Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΜΑΘΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ
Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ είναι ένας μηχανισμός που επινοήθηκε από μεγαλεμπόρους και μεγαλομεταπράτες για να εξασφαλίζουν φτηνή χρηματοδότηση.
ΦΤHΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ σημαίνει ότι ο καρχαρίας-ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ επιδιώκει να εξασφαλίσει ρευστό, με κόστος μικρότερο του τραπεζικού χρήματος. Αυτό το πετυχαίνει, πουλώντας μερίδιά της επιχείρησής του (μετοχές) στα λεγόμενα ΥΨΗΛΑ της μετοχής του και μέσα από έναν μηχανισμό προπαγάνδας (ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΜΕ) ρίχνει τη τιμή της μετοχής του στα λεγόμενα ΧΑΜΗΛΑ της, για να την ξανααγοράσει και να διατηρήσει τον έλεγχο της επιχείρησης.
Με αυτό τον μηχανισμό εξαπάτησης των αγοραστών, που λανθασμένα αποκαλούνται "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ", όχι μόνο εξασφαλίζει φτηνό ρευστό, αλλά αποκομίζει και τρελά κέρδη.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν οι τιμές των μετοχών βουλιάζουν, ξεφυτρώνουν τα πιο τρελά σκάνδαλα και γίνεται της ...απαξίωσης και του πανικού, ώστε οι πολλοί και ταυτόχρονα ΜΕΣΑΙΟ-ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ να σφιχτούν και να μη τολμήσουν να αγοράσουν, γιατί οι τιμές πρέπει να κρατηθούν στα χαμηλά, μέχρι οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των εταιρειών να αποκτήσουν ξανά τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών.
Αφού τελειώσουν το λεγόμενο "ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ", το επόμενο δεύτερο στάδιο είναι η έναρξη της "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΝΘΗΣΗΣ" που τη πετυχαίνουν κάνοντας ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΑ τις μετοχές τους με δήθεν συνεργασίες και μελλούμενες συμπράξεις δήθεν επενδύσεων ή συγχωνεύσεων ή αγορών και του κώλου τα εννιάμερα.
Συγχρόνως ρίχνουν χρήμα στα ΜΜΕ-Παπαγαλάκια που ενώ οι μετοχές αρχίζουν να πηγαίνουν στα ύψη, και τρελαίνουν τον κόσμο για τρελά κέρδη στο Χρηματιστήριο, για ευφορία, για στεναγμούς ανακούφισης των επενδυτών και άλλα σκατά. Πούτσες μπλου.
Τότενες αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι των καρχαριών-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ των εταιρειών. ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ για αυτούς που αγόρασαν στις 1400-1600 μονάδες, διατηρούν το κλίμα ευμάρειας στις 2000-3000 μονάδες και πουλούν προσεκτικά από τις 3000-4000 μονάδες.
Μέσα στη θεατρικό σκηνικό, πρέπει να προκύψουν και 3-4 μύθοι, για πλουτισμό κάποιων από "παιχνίδι" στο χρηματιστήριο.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ συμβουλεύει:
Αν δεν έχεις οικονομικές γνώσει μη παίζεις χρηματιστήριο.
Αν δεν ξέρεις τη νοοτροπία του ιδιοκτήτη- μεγαλομετόχου, γιατί αυτουνού τις μετοχές έχεις προσωρινά στα χέρια σου, μη παίζεις στο χρηματιστήριο.
Αν δεν έχεις τουλάχιστον 3 ετή οικονομική αντοχή με όσα θα σου μείνουν έξω του χρηματιστηρίου, μη παίζεις στο χρηματιστήριο.
Αν δεν ξέρεις να αγοράζεις στα "χαμηλά", ούτε ξέρεις πότε είναι η αρχή για να πουλήσεις στα "υψηλά", από πριν να ξέρεις, ότι όλα τα κακά γίνονται ξαφνικά και "ο σώζων εαυτόν σωθείτο" ή όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.
Αν δεν ξέρεις ότι οι πιθανότητες να κερδίσεις είναι πολύ μικρότερες από εκείνες που λένε ότι θα χάσεις, γιατί ο κανόνας είναι ότι παίζεις με αντίπαλο τον ιδιοκτήτη και όχι τον άλλο μαλάκα που ονειρεύεται χρηματιστηριακό πλουτισμό από το πουθενά.
Να προσέχεις γιατί το σκληρό παιχνίδι τώρα αρχίζει. Οι καρχαρίες έχουν μαζέψει τις μετοχές τους και έχουν φτιάξει τα γκρούπ για το αλληλοσιγοντάρισμα. Το παιχνίδι είναι πάντα στημένο και σκληρό !!! !!! !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου