Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ :-- ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, τιμώντας το ρόλο που της ανέθεσαν οι εργαζόμενοι, στέκεται εμπόδιο στην πολιτική σφαγείου, (που κατ΄ εντολή της Τρόικας των μαφιόζων - τοκογλύφων - δανειστών), προωθεί η κυβέρνηση… Σηκώνει το γάντι και απαντά στη βρώμικη προπαγάνδα, που εδώ και μήνες εξαπολύει η κυβέρνηση και τα φερέφωνα της, σε βάρος των εργαζομένων και των κοινωνικών αγώνων.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των εντολέων της, είναι αυτή που μας αναγκάζει να εντείνουμε την προσπάθεια. Ο αγώνας μας, για το δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση, δεν στρέφεται σε βάρος των καταναλωτών.
Με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας, λαμβάνουμε στο ακέραιο τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή ηλεκτροδότηση των δικτύων σε όλη τη χώρα.
Ειδικότερα για τις περιοχές (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ), που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, (όπως και την κατεστραμμένη γραμμή μεταφοράς (ΚΑΡΥΣΤΟΣ - ΑΝΔΡΟΣ - ΤΗΝΟΣ), εξαιρούμαι από την 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 15/12/2010 το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό ασφαλείας, για την αποκατάσταση των βλαβών και την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.
 
Οι «προνομιούχοι των ρετιρέ», για μια ακόμη φορά «επιστρατεύονται». Με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο και την εργατικότητα, δίνουν ουσία και περιεχόμενο στο δημόσιο αγαθό, που οφείλει να παρέχει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Οι «προνομιούχοι των εργατικών ατυχημάτων. Την ώρα που η κυβέρνηση σπέρνει τη διχόνοια, ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα ήρθε να απογυμνώσει του συκοφάντες. Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη λίστα της αδιαφορίας, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στις 11 το πρωί, στο εργοστάσιο του Λαυρίου…

Παραλίγο θύματα του ακήρυχτου πολέμου, πέντε συνάδελφοι μας, οι οποίοι είτε από σύμπτωση, είτε από συγκυρία, γλίτωσαν τα χειρότερα.
Αποστομώνουμε τους συκοφάντες. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, με το μόχθο και τη δράσης τους δίνουν καθημερινά απάντησή στην άθλια προπαγάνδα που επιστράτευσε η κυβέρνηση.

Αντιστεκόμαστε, γιατί το οφείλουμε στην επαγγελματική και προσωπική μας αξιοπρέπεια. Το οφείλουμε στα παιδία μας, στις επόμενες γενεές. Γιατί μάθαμε να μη λυγίζουμε στις δυσκολίες.
Aντιστεκόμαστε, γιατί ο μισθός μας δεν είναι «προνόμιο και περικοπτέα δαπάνη». Γιατί ο δημόσιος πλούτος δεν μπορεί να χαριστεί στους κερδοσκόπους… .Δεν πωλείται, ούτε ενοικιάζεται στα τρωκτικά της αγοράς.
Προσπαθούν να μας λυγίσουν.
Τίποτε, όμως, δεν πρόκειται να μας σταματήσει.
Συνεχίζουμε τον αγώνα. Και ενώνουμε τη φωνή μας, με τις φωνές όλων των εργαζομένων, που - με πρόσχημα την κρίση - αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή προσπάθεια καταπάτησης ακόμη και στοιχειωδών δικαιωμάτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου