Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ...ΤΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΛΙΣΤΡΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ...ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ !!!

Είπε κι ο Ακαταλληλότερος και βαρύγδουπος, να κάνει απογευματινή βόλτα στον Φάρο της Ραφήνας, γλίστρησε και παραλίγο να τον χάσουμε δια παντός και να σωθούμε εξάπαντες.
Πριν μιας βδομάς, ενώ οι αντιπολιτευτικοί αέρηδες τον κοπάναγαν πανταχού, ο κατεβάζων και 16 κατσίκια το Άγιο Πάσχα, στο έτσι για πλάκα, πείσμων και ξεροκέφαλος και στερούμενος κοινού νου, βγαίνει στα βροχερά παράλια της Ραφήνας, για σουλάτσο μέχρι και τον Φάροντα.
Εκείθε, τρεις νεάνιδες τον περιπαίζουν και του λέγουσι: "πρόσεχε μη γλιστρήσεις στις γλίτσες χοντρούλη. Το τελευταίο τον εξόργισε και βάλθηκε να αποδείξει, ότι κρατάνε και αντέχουν τα ακροβατικά του, κι ότι ακόμα είναι ικανός να ξεγελάσει και τα σημεία και τέρατα της θάλαττας.
"Κώστα, πρόσεχε μη κακοτοπίσεις... Ξέρεις ότι ακόμα σε χρειάζομαι για το μέγα βραβείο Παπανικολάου...", έκραξε από μακρού η Αναστασία.
Θυμάται τη θρυλική μέρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότε και έβαλε σε δρομολόγιο τη βουτιά στο κενό του, χαμογελά αγέρωχα, πλην αλαζονικά και ντουγρού για το βραχώδες και ανώμαλον του Φάρου.
Ξαφνικά, κάνει ένα αεροπλανικό και αφήνει σύξυλους τους τρεις νεάνιδες Ζαλίζεται και οι παραισθήσεις του του λέγουν, πως τάχα η Αλέκα του κάνει κόμπο το αριστερό πόδι, ο Goerge του κρατά το δεξί για να του δείξει που να το πάει για να μάθει ζεμπέκικο. Από κοντά ο Αλέξης Τσίπρας, πως με κουκούλα τετράχρωμη τον καπελώνει, ο δε Καρατζαφέρης, με περισσή αγάπη και στοργή, μεταβάλλεται σε τσουλήθρα παιδικής χαράς - και ΤΣΟΥΠ...
Ο Κώστας, εκεί που δεν το περίμενε, βρέθηκε να φαροπαλεύει στα άγρια κύματα. Τον βλέπουν οι περιγελώντες του σκασμού και βουτάνε τα κωθώνια να περιμαζέψουν τον ασήκωτα απ' τα κατσίκια και μετά κόπων και βασάνων τον βγάζουν στεργιώθεν ημιθανή.
Το τι χαστούκια με χαρά τους του έριξαν τα καλόπαιδα για σύνελθο, δεν λέγετε. Ένεκα παχυδερμίας, άργησε αλλά συνήλθε και γρήγορα θυμάται ότι είναι και πρωθυπουργός ο τα πάντα εκπληρών εν μέσω προεκλολογίας ευρωεκλογών, κι ανάμεσα στις βαθιές ανάσες του, ρωτά και μανθάνει τους ονοματισμούς τους για να πιάσει τη κουβέντα.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δε μου λες ρε Γιωρίκα, τι θες να κάνω για να ξεπληρώσω τη χάρη τη χρωστούμενη???
ΓΙΩΡΙΚΑΣ: Κύρ πρωθυπουργέ, είμαι άνεργος και θα με βόλευε μια θέση στο Δημόσιο.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Μόνο αυτό;;; Σε μια βδομάδα θα σε βάλω δίπλα στον Αβραμόπουλο να μου τον προσέχεις, γιατί κι αυτός πατάει σε γλίτσες....... Εσύ Κωστίκα, ποια χάρη να σου χαρίσω???
ΚΩΣΤΙΚΑΣ: Κυρ πρωθυπουργέ, έχω δάνειο 100.000 € στην Αγροτοεμπορικοεθνική της Άλφα Γιούρομπανκ και με βαράει η οικονομική κρίση στο κεφάλι, για να μη μπορώ να το ξοφλήσω. Θα ήθελα να μου πάρεις το άχθος.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σώπα βρέ. Αστείο πράμα. Σε μια βδομάδα δεν θα χρωστάς ούτε σέντσι............ Εσύ Δημητράκη, τι θα ήθελες να κάνει ο πρωθυπουργός για τη σωτηρία της ζωής του, εξ αιτίας σου???
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ: Εγώ κυρ πρωθυπουργέ χρειάζομαι αναπηρικό καροτσάκι......
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ??? ??? δεν κατάλαβα καλά... αναπηρικό καροτσάκι ??? ... τι να το κάνεις, μια χαρά παιδί είσαι......
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ: ....μια χαρά..... αλλά μόλις μάθει ο πατέρας μου ότι σε έσωσα, θα με σαπίσει στο ξύλο.......
=================================
Το ανέκδοτο το χάρισε στον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ ο συνάδελφός του ΚΩΣΤΑΣ - Ξανά, Χρόνια του Πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου