γλωσσοθεωρίες του.
Μπήκε λοιπόν 2-6-2009 και στο avragioz, σε ανάρτησή μου αρχών Μαρτίου!!! και μου άφησε το παρακάτω βλακώδες σχόλιο:
" Ο/Η A. XHAFAJ Μ/Kastra άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ":
..ΠΡΟΤΟ ΜΕΡΟΣ
ΤΕΛΛΟΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80-ΝΤΑ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΗΣΤΟΡΙΑΝΟΣ ΕΡΧΕΤΕ ΕΠΙΣΙΜΑ ΣΤΙΝ ΕΛΑΔΑ.ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΠΙΓΕΝΟΥΝ ΣΤΙ ΛΛΑΙΚΙ ΑΓΟΡΑ.ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΖΙΤΑΙ ΦΡΟΥΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΙΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙ
ΑΓΟΡΙ...ΜΠΑΜΠΑ ΝΟΥΚ ΔΟΥΑ ΝΤΑΡΔΕ,ΟΥΝ ΔΟΥΑ ΜΟΛΛΕ
ΣΤΑ ΕΛΕΝΙΚΑ ΜΠΑΜΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟ ΑΧΛΑΔΙΑ ΕΓΟ ΘΕΛΟ ΜΙΛΛΑ
Ο ΓΕΡΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙ-ΑΓΝΟΣΤΟΣ ΑΠΑΝΤΙΣΕ ΜΕ ΔΑΚΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ....ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΣΟ ΟΡΕΑ ΤΑ ΚΣΕΡΙ ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ...ΝΑ ΧΕΡΕΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ,ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΜ-ΑΡΙ ΣΟΥ....ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΙ ΓΛΛΟΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΙ ΜΕ ΤΕΤΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ...ΝΑΣΟΥ ΖΙΣΙ .......
ΠΑΤΕΡΑΣ(ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ) ΝΕ Σ`ΓΕΜΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ( ΕΜΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ) ΝΕ ΓΕΜΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ (ΕΜΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΒΑΝΙ)
Ο ΓΕΡΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙ ΔΙΚΙΜΑΣ ΓΛΛΟΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ? ΤΟΡΑ ΕΙΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΙ ΓΛΛΟΣΑ ΔΗΕΝ ΘΑ ΧΑΘΙ ....... ".
αμεταΑΝΟΗΤΕ (ALBANE - ΑΛΜΠΑΝΕ) - Αλβανέ,
Ξέρεις πολύ καλά:
>>> 1.- ότι η εθνοτική έννοια "ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ" υπάρχει καταγεγραμμένη ξεχωριστά - διαφορετικά και παράλληλα, στην ίδια περίπου γεωγραφική περιοχή, πριν από το 1450μ.χ., ταυτόχρονα με την έννοια "ALBANOS".
>>> 2.- ότι ΠΟΤΕ η έννοια "Αρβανίτης" δεν σήμαινε "ΑΛΒΑΝΟΣ" (παράδειγμα: ο Αλί Πασάς, αποκαλούσε τους δικούς του Αλβανούς, ενώ τους Αρβανίτες (Σουλιώτες), αποκαλούσε Αρβανίτες ή και γκιαούρηδες ή και άπιστους!!!
>>> 3.- ότι ανέκαθεν στη νότια Αλβανία κατοικούσαν Έλληνες Χριστιανοί και Αλβανοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι με Ελληνική συνείδηση, που τουλάχιστον από το 1650 είχαν πλήρη συνένωση με γενικευμένους χριστιανικούς γάμους. Αυτό που προέκυψε τα τελευταία 400 χρόνια, δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες "Αλμπανός" ή "Αλμπανία" ή "Αλβανία".
>>> 4.- ότι η Αρβανίτικη διάλεκτος δεν είναι Αλμπανική κι αν θες, ούτε Ελληνική. Είναι διάλεκτος που προέκυψε από την ανάγκη συνύπαρξης και συνεννόησης ανθρώπων που προχώρησαν σε μεικτούς γάμους στην ίδια χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία και έχει εξ ίσου ελληνικές και αλμπανικές λεκτικές ρίζες και όπου δεν μας έφταναν, βάζαμε και κάτι ελληνικό παραπάνω.
>>> 5.- ότι ένας Αρβανίτης πιο εύκολα μπορεί να συνεννοηθεί λεκτικά με έναν Έλληνα Κρητικό, παρά με έναν Αλβανό της Βόρειας Αλβανίας ή και του Κόσσοβου.
>>> 6.- ότι οι Αρβανίτες είχαν τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο κατά των Τούρκων και κατά των ...Αλμπανών. Αυτό μας έκανε να χωρίσουμε γρήγορα τα τσανάκια μας, και να μη θέλουμε να έχουμε σχέση με Αλβανό. Το ότι στο αίμα μας τρέχουν 100 δράμια αίμα Αλβανικό, δεν λέει και πολλά πράμματα, γιατί το Ελληνικό μας αίμα το έχουμε πλέον με τις οκάδες, κι αν χρειαστείς μετάγγιση να σου δώσουμε όσο θες.
>>> 7.- ότι όπου μπήκες, σου έδωσαν πλουσιότατο ιστορικό υλικό, αλλά εσύ συνεχίζεις το ίδιο παραπλανητικό και πονηρό-πούστικο παιχνίδι: ψάρεμα σε θολά νερά, μπας και πετύχεις Αρβανίτες που να μη ξέρουν από που προέκυψαν.
>>> 8.- ότι πιθανόν να έχουμε κοινή αρχαιοπελασγική καταγωγή, καμία αντίρρηση, κι αν το γουστάρεις να είμαστε αδελφοί λαοί, τότε να φερόμαστε σαν αδέλφια κι όχι σαν κατσαπλιάδες (γιου νόου κατσαπλιάδες, επιστήμονα???).
>>> 9.- ότι δεν σας ζητήσαμε να έρθετε και να προσκυνήσετε. Όμως ξέρεις Αλβανέ, ότι μου ανακατώνονται τα έντερα, όταν βλέπω την Αλμπανική ηγεσία, να προσκυνά δημόσια στα αεροδρόμια τον κάθε τούρκο σημερινό πασά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Δεν σε κάλεσα. Εισέβαλες με τις πιο ύποπτες προθέσεις. Άσε στη μπάντα τις γλωσσοπονηριές μαλάκα αλμπανέ και μη ψαρεύεις σε θολά νερά. Αντί να χώνεσαι από 'δω κι από 'κει σαν την άδικη κατάρα, φτιάξε ένα μπλογκ και γράψε ότι μαλακία σου κατέβει. Στο δικό μου δεν θα ξαναμπείς, γιατί σε διάβασα όπου χώθηκες και κατάλαβα που το πας βρωμιάρη. Η περηφάνια μου για την Αρβανίτικη καταγωγή μου, ανήκει στην Ελληνικότητά μου. ΓΚΕΚΕ μαλάκα??? Τέτοια γλωσσολογομαλακία να σου φτιάξω με το κιλό. Άντε στα τσακίδια.

Η υπογραφή των προπαπούδων μας και των πατεράδων μας στα βουνά της ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΣ,

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Έχουμε αποφασίσει εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, ότι
ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου