Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
1. ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
1. ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ



Γεννήθηκε το 1954 στο Πίτσιο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Νομικής Θεσσαλονίκης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1991. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Μέλος της ΚΝΕ και της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ από τη δικτατορία. Βουλευτής Φθιώτιδας την περίοδο '89 - '93. Εχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών. Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης από το 2000. Από τη θέση αυτή συνέβαλε στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος και της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού και των πολέμων.
22. ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

22. ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ



Είναι ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Σπούδα-σε στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και εκλέχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιτα-λίας. Εργάστηκε για χρόνια ως πολιτικός μηχανικός συγκοινωνιολόγος και κατα-σκευαστής δομικών έργων και ως συμβα-σιούχος με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη Σχολική Στέγη. Διετέλεσε πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ενωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσα-λονίκης και μέλος της διοίκησης πολλών κοινωνικών σωματείων της Θεσ/νίκης. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας και της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης.
2. ΤΟΥΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2. ΤΟΥΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ







Γεννήθηκε το 1954 στην Κοιλάδα Αργολίδας. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ναυτεργάτης. Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ από το 1997 έως το 2004. Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ από το 1999 - 2004. Υπερασπίστηκε αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων μέσα από τις γραμμές των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ, καθώς και στο Ευρωκοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


3. ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
3. ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ







Γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας από οικογένεια πολιτικών προσφύγων, αγωνιστών του ΚΚΕ και του Δημοκρατικού Στρατού, με στερημένη την ιθαγένεια.



Σπούδασε από το 1968 μέχρι το 1973 πληροφορική στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι Διδάκτωρ Πληροφορικής του ίδιου Πανεπιστημίου όπου εργάστηκε μέχρι το 1979. Το 1979 πήρε την ελληνική ιθαγένεια και ήρθε στην Ελλάδα. Μέλος της ΚΝΕ από το 1968 και του ΚΚΕ από το 1979. Μέλος της ΚΕ με πλούσια εμπειρία και δράση σε ζητήματα διεθνών σχέσεων, έρευνας και τεχνολογίας. Από το 1997 μέχρι το 2000 ήταν βουλευτής.
4. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
4. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ







Γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σόφιας της Λαϊκής Δημοκρατίας Βουλγαρίας με πτυχίο master στην Κοινωνιολογία. Μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων - Μαθητών Νομού Ηρακλείου. Εχει πρωτοστατήσει σε πολλούς αγώνες για τα ζητήματα της νεολαίας και των εργαζομένων στο Νομό Ηρακλείου. Μέλος της ΚΝΕ από το 1978 και του ΚΚΕ από το 1986. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.


5. ΜΕΘΩΝΙΟΥ ΛΕΤΤΑ
5. ΜΕΘΩΝΙΟΥ ΛΕΤΤΑ







Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1955. Απόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας. Εργάζεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς οι «Αγιοι Ανάργυροι». Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ιδιαίτερη συμβολή και συμμετοχή στους αγώνες για τα προβλήματα του τομέα της Υγείας και των εργαζομένων στο χώρο.


6. ΑΠΕΡΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6. ΑΠΕΡΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ







Μετανάστης στη Δανία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και ερασιτέχνης μουσικός, σολίστας σε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κοπεγχάγη το 1988. Σε συνεργασία με τον Δανό μαέστρο Anders Anhfeldt ανέβασαν σε μεγάλη πρωτομαγιάτικη εκδήλωση το 1989 το «Κάντο Χενεράλ» και τον «Επιτάφιο». Εχει παίξει και σε δανέζικα κινηματογραφικά έργα και σε παιδικά προγράμματα της δανέζικης τηλεόρασης. Σήμερα εργάζεται στην οικοδομή. Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας της Δανίας και στο ΔΣ της Συνομοσπονδίας Μεταναστευτικών Κοινοτήτων στη Δανία. Στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΜΕ, τον Ιούνη του 2008, εκλέχτηκε στο συντονιστικό του όργανο. Είναι μέλος του ΔΣ της οργάνωσης «Κοπεγχάγη για την Ειρήνη», η οποία είναι και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

7. ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

7. ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ







Γεννήθηκε το 1957 στο Ρωμαίικο Λιβαδειάς Βοιωτίας. Οικονομολόγος - λογιστής και αγρότης. Μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και μέλος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. ΝομαρχιακόςΣύμβουλος Ν. Βοιωτίας.


8. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ

8. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ







Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Διαμένει μόνιμα από το 2004 στη Γερμανία. Διδάκτωρ Φυσικών Επιστημών με εξειδίκευση σε Περιβαλλοντικά Θέματα στο Πολυτεχνείο του Ααχεν. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στους Ορυκτούς Πόρους και το Περιβάλλον του ΑΠΘ. Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


9. ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
9. ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ





Γεννήθηκε στην Γλυφάδα Πυλίας Μεσσηνίας το 1956. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1985. Διετέλεσε επί 6 χρόνια μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και εκπρόσωπος των επιστημονικών φορέων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας. Επικεφαλής του Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού (Ε.ΜΑΣ) και Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 1998 - 2002. Πρόεδρος επί 12 χρόνια του ερασιτεχνικού σχήματος «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ». Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας. Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ στις εκλογές από το 2000 έως το 2007.

10. ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ
10. ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ





Αγρότης. Γεννήθηκε το 1969 στην Ανατολή Λάρισας. Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Δημοτικός Σύμβουλος Λακερείας Λάρισας. Μέλος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

11. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
11. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΙΤΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ





Αυτοαπασχολούμενος, εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΚΑΤΕΕ Πάτρας. Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων (ΣΕΗΛΕ), μέλος του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ.

12. ΜΟΛΥΒΔΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ-ΑΔΑΜ
12. ΜΟΛΥΒΔΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΑΔΑΜ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Από το 1988 έως το 1994 υπήρξε επίκου-ρος καθηγητής της Πειραματικής Φυ-σιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 είναι καθηγητής Φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Τμήμα-τος Πανεπ/μίου Θεσσαλίας από το 2000-2004 και από το 2006 έως σήμερα είναι κοσμήτορας της Σχολής Υγείας του Πανε-πιστημίου Θεσσαλίας. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φυσιολογικής Εταιρείας. Μέλος της American Heart Association, Τμήμα Βασικών Επιστημών, της American Physiology Society και της International Society for Heart Research (ISHR). Εχει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο.
13. ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
13. ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ



Τραπεζοϋπάλληλος. Γεννήθηκε το 1961 στην Κέρκυρα. Πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας.
14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΙΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ



Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Ιδιωτική υπάλληλος, με πλούσια εμπειρία και δράση στο κίνημα της νεολαίας από τα μαθητικά της χρόνια, κατόπιν μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Γραφείου Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.
15. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ
<<<< 15. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ



Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχε στα εκλεγμένα όργανα του φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Εκλεγμένος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.
16. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓ.
16. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Γυμναστής. Συμμετείχε δραστήρια στους αγώνες του κλάδου και γενικότερα στους αγώνες της νεολαίας. Μέλος της ΚΝΕ από το 1995. Μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ.
17. ΠΕΡΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
17. ΠΕΡΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Γεννήθηκε στη Σάμο το 1960. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως εμποροϋπάλληλος. Συμμετείχε δραστήρια στους αγώνες του κλάδου και στο συνδικαλιστικό κίνημα από διάφορες θέσεις ευθύνης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
18. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
18. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ



Γεννήθηκε το 1972. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οικοδόμος, απόφοιτος Λυκείου. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Στέλεχος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων με δραστήρια συμμετοχή στους αγώνες του κλάδου.
19. ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
19. ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ



Γεννήθηκε στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής το 1951. Απόφοιτος του Παντείου Παν/μίου Αθηνών (Πολιτικές-Οικονομικές Επιστή-μες). Εργαζόταν στην ΚΥΔΕΠ, ό-που και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Ηταν εκλεγμένος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις (ΟΣΕΓΟ). Μετά το κλείσιμο της ΚΥΔΕΠ εργάζεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.
20. ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ
20. ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ



Γεννήθηκε, το 1959 στην Ελιά Εβρου. Παιδί μεταναστών έζησε στη Γερμανία μέχρι τα 17.

Ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και μέλος της διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εβρου. Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Εβρου.

21. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Καθηγητής σύγχρονης Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. από το 2004. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 54. Σπούδασε Ιστορία και Γεωγραφία στη Γαλλία και εργάστηκε στο Τμή-μα Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπι-στημίου Κρήτης (1985 - 2002), στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ίδιου Πανεπιστημίου (2002 - 2004) καθώς και σε άλλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Εχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Εκτός από επιστημονικές εργασίες, που δημοσίευσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει συμβάλει ως συγγραφέας και επιμελητής τόμων σε πολλές εκλαϊκευτικές ιστορικές εκδόσεις. Είναι επίσης συγγραφέας σχολικών βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου