Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΒΕ, όπως και τα αιτήματα που προβάλει στην κινητοποίηση που οργανώνει εν όψει της ΔΕΘ...
Αναρωτιόμαστε ωστόσο...
Ο διορισμός του Ελληνόφωνου αβανταδόρου των Σκοπιανών στη διοίκηση τησ ΔΕΘ, από έναν ημιελληνόφωνο πρωθυπουργό που εκποιεί αδίστακτα την εθνική ανεξαρτησία της χώρας... Δεν αποτελεί θέμα???

Η άμεση απομάκρυνσή του ελληνόφωνου από τη διοίκηση της ΔΕΘ αποτελεί ζήτημα δευτερεύουσας και τριτεύουσς σημασίας για τον Έλληνα εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο???
Ο διορισμός του δεν είναι ενδεικτικός μιας προκλητικά ενδοτικής πολιτικής που στον απόηχό της και στο οικονομικό επίπεδο σαρώνει τα πάντα???
Αυτός ο λαός δεν έχει χρέος να διαπαιδαγωγείται αγωνιζόμενος για τα κλαδικά και οικονομικά του αιτήματα, πως δεν πρέπει να προσπερνά αβασάνιστα πολιτικές και πρακτικές εθνικού ξεπουλήματος, γιατί θα τις βρεί μπροστά του την επόμενη μέρα???
Και τέλος...
Δεν οφείλει τελικά το συνδικαλιστικό κίνημα να συνειδητοποιήσει, πως έχει υποχρέωση να επαγρυπνά συνολικά απέναντι σε μια πολιτική συνολικού (και εθνικού) ξεπουλήματος, από μια κυβέρνηση αδίστακτη, που σήμερα χάραξε πλώρη για την καθολική δυστυχία αυτού του λαού, για να ανοίξει αύριο διάπλατα τις πόρτες για το ξήλωμα της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας???
Ας απαντήσει κάποιος στα εύλογα ερωτήματα...

Εκτός αν τα θεωρεί ιδιαιτέρως ...ακροδεξιά και τα εγκαταλείπει στον ...Καρατζαφέρη για καιροσκοπική διαχείρηση...
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, με την οποία απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμπόρους - Αυτοκινητιστές.
Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., υλοποιεί την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, με το αντιλαϊκό μνημόνιο, «αφού: χρησιμοποίησαν όλη την ακατάσχετη κινδυνολογία περί χρεοκοπίας, βουλιάγματος, κατάρρευσης, κατοχής, επιτήρησης κλπ. Αφού, βάφτισαν κλέφτες, φοροφυγάδες, προνομιούχους και ρετιρέ την πλειοψηφία των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ στην εφαρμογή μέτρων, που αυξάνουν τη φορολογία, που μειώνουν το εισόδημα και συνολικά χειροτερεύουν τη θέση εκατομμυρίων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.

Την ίδια στιγμή:
Παίρνουν όλα τα μέτρα που εξασφαλίζουν τη συνέχεια της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου ακόμα και στην περίοδο της κρίσης, δίνουν νέες φοροαπαλλαγές, νέες επιδοτήσεις, νέα δώρα στους μεγαλοεργοδότες για λόγους δήθεν αναπτυξιακούς.
ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ ότι "σώζουν" την πατρίδα. Ληστεύουν τους εργαζόμενους, οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες, ξεριζώνουν τους μικρούς αγρότες για να σώσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους:
Συνεχίζουν το σύστημα των ανέλεγκτων χρήσεων και των κλεισιμάτων, που τώρα το ονόμασαν αυτοπεραίωση που οδηγεί σε αναδρομική φορολόγηση και εκβιασμό των μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, με τον μπαμπούλα του ελέγχου.
Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, ανακοινώνοντας μέτρα για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, για την εξόφληση οφειλών σε δημόσιο - ασφαλιστικά ταμεία - προμηθευτές. Στην πραγματικότητα, ενισχύουν πάλι τις τράπεζες με ζεστό χρήμα.
Προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες και τα ελλείμματα του Δημοσίου - των ασφαλιστικών οργανισμών και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους θα μείνουν τα χρέη και τα δάνεια, που σε περίοδο κρίσης και πτώσης του τζίρου είναι θηλιά στο λαιμό τους.
Επιβαρύνουν με φόρο πολυτελείας 10% κλάδους της βιοτεχνίας (δέρμα, αργυροχρυσοχόους) χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι κλάδοι που λόγω της κρίσης και του κατακλυσμού των εισαγωγών κινδυνεύουν με αφανισμό.
Η λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων μόνο στόχο έχει την επιτάχυνση της μονοπώλησης της αγοράς από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους σε κλάδους που απασχολούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους όπως Οικοδομή ΤΑΞΙ , μικρά Φορτηγά κλπ.
Η επίθεση δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα, βάρβαρα μέτρα Είναι αδίστακτοι».

Σιωπή σημαίνει συναίνεση στην επιδείνωση της ζωής μας

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ανοχή και σιωπή σημαίνουν πιο δραματική χειροτέρευση της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου