Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΙΝΑ: Φήμες για διαφυγή εκτός Κίνας, του Διοικητή της Κεντρικής Λαϊκής Τράπεζας Κίνας

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ "STRATFOR"

Φήμες κυκλοφορούν στην Κίνα, ότι ο Διοικητής της "Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας" (PBC) Zhou Xiaochuan μπορεί να έχει εγκαταλείψει τη χώρα. Οι φήμες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μετά τη γνωστοποίηση εκθέσεων στις 28 Αυγούστου 2010, που παρατίθενται στην εφημερίδα "Ming Pao", στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, λέγοντας ότι λόγω της απώλειας ομολόγων αξίας περίπου 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, η Κινεζική κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει μερικά άτομα της Τράπεζας PBC, συμπεριλαμβανομένου του Zhou. Αν και η εφημερίδα "Ming Pao" στις 30 Αυγούστου δημοσίευσε την έκθεση στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι η προκαταρκτική έκθεση που είχε αναπαραχθεί από μια πηγή ειδήσεων της ηπειρωτικής Κίνας, είχαν αποδοθεί σε εσφαλμένες πληροφορίες της "Ming Pao", ενώ οι φήμες περί εγκατάληψης της χώρας από τον (διοικητή της Τράπεζας) Zhou, έχουν εξαπλωθεί παντού στην Κίνα εντατικά, καθώς επισημαίνεται ότι και το όνομα του Zhou έχει μπλοκαριστεί από τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου στην Κίνα.

Το Stratfor δεν έχει λάβει καμία επίσημη επιβεβαίωση της φήμης, καθώς σημειώνει το γεγονός ότι και οι εκθέσεις για τις κρατικές επιχειρήσεις, που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να στέλνουν ισχυρές ενδείξεις, ότι ο Ζου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η απελευθέρωση αυτής της φήμης και η δημόσια διασπορά της σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σημαντική, ιδίως όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) ετοιμάζεται για μια μεταβατική ηγεσία, το 2012.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης -συμπεριλαμβανομένων και των επίσημων δικτυακών τόπων της κυβέρνησης, έχουν "τρέξει" διάφορες υψηλού προφίλ εκθέσεις σχετικά με τον Zhou, οι οποίες θα πρέπει να θεωρηθούν ως μια κίνηση για να αντιμετωπιστούν οι φήμες. Ο δικτυακός τόπος της Τράπεζας "PBC", δημοσίευσε δύο άρθρα στην ιστοσελίδα που εμφανίστηκαν οι εκθέσεις, σχετικά με τη συνεδρίαση (συνάντηση) του Ζου με τον Ιάπωνα υπουργό Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Shozaburo Jimi, κατά τη διάρκεια της τρίτης Κίνεζο-Ιαπωνικής συνάντησης, για υψηλού επιπέδου οικονομικό διάλογο, καθώς και μια συνάντηση με μια ιταλική αντιπροσωπεία. 'Οπως μετέδωσε το Κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρθηκε ότι ο Ζου είπε στη ΕΟΕ της διακομματικής επιτροπής για τη διεύρυνση της Συνέλευσης την 30 Αυγούστου, θα πρέπει "να συνεχίστεί η εφαρμογή της δικαιοσύνης, και να ενισχυθεί το νομοθετικό έργο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα". Πριν από αυτή την είδηση, ο Zhou εμφανίστηκαν στο 2ο ετήσιο συνέδριο των Διοικητών των κεντρικών τραπεζών, της Κίνας, Ιαπωνίας και Κορέας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, και η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του, ήταν στις 10 Αυγούστου 2010, για την ολοκλήρωση της έκθεσης κατά της διαφθοράς στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της Κίνας.

Ο Zhou είναι γνωστό ότι έχει υψηλές πολιτικές φιλοδοξίες και πιστεύεται ότι είναι ένας στενός σύμμαχος του πρώην Προέδρου της Κίνας Jiang Zemin, καθώς και με ένα ποσοστό του πυρήνα της "Συμμορίας της Σαγκάης του Jiang". Δεν έλλειψαν και οι φήμες, για πιθανή απόλυση τουΤραπεζίτη Zhou, καθώς πιστεύεται ότι σχετίζεται με διάφορα υψηλού επιπέδου οικονομικά σκάνδαλα της τελευταίας 5ετίας...........

Ακόμα και αν δεν ευσταθούν οι φήμες αυτή τη στιγμή, η διαρροή αυτής της είδησης είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με μια μάχη εξουσίας στο πλαίσιο της οικονομικής ιεραρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου