Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

Πρωτοβουλία υπεράσπισης του ΑΠΘ
Υπάρχει στο http://fylaxi.blogspot.com/

και Γενικά ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος Θέμης Λαζαρίδης κάνει σέντρα:
"Εξαιρετική πρωτοβουλία 3 συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΑΠΘ. Αν ήμουν μέλος ΔΕΠ εκεί θα υπέγραφα. Βέβαια, αυτά που αναφέρονται για το ΑΠΘ ισχύουν λίγο πολύ σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ίσως θα ήταν καλό να γενικευθεί η πρωτοβουλία."
Η μπάλα κάνει πολλά γκελ στο χορτάρι και αρχίζουν τα σουταρίσματα:
3 σχόλια προς “Πρωτοβουλία υπεράσπισης του ΑΠΘ
Panayotis GLAVINIS λέει: Μαΐου 26, 2009 σε 6:17 μμ
Κύριε Λαζαρίδη, ευχαριστούμε άλλη μια φορά για τη στήριξη. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΤΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Κ.Μ.Σοφούλης λέει: Μαΐου 26, 2009 σε 8:09 μμ
Μπράβο στους συναδέλφους του ΑΠΘ. Δείχνουν οτι μπορούν να αναβιώσουν και να συνεχίσουν την προοδευτική παράδοση του Ιδρύματός τους, που με την ίδια την πράξη της ίδρυσής του -σε δύσκολες για την χώρα μας εποχές- είχε ταράξει δημιουργικά το τέλμα της πανεπιστημιακής μονοκρατορίας.

Θα προτείνω ανάλογη κίνηση και στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Αιγαίου, παρόλο που σε μας τα σχετικά προβλήματα ευτυχώς δεν είχαν τον δραματικό χαρακτήρα που πήραν σε άλλα ιδρύματα.
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ λέει: Μαΐου 26, 2009 σε 9:43 μμ
Αμφιβάλω αν θα υπέγραφαν άνθρωποι σαν και σένα Δάσκαλε Λαζαρίδη, αν ζούσες συνεχώς από κοντά την Ελληνική πραγματικότητα.

1.- Τα Συνταγματικά Δικαιώματα καταλύθηκαν πολύ πριν από τις καταλήψεις, από αυτούς που αντί να είναι παράδειγμα για μίμηση, κατασκεύασαν ένα σάπιο σύστημα στα μέτρα τους, μόνο και μόνο για να διατηρούνται σε θέσεις εξουσίας και προβολής, που αναρριχήθηκαν σαν γυμνοσάλιαγκες.
2.- Ποιοι να κάνουν διάλογο;;; Αυτοί που ευθύνονται για τα άγρια παζαρέματα και τους αλληλοεκβιασμούς;;; Ποιοι ταγοί ευθύνονται για την εκπαίδευση των νέων στον ζαμαφουτισμό, στην απάτη, στην απανθρωπιά, την αλαζονεία ή την απογοήτευση;;; Η ΟΡΓΗ δεν είναι κάτι που φύεται χωρίς σπορά. Ο ΣΠΟΡΕΑΣ μιλά για διάλογο;;;
3.- Για ποια Ακαδημαϊκά Όργανα μιλούν;;; Η διάβρωση της σαπίλας είναι παντού. Όχι ότι δεν υπάρχουν ικανοί και άξιοι. Αυτοί είναι μονίμως εκτός κι αν αποτολμήσουν να μιλήσουν, το σάπιο σύστημα με περίσσιο φασισμό τα εξαφανίζει. Γιατί η πρωτοβουλία αυτή, ούτε καν σκέφτεται την πρωταρχική ανάγκη να ξεβρωμίσουν πρώτα τα όργανα;;; Πιστεύει κανείς, ότι ένας φοιτητής, αν είναι να λειτουργήσει μέσα σε ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα, δεν θα είναι διαφορετικός;;; Το σύστημα τους έχει επιβλήθεί και τους διαβρώνει.
4.- Το “καθεστώς δημοκρατίας” στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αρχίζει και τελειώνει στη ΝΟΜΗ και ΕΠΙΒΟΛΗ της εκλογής οργάνων και θέσεων εξουσίας και προβολής και αυτοί που χρίζονται, την έχουν στο εξής γραμμένη την έννοια της δημοκρατίας.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, φυσικά με τη δική μου λογική (ή/και τον παραλογισμό), έστω και θεωρητικά (αλλά και όχι μόνο) υπάρχει διάσταση με τη “πρωτοβουλία”, γιατί ξεκινά χωρίς το προαπαιτούμενο: Δεν της καίγεται καρφί για τη προηγούμενη κάθαρση των πανεπιστημιακών οργάνων, ούτε για τη διασφάλιση των υγειών εγγυήσεων, που είναι αναγκαίες για να κτιστεί μια τέτοια πρωτοβουλία. Πρώτα οι βάσεις και μετά τα υπόλοιπα και τα ρετιρέ.
ΚΑΝΩ ΠΑΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΛΤΣΟ.
Αν παρακολουθήσετε το παιχνίδι, θα δείτε πολλές ωραίες φάσεις, αποκρούσεις, γκολ, δοκάρια, σε ένα ειδικό γήπεδο ψυχανάλυσης.
Το συνιστώ στο http://greekuniversityreform.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου