Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!

«Αναλαμβάνω πτυχιακές και διδακτορικά! Τιμές συζητήσιμες!», γράφουν τουλάχιστον τέσσερις αγγελίες στο Ιντερνετ -η μία μάλιστα δημοσιεύεται και σε ιστοσελίδα για άτομα με αναπηρία.
Η...«βιομηχανία» παραγωγής εργασιών «εξυπηρετεί» φοιτητές από όλες τις σχολές της Ελλάδας, κοστολογεί τις 100 σελίδες με 800 ευρώ και υπόσχεται τελικό βαθμό: «από επτά και πάνω»! Oι σελίδες, τα κεφάλαια, ο χρόνος παράδοσης και φυσικά το θέμα της εργασίας (οικονομικές αναλύσεις, δείγματα και επιστημονικές μετρήσεις ανεβάζουν τη δυσκολία και την... τιμή) διαμορφώνουν το κόστος των πτυχιακών.
Στο τέλος ο φοιτητής παίρνει την εργασία σε ψηφιακή (CD), αλλά και σε έντυπη μορφή.
Πληρωμή σε δόσεις
O «Α» επικοινώνησε με άτομο που είχε βάλει αγγελία στο Ιντερνετ. Ζητούσε για μια εργασία 50 σελίδων 600 ευρώ, ενώ για 100 σελίδες 700- 800 ευρώ.
«Η διαδικασία είναι απλή: φτιάχνω το πρώτο κεφάλαιο, το βλέπεις, το δίνεις στον καθηγητή και το διορθώνει.
Το ίδιο γίνεται και με τα επόμενα κομμάτια της εργασίας.
Προχωράμε βήμα - βήμα και δεν αναγράφεται πουθενά το όνομά μου.
Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει σε τρεις ισόποσες δόσεις», είπε.
Αν και ο ίδιος ζει στον Πειραιά και δηλώνει απόφοιτος του ΤΕΙ Βιβλιοθηκονομίας, μπορεί να αναλάβει την πτυχιακή φοιτητή Ιατρικής ή Φιλολογίας, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και το...Καστελόριζο.
«Θα έχουμε συνεχή επικοινωνία. Η απόσταση δεν παίζει ρόλο. Γι αυτό υπάρχουν τα e-mail», τόνισε. Το κόστος για το...10 Κίνδυνος να καταλάβει ο καθηγητής την απάτη δεν υπάρχει, όπως υποστήριξε ο ίδιος.«Δε δίνω ίδιες εργασίες στους πελάτες μου. Αυτό δε θα ήταν έντιμο εκ μέρους μου. Κάθε εργασία είναι πρωτότυπη. Με τη βοήθειά μου εξασφαλίζεις σίγουρα βαθμό από επτά και πάνω», είπε.
Oταν όμως τον ρωτήσαμε αν το «10» θα μας κόστιζε κάτι...παραπάνω, απάντησε ότι: «Oι τιμές δεν καθορίζονται από το βαθμό. Εξαρτάται άλλωστε σε τι επιτροπή καθηγητών θα πέσεις. Αν πάρεις 10 όμως και αισθάνεσαι την ανάγκη να με ευχαριστήσεις, είναι δική σου επιλογή αν θα στείλεις κάτι παραπάνω».
Εκτός από τις αγγελίες όμως, στο διαδίκτυο λειτουργεί ειδική ιστοσελίδα στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει την πτυχιακή που θέλει on-line! Σε έναν άλλο φοιτητικό κόμβο προσφέρονται δωρεάν δεκάδες παλιότερες πτυχιακές εργασίες για σχολές από την Ιατρική και την Πληροφορική μέχρι και τη Γερμανική Φιλολογία. Ενώ σε διαδικτυακά δωμάτια συζήτησης (chatrooms) κατά καιρούς εμφανίζονται καταχωρήσεις από φοιτητές που ζητούν βοήθεια στην πτυχιακή τους ή αναλαμβάνουν δακτυλογραφήσεις εργασιών κοστολογώντας με 0,30 ευρώ τη σελίδα.
5.000 ευρώ η μακέτα
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι φοιτητές ζητούν τη...συνδρομή επαγγελματιών. «Αρκετές φορές, όταν έρχεται η ώρα της παρουσίασης των εργασιών κάποιες μακέτες είναι τόσο άψογες που φαίνεται ότι ο φοιτητής τις αγόρασε από κάποιο τεχνικό γραφείο.
Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να εντυπωσιάσουν, αντί να προσπαθήσουν μόνοι τους και να μάθουν», αναφέρει ο πρόεδρος στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, Νίκος Καλογήρου. Κανονικά, τα τεχνικά γραφεία πωλούν τις μακέτες παρουσίασης σε αρχιτέκτονες μέχρι και προς 5.000 ευρώ. Δεν είναι γνωστό πάντως αν στους φοιτητές γίνονται εκπτώσεις...
Αφαίρεση πτυχίου!
Oι πτυχιακές σε κάποιες πανεπιστημιακές σχολές είναι υποχρεωτικές και θεωρούνται η πρώτη επιστημονική δουλειά του φοιτητή. Συνήθως έχουν αυξημένη βαρύτητα για την τελική βαθμολογία και σε ορισμένα τμήματα μετρούν σα να δίνει ο φοιτητής εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα. Εφόσον αποδειχτεί ότι η διπλωματική έχει γραφεί από κάποιον τρίτο, ο φοιτητής κινδυνεύει με αφαίρεση του τίτλου σπουδών. «Oι καθηγητές πηγαίνουν το θέμα στη γενική συνέλευση της σχολής και από εκεί αυτό καταλήγει στη Σύγκλητο, η οποία λαμβάνει την τελική απόφαση», δηλώνει ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Ανέστης Φιλιππίδης.
Πριν από τέσσερις μήνες, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Αστέριος Δεληγιάννης, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αφαίρεσε το διδακτορικό ενός ιατρού, όταν διαπιστώθηκε ότι αποτελούσε προϊόν λογοκλοπής.
Και από agorapolisies.gr
ΠΡΟΣΦΟΡΑ:
Διάφορα Μαθήματα Ιατρικής σχολής και επιστημών υγείας διπλωματικές εργασίες και ιδιαίτερα μαθήματα αναλαμβάνονται από ιατρό με μεγάλο συγγραφικό έργο και διδακτική εμπειρία.
Τιμή: € συζητήσιμη
Τηλέφωνο: 697ΧΧΧΧΧ
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!!!!!!!!!
Αναρτήθηκε από http://aei-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_26.html (Λήσταρχος Νταβέλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου