Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ν Τ Ο Κ Ο Υ Μ Ε Ν Τ Α : Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΑΒΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ...ΑΥΤΟΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ !!!!!

Κατ' αρχήν είδα το θέμα παραψές, στο http://greekuniversityreform.wordpress.com/ που σας έχω ήδη συστήσει να επισκέπτεστε. Το θέμα του Πανεπιστημιακού Δάσκαλου ΘΕΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ το παρακάτω:
Παρασκευή, Μάι 15 2009, Γενικά Θέμης Λαζαρίδης 7:20 μμ
Χθες βράδυ έγινε λοιπόν η απονομή του πρώτου βραβείου Γ.Ν. Παπανικολάου στον υπουργό Υγείας.
Πήγα κυρίως από περιέργεια, να ακούσω το σκεπτικό με το οποίο αποφασίστηκε αυτή η βράβευση από την Hellenic Medical Society of New York. Ο πρόεδρός της κ. Τσιούλιας, αφού μας είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε εκστρατεία μετονομασίας του pap test σε test Papanicolaou και ότι ο Γ. Παπανικολάου δεν πήρε το βραβείο Νόμπελ επειδή ο Ελληνισμός εκείνη την εποχή δεν ήταν ενωμένος, αναφέρθηκε στους λόγους απονομής του βραβείου αυτού στον κ. Αβραμόπουλο, που είναι οι εξής (στα Αγγλικά για περισσότερη πιστότητα):
* He is a natural born politician
* As a minister of Health he created tremendous impetus in the ministry and brought revolutionary changes
* They created National health plans for AIDS, alcohol, smoking cessation, and cancer
* He tended to the needs of medical residents for entertainment by imposing limits on the hours they can work
* His new supply system for hospitals saved Greece billions
* Psychiatric patients can now be treated outside asylums
* He started a Global Network of Greek Physicians and Scientists, which already held meetings in 2007, and in 2008 in Pafos. The next meeting is scheduled for this September in Athens.
* They created a system of early detection for swine flu. As a result, Greece has had no reported case of swine flu.
Κάτι που δεν αναφέρθηκε παραπάνω και μπορεί να έπαιξε ένα ρόλο είναι κάποια οικονομική υποστήριξη από τον κ. Αβραμόπουλο για τη δημιουργία του Μουσείου Παπανικολάου στην Κύμη και του Ινστιτούτου Παπανικολάου.
Αισθάνθηκα ντροπή.
Η HMSNY (με την οποία δεν έχω καμία σχέση) έχει φυσικά το δικαίωμα να δίνει βραβεία σε όποιον θέλει. Αλλά για μένα αυτή η βράβευση συνιστά προσβολή της μνήμης του μεγάλου μας γιατρού.
Δεν υπήρχαν διακεκριμένοι επιστήμονες να λάβουν αυτό το βραβείο;
Από πού κι ως πού ο Αβραμόπουλος;
Αν είχε κάνει σπουδαίο έργο στο Υπουργείο, χαλάλι του. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε.
Δείτε την ιστοσελίδα του στην Αξιολόγηση Βουλευτών.
Από ό,τι γνωρίζω, το νέο σύστημα προμηθειών δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα. Πώς γλύτωσε δισεκατομμύρια η Ελλάδα; Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στους διορισμούς διοικητών νοσοκομείων. Αναρωτηθείτε ποια μέτρα πήρε για το θέμα της Αμαλίας Καλυβίνου.
Δεν ξέρω πώς να ερμηνεύσω αυτήν την ενέργεια. Ίσως ο Ελληνισμός της διασποράς συγχέει την αγάπη και την υποστήριξη στην Ελλάδα με την αγάπη και υποστήριξη στην πολιτική της ηγεσία, όσο ανίκανη ή διεφθαρμένη αυτή κι αν είναι.
Ίσως οι επιφανείς της διασποράς γλείφουν την ελληνική πολιτική ηγεσία με προσδοκία ανταλλαγμάτων (οικονομικών, πολιτικών, κτλ).
Ίσως να υπάρχει ακόμα στην κουλτούρα μας ένας ραγιαδισμός, μια δουλικότητα προς την εξουσία.
Αντί να επικρίνουμε τους κρατούντες και να τους πιέζουμε να κάνουν καλύτερη δουλειά, εμείς τους φιλοφρονούμε με βραβεία. Ντροπή.
ΥΓ. Αφού έγραψα τα παραπάνω είδα και την ανταπόκριση στον Τύπο:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/05/2009_279715
Προσέξτε τα εξής:
«Σύμφωνα με στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την τυπική ολοκλήρωση της ανάθεσης στον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης μιας θέσης παρατηρητή στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας». Δούναι και λαβείν δηλαδή …
«… υιοθετήσαμε και καθιερώσαμε το Βραβείο Παπανικολάου το οποίο θα απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθε φορά που θα συγκαλείται το συνέδριο του δικτύου των Ελλήνων γιατρών του κόσμου ολόκληρου». Δηλαδή δική του ιδέα ήταν το βραβείο;
==========================================
Οι τονισμοί εδώ έγιναν από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ, γιατί είναι σημεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.
Για διασταύρωση, εκτός του ότι ο καθηγητής Θέμης Λαζαρίδης ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τελετής-απάτης, εκτός από τις σχετικές πηγές που μνημονεύει, εγώ ατάραχος, μπαίνω στην ιστοσελίδα του πλαστογράφου, ξεπατηκώνω τις ακατάσχετες αρλούμπες του Αβραγκιόζη μου και σας τις προσφέρω ενταύθα αυτούσιες::::::::
>>>>>>>>>>>>>>>>
Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Νέα Υόρκη
15/05/09
Υποβλήθηκε από:
pmallidi
Κατηγορία
Δελτία Τύπου
Πρόσφατες Δραστηριότητες
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, όπου η Ελληνική Ιατρική Εταιρία της Νέας Υόρκης, πραγματοποίησε Επιστημονικό Συμπόσιο, στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ερευνητή και γιατρού, Γεωργίου Παπανικολάου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Αβραμόπουλος είχε επαφές με εκπροσώπους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας της Νέας Υόρκης αλλά και με εκπροσώπους του Παγκοσμίου Δικτύου των Ελλήνων Γιατρών.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων με την επιστημονική ιατρική κοινότητα βρέθηκαν θέματα δημόσιας υγείας καθώς και ο Νέος Ιός της Γρίπης.
Στο πλαίσιο του Συμποσίου, που διεξήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cornell - το Πανεπιστήμιο, όπου δίδαξε και πραγματοποίησε έρευνες ο Γεώργιος Παπανικολάου - ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης απένειμε στον κ. Αβραμόπουλο το «Μέγα Βραβείο Γεωργίου Παπανικολάου», το οποίο έχει θεσπίσει, για «τη συνεισφορά του, μεταξύ άλλων, στην ενεργοποίηση της ελληνικής ομογενειακής ιατρικής κοινότητας παγκοσμίως.»
Ακολουθούν δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου:
«Η Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρία της Νέας Υόρκης διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, το Συμπόσιο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ερευνητή, γιατρού, στον οποίον οφείλουν τη ζωή τους εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Γεώργιο Παπανικολάου.
Αισθάνθηκα σήμερα πραγματικά όμορφες στιγμές. Και μέσα από αυτήν την εκδήλωση βγαίνει και ένα ηχηρό μήνυμα: Ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες, αυτή η σπουδαία προσωπικότητα να αναδειχθεί και να προβληθεί ακόμα περισσότερο, γιατί τιμά την ιατρική επιστήμη, τιμά την πατρίδα.
Το Υπουργείο μας, εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε συνεργασία και με το ίδρυμα, που έχει την έδρα του στην Κύμη αλλά και με το Παγκόσμιο Δίκτυο των Ελλήνων Γιατρών, που ιδρύσαμε πριν από τρία χρόνια - όπου κεντρικό ρόλο παίζει η Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρία - έχει προτάξει αυτό το θέμα.
Υιοθετήσαμε και καθιερώσαμε, μεταξύ άλλων, το «Βραβείο Παπανικολάου», το οποίο θα απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάθε φορά που θα συγκαλείται το Συνέδριο του Δικτύου των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου. Και με την ευκαιρία σας λέω, ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Σεπτέμβριο στην Αθήνα.
Δέχθηκα με μεγάλη συγκίνηση την τιμητική αυτή διάκριση στο πρόσωπό μου, την απονομή δηλαδή του «Μεγάλου Βραβείου Γεωργίου Παπανικολάου» και την μετάφρασα σε μια ακόμα παραπάνω δέσμευση προς τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα αλλά και προς τους στόχους, που έχει θέσει η Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρία.
Θα ήθελα να πω, ότι πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους γιατρούς μας. Όπου και εάν ταξιδέψεις στον κόσμο, βλέπεις τα επιτεύγματα στην έρευνα και στον ευρύτερο χώρο της ιατρικής, από τους ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, που διαπρέπουν και διακρίνονται, συμβάλλουν στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.
Ιδιαίτερα εδώ στην Αμερική τα επιτεύγματα των Ελλήνων γιατρών είναι εντυπωσιακά. Τώρα που τους φέρνουμε πιο κοντά στη χώρα μας, εκεί όπου συντελείται μια μεγάλη προσπάθεια, χάρις στο αξιόμαχο επιστημονικό δυναμικό - και πρέπει να πούμε, ότι και στην Ελλάδα έχουμε εξαίρετους γιατρούς, για τους οποίους πρέπει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια - πραγματικά δημιουργούμε ένα δίκτυο παγκόσμιας εμβέλειας, που σε αυτήν την εποχή της παγκοσμιότητας μπορεί να παίξει έναν σημαντικότατο ρόλο για την προβολή της Ελλάδος και της ελληνικής επιστήμης αλλά και για να συμμετάσχουμε στη νέα παγκόσμια επιστημονική αρχιτεκτονική.»
==================================
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
Τέτοιο αυτοξεβράκωμα δεν έχω ματαδεί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.- Ο Αβραμόπουλος, κατασκεύασε πριν από 3 περίπου χρόνια στη Κύμη Ευβοίας (δίπλα στις δοξασμένες Στρόπωνες), το Ίδρυμα Παπανικολάου.
2.- Αμέσως μετά, την ίδια χρονική περίοδο, με μερικούς κολητούς του, της Ελληνοαμερικάνικης Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης, ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ιδρύει το "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΥΚΤΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ" - (όχι θα λεγόταν της κωλοπετινίτσας).
3.- Ο Αβραμόπουλος, υιοθέτησε και ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ το "ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" και ο Αβραμόπουλος αναθέτει στο "Παγκόσμιο Δύκτιο Ελλήνων Γιατρών" που ΑΥΤΟΣ έφτιαξε, να διοργανώνει κάθε χρόνο την απονομή!!!!!
4.- Αφού ετοίμασε το παραπάνω θέατρο σκιών, τι του έμενε???? Μαζεύει τα ....ιδρύματά του και τα αληταριά του στο ΝιουΓιόρκ (γιατί ενθάδε κινδύνευε από την Αναστασία Παζαρίτη, η οποία μαζεύει "ιατρικό" έργο στα χνάρια του ...Γ. Παπανικολάαου - ήμαρτον Θεέ μου) και αυτός που με τις πλάτες του Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα δια των νοσοκομείων, ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ !!!!!!!
ΘΕΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ (και όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα).

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΑ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΥΤΟΤΣΑΛΑΚΩΝΕΤΑΙ (ΝΕΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΝΕΑ ΚΑΣΜΙΡΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΓΥΑΛΑΔΑ ΣΑΝ ΡΕΥΜΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή