Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γόρδιος Δεσμός της λαθρομετανάστευσης

Μία απορία έχω μόνο για τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα. Γιατί όλοι τους, έρχονται στη χώρα μας και δεν προτιμούν την... Βουλγαρία; Και η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει... Όμως, όλοι της γης οι κατατρεγμένοι έρχονται εδώ... Γιατί άραγε; Το "αστείο" είναι πως συνεχίζουν να έρχονται με αμείωτους ρυθμούς ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην απαρχή μίας φρικώδους οικονομικής κρίσης. Και οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται ακατάπαυστα.

Ονειρεύομαι έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι ζουν επιτέλους αδελφομένοι, με αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμό, έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι αποφάσισαν να μην ανεχθούν πλέον άλλους πολέμους, βία, θάνατο και μιζέρια. Έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Έναν κόσμο στον οποίο η φιλοξενία θα είναι ιερή, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ελλάδα. Στον κόσμο που ονειρεύομαι, όλοι οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι, και χαίρονται να περιποιούνται όποιον ξένο φέρει η τύχη μπροστά στο σπίτι τους, χωρίς πριν να τον ρωτήσουν σε ποια φυλή ανήκει και σε ποιον Θεό πιστεύει.
Τα παραπάνω είναι η περιγραφή του κόσμου, όπως τον ονειρεύομαι εγώ.
Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι άλλο πράγμα είναι ο κόσμος που θέλουμε να ζούμε και άλλο πράγμα είναι ο πραγματικός κόσμος στον οποίο ζούμε. Σήμερα ζούμε δυστυχώς σε έναν κόσμο με σύνορα, έθνη, χώρες, φυλές κ.λ.π. όπου κάθε χώρα (εκτός της Ελλάδος) προσπαθεί να εξασφαλίσει την ευημερία των υπηκόων της έναντι τον υπηκόων των άλλων χωρών. Ο θάνατος σου η ζωή μου. Άδικο; Ναι. Αποκρουστικό; Ναι.
Είναι όμως η πραγματικότητα. Και στη σημερινή πραγματικότητα, ένας λαός που δεν έχει σύνορα και χώρα σε έναν κόσμο με σύνορα και χώρες, είναι λαός νομάδας. Ενας λαός που δεν εξασφαλίζει τα συμφέροντα του σε έναν κόσμο από λαούς που τα εξασφαλίζουν, είναι ένας λαός καταδικασμένος να χαθεί....... ....... .... ...... ..... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Πηγή
Αναρτήθηκε από ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου