Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΕΝΟΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ.
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Πατρίδα χωρίς ταυτότητα… χωρίς αξίες… και παραδομένη στις κυρίαρχες επιλογές της παγκόσμιας διακυβέρνησης…
Σημαίνει πατρίδα χωρίς μέλλον… χωρίς προοπτική… χωρίς ελπίδα… χωρίς καν τη δυνατότητα του κοινωνικού της μετασχηματισμού.

Κι ας μη γελιέται κανείς για το απόλυτο αυτής της εφιαλτικής αλήθειας. 

Η Ελληνική κοινωνία, δεν είναι απλά ένα υποζύγιο το οποίο καταδυναστεύεται και καλείται μέσα από την απόλυτη εξαθλίωσή της να καταστεί αιμοδότης ενός συστήματος που αμφισβητεί τον ίδιο του τον εαυτό και επιχειρεί την πιο ακραία και εφιαλτική μετάλλαξή του.
Είναι ταυτόχρονα και αποδέκτης αλληλοσυγκρουόμενων αλλά και αντιφατικών προσεγγίσεων που ευνουχίζουν την οργή της, και δεν αντιπαραθέτουν στην οργανωμένη επίθεση που δέχεται, έναν εξ ίσου οργανωμένο και κατάλληλα στοχευμένο ξεσηκωμό.

Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ. 
Είναι απολύτως ορθό, πως αν δεν προσεγγίσει κανείς νηφάλια τον χαρακτήρα του προβλήματος, τότε το ίδιο έλλειμμα νηφαλιότητας θα χαρακτηρίζει τόσο το περιεχόμενο όσο και την κατεύθυνση της διεξόδου που θα επιχειρήσει να δρομολογήσει.
Είναι όμως και απόλυτα επιβεβαιωμένο, πως η ζωή δεν εξασφαλίζει ποτέ και σε κανέναν απεριόριστο χρόνο για να συσκέπτεται και να αξιολογεί, με τρόπο που να φιλοδοξεί να βιώσει και την απόλυτη δικαίωση των θεωρητικών προσεγγίσεών του στην πράξη...
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου