Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΛΕΕΙ ΤΟ paideia-gr.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Τι συμβαίνει με το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ δημοτικού;
Φαντάζομαι ότι όλοι θα θυμόσαστε το βιβλίο της ΣΤ΄ δημοτικού της κας Ρεπούση.

Θα ξέρετε ίσως ότι το ΥΠΕΠΘ ανέθεσε σε μια ομάδα ιστορικών με επικεφαλής τον πανεπιστημιακό κ. Ι. Κολιόπουλο τη συγγραφή του νέου βιβλίου, το οποίο θα αντικαθιστούσε το προηγούμενο της κας Ρεπούση.
Τί γίνεται λοιπόν με αυτό το βιβλίο ιστορίας; Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με την έκδοσή του.
Δεν το έχουν τελειώσει ακόμη ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως και αυτό εντάσσεται στην κόντρα Σπηλιωτόπουλου-Στυλιανίδη;
Αληθεύει αυτό που ακούσαμε πως δεν θα πάει το Σεπτέμβρη στα σχολεία;
Περισσότερα σύντομα στο paideia-gr!!
======================================
Και επανήλθε το paideia-gr:
Στους σκοτεινούς διαδρόμους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με την ανοχή αν όχι την ενθάρρυνση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, έχει «χαθεί» το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού.
Πρόκειται για το βιβλίο που πρόκειται να αντικαταστήσει εκείνο της κ.Ρεπούση. Ο πρώην υπουργός παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μετά από διαγωνισμό, είχε αναθέσει τη συγγραφή του βιβλίου σε συγγραφική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας της ΦΛΣ του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλο.
Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση υποστηρίζουν...πως η συγγραφική ομάδα έχει ήδη ολοκληρώσει τη συγγραφή του επίμαχου βιβλίουκαι το έχει ήδη υποβάλει -και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ- στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Και όχι μόνο αυτό, το βιβλίο είναι πλήρως εικονογραφημένοκαι σελιδοποιημένο, έτοιμο για εκτύπωση. Δυστυχώς όμως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κωλυσιεργεί, αρνείται να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες ήδη από τις αρχές του 2009, επιχειρώντας, κατά ταφαινόμενα, να παραπέμψει το θέμα της έκδοσης στις καλένδες. Η συγγραφική ομάδα αποφεύγει προς το παρόν να σχολιάσει ο,τιδήποτε έχει σχέση με την τύχη του βιβλίου. Κύκλοι όμως του ΑριστοτελείουΠανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είναι σε θέση να γνωρίζουν υποστηρίζουνπως σύντομα, αν χρειασθεί, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου γνωστοποιώντας το ζήτημα στο κοινό.
Είδομεν!!!
Αναρτήθηκε από το http://paideia-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου