Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι συμφωνούμε όλοι ανεξαιρέτως, είναι ότι παραδεχόμαστε τον Μίκη Θεοδωράκη, ως μεγαλοφυΐα μουσικοσυνθέτη, σε τεράστιο φάσμα μουσικών ακουσμάτων.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, κάποιοι διαφωνήσαμε για κάποιες πολιτικές θέσεις που έπαιρνε και δεν μπορούμε να ομονοήσουμε, γιατί άλλοτε δυσαρεστούσε δεξιούς, άλλοτε κεντρώους και άλλοτε αριστερούς.
ΑΝ ΟΜΩΣ κάνουμε πολιτική ανάλυση, στο τι θέση έπαιρνε, σε μεγάλα θέματα που μπορούν να μας ενώσουν ή να μας διαλύσουν, ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ήξερε να παίρνει πολιτικά ρίσκα, να ορθώνει ανάστημα, εκεί που όλοι καθυστερούσαν ή δεν τολμούσαν και με ατράνταχτα επιχειρήματα, έπαιρνε θέσεις που μας ενώνουν και τις περισσότερες φορές το έκανε αδιαφορώντας για το σε βάρος του πολιτικό ή κοινωνικό κόστος. Αυτή η στάση, είναι που μας δείχνει, ότι ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, είναι Ελληναράς.
ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ "διέφυγαν" οι πουστιές του ΠΡΑΚΤΟΡΑ Ηρακλείδη, από τον Μίκη Θεοδωράκη ΟΧΙ. Και όχι λόγια. Έστειλε ενυπόγραφα, τη παρακάτω επιστολή στο "ΘΕΜΑ" 12-4-2009:

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

και στους φοιτητές της ΠΑΝΤΕΙΟΥ υπενθυμίζω, ότι τους πράκτορες των Αμερικάνων, το 1974, τους κυνηγήσαμε από τα Πανεπιστήμια, εμείς οι τότε φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου