Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι εβραίοι του "Ερυθρού Σταυρού" ανήγγειλαν απαγορεύσεις για τα Χριστούγεννα, με δικαιολογία τα ανύπαρκτα παράπονα ...Μουσουλμάνων

 Αφού ξαναθυμηθήκαμε τις παρθενορραφές του ενταύθα "Ερυθρού Σταυρού" του Μαρτίνη, ας δούμε και άλλα, διεθνή χριστουγεννιάτικα κόλπα της συμμορίας χρηματιστών της σωτηρίας της τσέπης τους:
Daily Mail -- από τον Steve Doughty,
Οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα έχουν απαγορευθεί από τον Ερυθρό Σταυρό, σε 430 καταστήματά του στην Αγγλία, ενώ συλλέγουν κεφάλαια, με ....επίκληση των Χριστουγέννων!!!!!
Το Προσωπικό (του Ερυθρού Σταυρού) έχει υποχρεωθεί (διατάχθηκε) να πάρει (πίσω) τις διακοσμήσεις και να τις βγάλουν και από οποιαδήποτε άλλα σημεία του ....χριστιανικού φεστιβάλ γιατί μπορούσαν να προσβάλουν ....μουσουλμάνους.  -Μια σωστή κίνηση φιλανθρωπίας (έρανοι ερυθρού σταυρού) πολιτικά πυροδότησε μια χιονοστιβάδα κριτικής και διακωμωδήθηκε χθες το βράδυ - από τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους!!!!
Η Christine Banks, εθελόντρια σε ένα κατάστημα του Ερυθρού Σταυρού στη Νέα Romney, στο Kent, δήλωσε: «Είχαμε τοποθετήσει μια σκηνή με τη γέννηση στο παράθυρο και μας είπαν να το πάρουμε από εκεί. Φαίνεται ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάτι που να σημαίνει Χριστούγεννα. Μας επιτρέπουν να έχουμε μόνο κάποια πουλιά, αλλά αυτό είναι όλο».
"Όταν έχουμε να στείλουμε τις κάρτες που έχουν να πουν για ευχές ή για τις καλύτερες ευχές, έχουμε εντολή να μη συνδέονται άμεσα με τα Χριστούγεννα".
«Όταν ρωτήσαμε να μάθουμε τους λόγους, μας είπαν,  ότι έτσι πρέπει γιατί δεν έπρεπε να αναστατωθούν οι  Μουσουλμάνοι».
!!!!
Η κ. Banks πρόσθεσε: "Έχουμε λάβει οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τα Χριστούγεννα και σίγουρα δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο"!!!!
"Νομίζω ότι η πολιτική αυτή, είναι προσβλητική για τους Μουσουλμάνους καθώς και σ' εμάς. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος, που να μπορεί να αντιταχθεί στην επιθυμία των Χριστιανών να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Δεν είμαστε για κανένα λόγο προπαγανδιστές σε όλα του Χριστιανισμού, ενώ ίσως θα έπρεπε".
Ο Λόρδος των εργατικών Ahmed, ένας από τους πιο εξέχοντες μουσουλμάνους πολιτικούς της χώρας, δήλωσε: "Είναι ανόητο να σκεφτεί ένας Μουσουλμάνους, ότι θα είναι προσβεβλημένος".
«Η Μουσουλμανική κοινότητα έχει συναναστραφεί με τους Χριστιανούς τα τελευταία 1.400 χρόνια. Οι διδασκαλίες του Ισλάμ λένε ότι θα πρέπει να διατηρούμε τις άλλες θρησκείες».

Και πρόσθεσε: «Στη δουλειά μου, όλο το προσωπικό μου γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θα γιορτάσω μαζί τους. Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι ποτέ δεν θα συνέβαινε, ότι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη για την ουδετερότητα του Ερυθρού Σταυρού -. Νομίζω ότι οι υπεύθυνοι (του Ερυθρού Σταυρού) το παρατραβούν το θέμα».
Η αλλοφροσύνη είναι ένα νέο πλήγμα στην εικόνα του ερυθρού σταυρού, ο οποίος ήταν κάποτε ένα από τα πιο σεβαστά φιλανθρωπικά ιδρύματα της Βρετανίας.
Ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός έχασε πολλούς φίλους φέτος, στη προσπάθειά του, για τυφλή υποστήριξη, προς τους λαθρομετανάστες που προέρχονταν από Γαλλικό στρατόπεδο στο Sangatte και η επιμονή του για επικέντρωση μεγάλων προσπαθειών του, για να βοηθά ανεξέλεγκτα, όλους όσους ζητούσαν οι άσυλο.
 
Χθες αξιωματούχοι στο Λονδίνο του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε, ότι οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είχαν αποκλειστεί από τα 430 καταστήματά του, που είχαν συμβάλει στην είσπραξη εσόδων, περισσότερων από 20 εκατομμύρια λίρες το προηγούμενο έτος.
«Ο Ερυθρός Σταυρός είναι μια ουδέτερη οργάνωση και δεν θέλουμε να ευθυγραμμιστούμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συγκεκριμένη φιλοσοφία», είπε ένας εκπρόσωπος του.
«Δεν θέλουμε να θεωρηθούμε ως μια χριστιανική ή ισλαμική ή εβραϊκή οργάνωση επειδή αυτό μπορεί να διακυβεύσει τη δυνατότητά μας να εργαστούμε σε καταστάσεις συγκρούσεων ανά τον κόσμο
»
Και πρόσθεσε: «Στα καταστήματα οι άνθρωποι μπορούν να βάλουν απλές διακοσμήσεις όπως πούλιες ή το χιόνι που είναι εποχιακές. Αλλά εάν οι οδηγίες συνιστούν, ότι οι στολισμοί και οι εκδηλώσεις εκπροσωπούν τα Χριστούγεννα, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές».
Οι εθελοντές, ωστόσο, είπαν ότι πίστευαν ότι η απαγόρευση των Χριστουγέννων ήταν ένα προϊόν της πολιτικής ορθότητας όπως αυτή που οδήγησε τους ηγέτες του Μπέρμιγχαμ να διατάξει την πόλη τους για να γιορτάσουν «Winterval».
Rod Θωμάς, εφημέριος του Πλύμουθ και εκπρόσωπος για τη Μεταρρύθμιση ευαγγελική ομίλου στην Εκκλησία της Αγγλίας, δήλωσε: «Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι κάτοχοι σοβαρά την πίστη τους σεβαστή και από ανθρώπους άλλων θρησκειών. Θα πρέπει να ξεκινήσει αποκαλούν τους εαυτούς τους στην Ερυθρά πασάλειμμα. Όλες οι προσπάθειές τους θα αποδώσουν μόνο σε αλλοτριωτική περισσότερους ανθρώπους. "
Σημαντικοί εκδότες όπως ο Charles Heyman, δήλωσε: «Δεν υπάρχει στη πραγματικότητα τίποτα, που να μπορεί να βλάψει τον Ερυθρό Σταυρό τα Χριστούγεννα, εκεί. Θα μπορούσε (με αυτή τη λογική) η Ερυθρά Ημισέληνος να απαγορεύσει στο προσωπικό (που είναι μουσουλμάνοι) να μη γιορτάζει το Ραμαζάνι;;;
».
«Στην πράξη, ο ρόλος του Ερυθρού Σταυρού είναι η εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου, παρά τα προγράμματα για παροχή βοήθειας στους άμαχους πληθυσμούς. Οι δραστηριότητες αυτές απαιτούν τη συμφωνία των δύο πλευρών σε μια σύγκρουση στην πρώτη γραμμή (πολέμου). Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα σε ένα κατάστημα στην Αγγλία δύσκολα θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή (τη πραγματικότητα)».

Και ο Heyman πρόσθεσε: «Οι Μουσουλμάνοι είναι εξίσου λογικό (να θέλουν) αυτές τις γιορτλές τους, όπως τις αντίστοιχες οι Χριστιανοί. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι απλώς, για να ασκεί ένα κομμάτι της πολιτικής ορθότητας».
Ωστόσο, η απόφαση των ηγετών του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, δεν επεκτάθηκε και σε απαγόρευση για τα κερδοφόρα προϊόντα τους. Σήμερα λοιπόν πωλούνται είδη, που περιλαμβάνουν ....χριστουγεννιάτικες κάρτες, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους αγγέλους και τους σοφούς μάγους και Advent ημερολογίων με ....φάτνες!!!!! (δηλαδή: για τη μάσα λένε ΝΑΙ)!!!!!!
Ο δε εκπρόσωπος ...δικαιολογεί: «Ο Ερυθρός Σταυρός προσπαθεί να είναι χωρίς αποκλεισμούς και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες που ξέρουν ότι θα μας ωφελήσει
»!!!!
Ο κεντρικός φορέας, η "φιλανθρωπικής" οργάνωσης, ΕΛΒΕΤΙΚΟΣ Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, είχε και πολιτικά αμφιβολίες, για τη πολιτική ορθότητα σχετικά με το διάσημο σύμβολό του. Ωστόσο, οι προσπάθειές του, για να βρει ένα εναλλακτικό σύμβολο εγκαταλείφθηκαν, αφού εκδηλώθηκαν ισχυρές διαμαρτυρίες και γελοιοποιήθηκαν πριν από πέντε χρόνια.
ΠΗΓΗ:  http://www.dailymail.co.uk/news/article-152361/The-Red-Cross-bans-Christmas.html
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου