Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ...ΚΕΝΟ Η "ΣΠΙΘΑ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΜΕ ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ "ΣΠΙΘΕΣ" ΤΑ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ" ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ.
Τελικά έγινε αυτό που προαισθανόμουν.

Ο ΜπαρμπαΝίκος κρατά όλα τα θετικά και τη τεράστια πολιτική και καλλιτεχνική προσφορά του μεγάλου Θεοδωράκη, τον τιμά απεριόριστα και τον σέβεται.  
Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τον πολυαγαπημένο Μίκη. Στο μυαλό του ο καθένας μπορεί να τρέχει με χίλια, αλλά μετά τα 70, μετά τα 75, μετά τα 80, μετά τα 85, οι λέξεις πάνε με πατερίτσες στα χείλια. 

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, υπενθυμίζω τις αναρτήσεις με τη βοήθεια "DustOfRoad"  Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (DUSTOFROAD) και ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ????.
Όταν φτάνουμε σε σημείο να χρειαζόμαστε βοήθεια για να κάνουμε μερικά βήματα, ενώ ήδη φανταζόμαστε ότι έχουμε στρίψει σε 42 γωνίες και κανείς δεν μας πιάνει, είναι φαιδρό να μιλάμε για πολιτικό κίνημα ανατροπής μιας χούντας, ενός διεφθαρμένου καθεστώτος.
Κίνημα σημαίνει, ότι παρασέρνω τη μάζα και παρασύρομαι από τη μάζα. Σημαίνει ότι γίνομαι ένα με τη μάζα και ξεχυνόμαστε στους δρόμους σαν πυρκαγιά που θα κάψει κάθε τι σάπιο και θα ξαναχτίσει τα πάντα απ' την αρχή.
Είχα γράψει σε μερικούς φίλους σε προσωπικό επίπεδο τις επιφυλάξεις μου, γιατί η δημόσια έκφραση πληγώνει αυτούς που αγαπάς κι' εγώ τον αγαπώ πολύ τον Μίκη και πάντα θα τον έχω κορυφαίο στη καρδιά μου. Και τους είπα, ότι το περιβάλλον του Μίκη θα πρέπει να τον προστατέψει από κακοτοπιές, τώρα που κλείνει και ο βιολογικός του κύκλος. Κάποιοι μάλλον τον έπεισαν να φτιάξει ένα κονκλάβιο για να εκδίδει ως "κίνημα" νερόβραστες παρατηρήσεις ευπρεπούς κριτικής της σαπίλας και για να εκδίδει και πιστοποιητικά παρθενογένεσης σε αυριανούς δυνάστες.
ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ.
Αν έχεις τη φλόγα της επανάστασης και είσαι σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ θέση να τη μεταλαμπαδεύσεις, βγαίνεις στα πεζοδρόμια και τα ξηλώνεις. Μπαίνεις στα σχολεία και πυρπολείς τις καρδιές των μαθητών και φοιτητών, πας στα συνδικάτα και πείθεις τους εργαζόμενους να ξεφύγουν απ' τον ραγιαδισμό, τρομοκρατείς τη πολιτικοστρατιωτική εξουσία και τα πουλημένα στους ξένους κατακτητές ΜΜΕ.
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ.
Ε, δεν έβαλα παρωπίδες και είδα ξεκάθαρα, ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Μίκης ήταν αυτό που φανταζόμουν, ότι βιολογικά μπορούσε να κάνει ο Μίκης. Ήταν πολιτικά μια τρύπα στο κενό. Ούτε καν μια τρύπα στο νερό.

Το έχω πει και το έχω ξαναπεί. Οι νέοι, αναντίον των οποίων πρωτίστως στρέφεται η διεφθαρμένη πολιτικοστρατιωτική εξουσία, αν θέλουν να δουν καλύτερες μέρες, πρέπει να συνωμοτήσουν, πρέπει να αυτοοργανωθούν, πρέπει να φτιάξουν μυστικούς συνδέσμους διεπαφής και συνεργασίας και να επαναστατήσουν για να πιουν έστω και μια σταγόνα ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.
Οι νέοι πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν χωρίς πάτρωνες, ότι δεν αξίζουν να ζουν ούτε μια ώρα στη σκλαβιά. Οι νέοι, πρέπει διώξουν τις φοβίες και τα ψέματα που σπέρνει το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς για να τους υποτάσσει.
Οι νέοι να μάθουν και να θυμούνται, ότι από το 1975 έως και σήμερα, η γενιά του Πολυτεχνείου κυνηγήθηκε άγρια από τα καθίκια που κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Δεκάδες χιλιάδες οι διαγραφές των αγωνιστών από τα καθεστωτικά κόμματα. Είναι αθλιότητα της μαύρης προπαγάνδας η ταύτιση του πιο μαζικού κινήματος που εκδηλώθηκε ποτέ κατά της τυραννίας, με μια μικρή ομαδούλα πρακτόρων της χούντας.
Οι νέοι, ναι, πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης του αγώνα τους, αλλά ποτέ δεν πρέπει να σταματούν, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο διείσδυσης πρακτόρων. Η κατασκευή αρνητικής σκέψης, είναι το καλύτερο εργαλείο παραπληροφόρησης, που χρησιμοποιούν οι διεφθαρμένοι εξουσιαστές και τα τσιράκια τους.
Οι νέοι πρέπει να μάθουν να γράφουν τα δικά τους τραγούδια τις νύχτες στους "τοίχους".
Αυτά που έχουν ανάγκη ο τόπος και οι νέοι, το μέλλον του τόπου, δεν τα βρήκα στην εκδήλωση της "Σπίθας" χωρίς φλόγα του πολυαγαπημένου μου Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν είμαι καθόλου αγνώμων, αλλά με πορδές δεν βάφονται αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου