Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΚΙ' ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ένας εξέχων ραβίνος του θρησκευτικού Σιωνιστικού κινήματος, ο Elon Mordechai, είναι ύποπτος και κατηγορείται, για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων και δια της βίας διάπραξη άσεμνων πράξεων.
10.08.2010 Από Yair Ettinger

Μια συναγωγή του Τελ Αβίβ, απέσυρε χθες την πρόσκλησή της, προς τον ραβίνου Μορδεχάι Ελόν, που επρόκειτο να διδάξει μια τάξη, μια ημέρα, αφού η αστυνομία γνωστοποίησε, ότι ο Elon έχει καταγγελθεί με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.
Ένας εξέχων ραβίνος του θρησκευτικού Σιωνιστικού κινήματος, ο Ελόν Μορδεχάϊ, είναι ύποπτος, κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση δύο ανηλίκων και για βίαιη διάπραξη άσεμνων πράξεων.
Την Κυριακή, περίπου έξι μήνες μετά την υπόθεση "Takana" - ένα φόρουμ διακεκριμένων θρησκευτικών προσωπικοτήτων που στοχεύουν στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης στη θρησκευτική κοινότητα - δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες κατά του Elon, η αστυνομία δήλωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί επαρκή στοιχεία, για να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του.
Ο Elon ήταν προγραμματισμένος για να διδάξει σε μια τάξη στο Meir, στη συναγωγή Heichal την Πέμπτη. Σκόπευε να συζητήσουν τις διδασκαλίες του ραβίνου Avraham Γιτζάκ Hacohen Kook, ο οποίος θεωρείται ως ο πατέρας-ιδρυτής του θρησκευτικού σιωνισμού.
Χθες, εξ αιτίας του Elon, ματαιώθηκε μία μεγάλη συγκέντρωση, που σηματοδοτεί την έναρξη της γιορτής Elul στο Migdal, για την εγκατάσταση της κοινότητας το 2006, στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβάλλονται σε αυτόν από το φόρουμ "Takana".
Πηγές κοντά στο ραβίνο, δήλωσαν χθες, ότι "ανακαλεί" την τάξη στο Τελ Αβίβ κατά παρέκκλιση, και ότι Elon προτίθεται να συνεχίσει τη διδασκαλία του και ότι δεν θα σταματήσει να δίνει τα τακτικά του μαθήματα στο Migdal.
Δημοσιεύθηκε στη
Haaretz.com
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου