Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ απειλεί την Παλαιστινιακή Αρχή με διακοπή της βοήθειας

Μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους απο Βραζιλία, Αργεντινή και πιθανώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οβραίοι βάλανε τους πληρωμένους του Αμερικάνικου Κογκρέσσου (με μπροστάρη τη χυδαία Αμερικανο-Κουβανέζα) να απειλήσουν το προδότη Αμπάς, να "συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες" με την Ισραελοχαβούζα, ειδάλλως λέει, θα τους κόψουν τις πενταρο-δεκάρες που τους δίνουν:

Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει εντείνει τις πιέσεις προς την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ), για να επαναλάβει τις συνομιλίες με το Ισραήλ, προειδοποιώντας, ότι εντιτίθεται σε μια μονομερή ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους.
«Αν (οι Παλαιστίνιοι) συνεχίσουν να ακολουθούν μια μη διαπραγματευτική πορεία, προς την κρατική τους υπόσταση, είναι απλά η εκδήλωση της επιθυμίας ενός ανόητου. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν ένα κράτος, δεν είναι μια απλή δήλωση. Ο μόνος τρόπος για αυτούς να το πετύχουν, είναι μέσω των άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ", δήλωσε ο Χάουαρντ Μπέρμαν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής, στην "Ιερουσαλήμ Post" τη Δευτέρα.
«Αν προσπαθήσουν να παρακάμψουν τις διαπραγματεύσεις, θα χάσουν την υποστήριξη από πολλούς ανθρώπους σαν κι εμένα, και επίσης θα θέσουν σε κίνδυνο την εξωτερική βοήθεια που παίρνουν",  προειδοποίησε και η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της Καλιφόρνια.
Η Ανώτερη Δημοκρατικός Εκπρόσωπος της  Φλόριντα Ileana Ros-Lehtinen, επέμεινε για τη προετοιμαζόμενη βοήθεια των ΗΠΑ (προς τους Παλαιστίνιους) να προϋπάρξει σχετική δέσμευση της Ραμάλα (Παλαιστινιακής Αρχής) για την αναγνώριση του Ισραήλ και για να τεθεί τέλος στην εκτόξευση βλημάτων κατά σπιτιών στο Ισραήλ. Υποστήριξε ότι οι μονομερείς προσπάθειες "υπονομεύουν τις προοπτικές, που αυτές οι υποχρεώσεις θα μπορούσαν τελικά να επιτευχθούν".
Ο Berman και η Ros-Lehtinen ηγούνται των υποστηρικτών του Ισραήλ και των γνωστών σ' αυτούς δικαιούχων των κονδυλίων αποστολής βοήθειας και άλλων προνομίων προς το ισχυρό Ισραήλ, και που συνδέονται με τις ομάδες εβραϊκών συμφερόντων στις ΗΠΑ, με επικεφαλής την Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπής Δημοσίων (Διεθνών) Θεμάτων (AIPAC).
Τα περισσότερα μέλη των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ως γνωστόν χρηματοδοτούνται από την (σιωνιστική) AIPAC και δεν διστάζουν να παραδέχονται τους δεσμούς τους με αυτήν την ομάδα λόμπι και που το κάνουν για να προσφέρουν άνευ όρων την υποστήριξή τους προς το ισραηλινό καθεστώς.
Τα μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων κυκλοφορούν επίσης τα ψηφίσματά τους (για υποστήριξη του Ισραήλ), εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους, με οποιαδήποτε παλαιστινιακή κίνηση προς μια μονομερή ανακύρηξη της κρατικής υπόστασής τους.
Εν τω μεταξύ, η Ros-Lehtinen έχει συνυπογράψει ψήφισμα, προς "επιβεβαίωση της αντίθεσης του Κογκρέσου, στη μονομερή ανακήρυξη ενός παλαιστινιακού κράτους", ένα σημείο που αναμένεται να επαναληφθεί με το νέο ψήφισμα του Berman, το οποίο έχει οριστεί για να εισαχθεί προς ψήφιση, στο τέλος της εβδομάδας.
Η κλιμάκωση των πιέσεων κατά μιας ενδεχόμενης μονομερούς διακήρυξης έρχεται εν μέσω φόβων, για νέες αναγνωρίσεις από αυτούς που ολοένα και αυξάνουν την υποστήριξή τους για την παλαιστινιακή υπόθεση, δεδομένου ότι η επίμονη άρνηση του Ισραήλ να λάβει σοβαρά υπόψη τις διεθνείς εκκλήσεις για πάγωμα του εποικισμού, ο οποίος (εποικισμός) εκτροχίασε τις τελευταίες διαπραγματεύσεις Παλαιστινίων-Ισραήλ στις αρχές του έτους.
Στις 2 Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έπεισαν την Παλαιστινιακή Αρχή να συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ στην Ουάσιγκτον. Αλλά οι συνομιλίες διεκόπηκαν τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν η άρνηση του Ισραήλ να επεκτείνει τη μερική αναστολή (εποικισμών) μετά τις 26 του Σεπτέμβρη, εξανάγκασε την Παλαιστινιακή Αρχή να αποσύρει τους διαπραγματευτές της.

Οι φόβοι του Ισραήλ και του παραδοσιακού κηδεμόνα του, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αυξήθηκαν εν μέσω απειλών στελεχών της Παλαιστινιακής Αρχής, ότι θα ζητηθεί από τον ΟΗΕ, να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, μια κατάσταση που ήδη αναγνωρίζεται από ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής τους που αποσκοπεί στη συνέχιση των συνομιλιών Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής, ζητώντας από το Κογκρέσο να εγκρίνει 200 εκατομμύρια δολάρια σαν χρηματοδότηση της Παλαιστινιακής Αρχής για το επόμενο έτος.
ΠΗΓΗ: http://www.presstv.ir/detail/155397.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου