Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα δήλωσε, ότι αναγνώρισε "το Παλαιστινιακό κράτος ως ελεύθερο και ανεξάρτητο μέσα στα σύνορά του".
(CNN) - Ο Ισημερινός είναι η τελευταία χώρα που αναγνωρίζει τη Παλαιστίνη ως ένα ανεξάρτητο κράτος.
Η κυβέρνηση του Ισημερινού δήλωσε την Παρασκευή, ότι ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα αναγνώρισε "το Παλαιστινιακό κράτος ως ελεύθερο και ανεξάρτητο μέσα στα σύνορά που υπήρχαν πριν από το 1967".
Άλλες χώρες - όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Ουρουγουάη - έκαναν κι' αυτές πρόσφατα την ίδια κίνηση. Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες έρχονται μετά την κατάρρευση των απευθείας συνομιλιών ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν δραστηριοποιηθεί και ζητούν την διεθνή αναγνώριση ως ανεξάρτητο κράτος, μια στρατηγική για να πετύχουν την κρατική υπόστασή τους, εκτός του πλαισίου των συνομιλιών με το Ισραήλ.
"Δυστυχώς, η Μέση Ανατολή εξακολουθεί να μαστίζεται από πολέμους και βίαια γεγονότα, που οδήγησαν στο θάνατο πολλούς αθώους ανθρώπους, μια κατάσταση αντίθετη προς την ανθρωπιστική και ειρηνιστική πρόβλεψη του Συντάγματος του Ισημερινού. Αυτή η αναγνώριση έχει στόχο να ενισχύσει την έγκυρη και νόμιμη επιθυμία του λαού της Παλαιστίνης, για να έχει το δικό του ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος", δήλωσε η κυβέρνηση του Ισημερινού.

Το Εκουαδόρ (Ισημερινός) δήλωσε, ότι η αναγνώριση ενός τέτοιου κράτους έχει νομιμοποιηθεί από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αριθμούς 242 και 338, καθώς και μια αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία που εγκρίθηκε το 2002, στη σύνοδο κορυφής της Βηρυτού.
Η αναγνώριση μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης, είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, "θα είναι αποφασιστικής σημασίας για να επιτευχθεί η ειρηνική συνύπαρξη των εθνών στην περιοχή μέσω του διαλόγου και της διαμεσολάβησης". 
ΠΗΓΗ: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου