Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Νο 2 (των Σεμιναρίων)

Νέα κωμωδία.

--- Τον καιρό εκείνο, του αξιοπερίεργου λόγω πολλών συμπτώσεων θαυμάτων έτους 2007 μ.χ. άνθρωποι του "Πολιτικού Προϊσταμένου" Αβραμόπουλου Δ., ο Σαμπατακάκης του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. και η Δ.Υ.ΠΕ. (τότε) Θεσσαλίας, διοργανώνουν σεμινάριο μέσα στα γρασίδια και εντός του Π.Γ.Ν. Λάρισας :
α.- Για "Οικονομική Διαχείριση και Λογιστικό των Ν.Π.Δ.Δ.".
β.- Για τον "Κανονισμό Προμηθειών Δημοσίου".
γ.- Για "Πιστοποιήσεις Ποιότητας".
δ.- Για "Διαχείριση Βιομηχανικών- Αστικών Αποβλήτων".
Στη διήμερη κωμική παράσταση της Λάρισας είχαν παραβρεθεί, ένας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ο Γενικός Επιθεωρητής Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Σαμπατακάκης, η Διοίκηση της Δ.Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας (και νομίζω και της Ηπείρου), Πολλοί Διοικητές Νοσοκομείων, ενώ το παρακολούθησαν σχεδόν όλοι οι Επιθεωρητές του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μακεδονίας-Θράκης και πάρα πολλά στελέχη κλπ υπάλληλοι Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Ηπείρου. Μέσα στον πολύ συνωστισμό, κάποιες βολικές Θεσσαλονικιές έκαναν και διανυκτέρευση, χωρίς να δικαιούνται.
Αν δεν με ...απατά η μνήμη μου (όρκο δεν παίρνω), στις ακραίες θέσεις, σαν να πήρε το μάτι μου, τους εκπροσώπους των inspectoron of Botsovalia, προεξάρχοντος του General Inspectora κ. Savatakis.
Για να μη τα πολυλογούμε:
1.- Για όσους γνωρίζουν, από το 2000, ισχύει και εφαρμόζεται από το 2002 στα ΝΠΔΔ, το ειδικό Μηχανογραφικό Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα. Με πολλά τερτίπια των ανίκανων ή απατεώνων ψευτοστελεχών των Νοσοκομείων, έχουμε τρισάθλιες αναβολές και στο τέλος (επιδημία) εγκρίνεται με Π.Δ., (με ολόϊδιο λογιστικό μηχανισμό), αποκτάμε ...ξεχωριστό ειδικό Μηχανογραφικό Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα, ...ειδικά για τα Νοσοκομεία κλπ ιδρύματα του Υπουργείου Υγείας, που το έσπρωξαν μέχρι 31-12-2004 και μέχρι 31-12-2005.
---Στο πρόγραμμα αυτό, το Δημόσιο Λογιστικό είναι ενσωματωμένο και συνδυασμένο, ώστε οι λογιστικές εγγραφές αυτόματα να δίνουν τόσο τη διπλογραφική απεικόνιση, όσο και τις ανάγκες της δημοσιολογιστικής παρακολούθησης.
---Έλα όμως που οι φωστήρες εισηγητές-δάσκαλοι της Λάρισας, δεν είχαν ιδέα για τις εξελίξεις και στρώθηκαν στη τράπεζα της διημερίδας και για να μας φωτίσουν για το Λογιστικό του Ν.Δ. 496/1974 !!! !!! όπως αυτό είχε συμπληρωθεί μέχρι και το Π.Δ. 698/1976 !!! !!! !!!
---Τι κι αν σήκωνε συνεχώς το χέρι ο (πρώην) Επιθεωρητής ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, τι κι αν σηκώθηκε και όρθιος, τίποτα ! Βράχος ο Συντονιστής Σαμπατακάκης (Ιανουάριος 2007), από απόσταση 2 μέτρων δεν τον βλέπει.
---2.- Για τους εισηγητές-φωστήρες στο "μάθημα" του "Κανονισμού Προμηθειών Δημοσίου" (Διαγωνισμοί), η παράσταση κόντεψε να γίνει κόλαση, χωρίς ανάμειξή μου. Αφού οι αετοί των Αθηνών έκαναν ανάγνωση δημοτικού από τον κανονισμό, δέχθηκαν ερωτήσεις. Κάποιοι περίεργοι υπάλληλοι, αν και σκράπες, ρωτούν περιέργως, τι να κάμουν, αν ένας προμηθευτής φέρει "αυτά" τα δικαιολογητικά (λες και η διακήρυξη είναι διαφορετική για τον καθένα), ενώ άλλοι προμηθευτές φέρουν "εκείνα" τα δικαιολογητικά και αρχίσουν ...αντεγκλήσεις (σικ). Ο μικρότερος Επιθεωρητής- εισηγητής έπαθε πλήρες μπλακάουτ. Ο παλιός δεν καταλάβαινε τίποτα... "ε, και τι έγινε. αν δείτε ότι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, επιτροπή είσαστε, αποφασίστε και δεχθείτε τους όλους και σε όποιον δεν αρέσει, ας κάνει ένσταση !!! !!! !!!". Στην εξέδρα του αμφιθεάτρου έγινε στη κυριολεξία της πουτάνας. Όλοι οι παρακολουθούντες σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να μιλάνε τις γλώσσες της Βαβέλ
---Ο (πρώην) Επιθεωρητής ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ξαναζήτησε τον λόγο ευκρινώς, αλλά πάλι ήταν αόρατος για τον συντονιστή Σαμπατακάκη.
--- 3.- Ερχόμαστε στο μάθημα της "Πιστοποίησης Ποιότητας", όπου μας δίδαξε μια ξανθιά, που ήταν και Αντιπρόεδρος της ...Δ.Υ.ΠΕ. !
---ΕΠΕΙΔΗ είπε διάφορα αόριστα και ακαταλαβίστικα με ορολογίες που μόνο αυτή καταλάβαινε, ζήτησε μόνη της ερωτήσεις και ΕΠΕΙΔΗ ο (πρώην) Επιθεωρητής Αρβανίτης Ν. είχε αντίστοιχες διαπιστώσεις σε ελέγχους του, και για να μπορούν οι ιθαγενείς του Θεσσαλικού κάμπου να ξεχωρίζουν την ΠΑΤΑΤΑ από τον ΓΕΩΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΑΤΑΤΑΣ,
---ρώτησε: "οποία η διαφορά μεταξύ πιστοποίησης ποιότητας προϊόντος και της πιστοποίησης ποιότητας υπηρεσίας ή επαγγέλματος ???" .
---Η κοπέλα αιφνιδιάστηκε, είπε κάτι ακατάληπτα μαζί με ένα ξενικό βλακώδες όνομα, και λέγει: "τελικά δεν υπάρχει διαφορά. είναι το ίδιο πράγμα" και τάβλα ο Επιθεωρητής.
---Στο τέλος η ομιλήτρια, για να καθίσει πέρασε δίπλα του και του ζήτησε συγγνώμη που δεν ήξερε τι να απαντήσει. ΝΑΙ αλλά κάποιοι φταίνε για το θέατρο σκιών κακής ποιότητας. Και ειπώθηκαν χοντρομαλακίες μπροστά στον συντονιστή Σαμπατακάκη, που συμβαίνει να είναι και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης των εταιρειών πιστοποίησης ποιότητας για την Ελλάδα !!! !!! !!!
---4.- Το τέλος δεν αξίζει κανένα σχολιασμό. Αφορά ανάγνωση 2 σελίδων από τον μεγάλο συντονιστή του διήμερου θεάτρου, κ. Σαμπατακάκη για τα απόβλητα, ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχόταν ερωτήσεις για να μη κουράσει τους ακροατές... Αυτάααα
-------------------------------------------------------------------------
- Μετά το τέλος της παράστασης σεμιναρίου, οι προσκεκλημένοι inspectores της Botsovolias, απλώθηκαν στους παράπλευρους αγρούς και στα λιβάδια και έκαναν διάφορες αναπαραστάσεις, των προσφιλών σ' αυτούς μεθόδων ερευνών, που ευχαρίστως εφαρμόζουν στη μακρινή πατρίδα τους. Στο τέλος γνώρισαν την αποθέωση από τους Λαρισαίους θεατές.
------ Όλα τα ονόματα είναι πολύ φανταστικά, για τις ανάγκες του θεατρικού έργου,
Έργου που συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου