Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ, ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ!!!!!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (ASIO), ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ
EXCLUSIVE
του
JASON Κουτσούκης --- February 27, 2010 27 του Φεβρουαρίου του 2010
H ASIO (Australian Security Intelligence Organisation (ASIO) είναι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αυστραλίας), ερευνά τουλάχιστον τρεις διπλοπροσωπίες Αυστραλο-Ισραηλινών πολιτών, που υποπτεύονται ότι χρησιμοποιούν την Αυστραλία, για να τη χρησιμοποιούν για να καλύπτουν τη κατασκοπευτική δράση τους για το Ισραήλ.
Η έρευνα ξεκίνησε τουλάχιστον έξι μήνες πριν από τη δολοφονία του τελευταίου μήνα, του ιδρυτή της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Mabhouh, για την οποία ευρέως πιστεύεται, ότι έχει πραγματοποιηθεί από την ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Μοσάντ.
Οι Αρχές στο Ντουμπάι έχουν αποκαλύψει, ότι τρία άτομα που είναι ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία, ταξίδευαν με τα αυστραλιανά διαβατήρια, χρησιμοποιώντας τα ονόματα των τριών διπλής ιθαγένειας Αυστραλο-Ισραηλινών πολιτών. Οι τρεις Αυστραλοί, τα ονόματα των οποίων συνδέονται με τη δολοφονία (του ηγέτη της Χαμάς),
δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με τα τρία άτομα που διώκονται από την ASIO.
Σύμφωνα με δύο αυστραλιανές πηγές πληροφοριών, που έχουν έλθει σε επαφή με τη Herald, οι τρεις άνδρες που είναι υπό επιτήρηση, είχαν μεταναστεύσει στο Ισραήλ κατά την τελευταία δεκαετία. Κάθε ένας τους, έχει ταξιδέψει πίσω στην Αυστραλία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, και είχαν αλλάξει νόμιμα το όνομά τους για να αποκτήσουν νέα διαβατήρια Αυστραλίας. Ένας από τους άνδρες αυτούς, έχει αλλάξει τρεις φορές το επώνυμο του, ενώ οι άλλοι δύο έχουν αλλάξει το δικό τους δύο φορές.

Οι άνδρες έχουν αλλάξει το όνομά τους και το επώνυμο, έτσι που θα μπορούσε να διατυπωθεί ως Ευρωπαϊκό, ώστε αυτοί να εντοπίζονται κατά κανόνα περισσότερο ως Αγγλο-Αυστραλοί. Οι Αυστραλοί πολίτες μπορούν γενικά να αλλάξουν το όνομά τους μία φορά κάθε 12 μήνες, εφόσον αυτό δεν είναι για εγκληματικές λόγους.
Αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει τα νέα διαβατήρια, για να εισέλθουν σε μια σειρά χωρών, που είναι εχθρικές προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Συρίας και του Λιβάνου. Και οι τρεις γνωρίζουν ότι το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο Ισραηλινών στις χώρες αυτές. Το Ισραήλ απαγορεύει επίσης στους πολίτες του να ταξιδεύουν προς τις χώρες αυτές για λόγους ασφαλείας.
Η Herald κατανοεί ότι οι τρεις Ισραηλινοί που είναι και Αυστραλοί, έχουν εμπλακεί με μια ευρωπαϊκή εταιρεία επικοινωνίας, που έχει μια θυγατρική στη Μέση Ανατολή. Ένα άτομο που ταξιδεύει με ένα από αυτά τα ονόματα, ζήτησε τη συνδρομή της Αυστραλιανής προξενικής αρχής στην Τεχεράνη το 2004.

Η Herald ήλθε σε επαφή με δύο από τους άνδρες, οι οποίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι είχαν εμπλακεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κατασκοπείας. Και οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι είχαν αλλάξει το επώνυμό τους, αλλά είπαν ότι αυτό το ζήτησαν και το είχαν πράξει, προκειμένου να αποκτήσουν νέα ταξιδιωτικά έγγραφα για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα δε με τα λόγια του ενός, "αυτά είναι εντελώς παράλογα''. "Έχω αλλάξει το όνομά μου για προσωπικούς λόγους''.
Ο άλλος άνδρας, ο οποίος δεν ήταν στο Ισραήλ όταν ήλθε σε επαφή, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για οποιαδήποτε πρόταση, που θα ήταν κάτω από οποιοδήποτε είδος της εποπτείας και είπε ότι είχε αλλάξει το όνομά του για προσωπικούς λόγους. "Ποτέ δεν ήμουν σε καμία από τις χώρες που λέτε να έχω πάει'', είπε.''Δεν εμπλέκομαι σε οποιοδήποτε είδος της κατασκοπίας. Αυτό είναι γελοίο".
Ο ίδιος άνθρωπος πιστεύεται επίσης, ότι κατέχει και τη βρετανική ιθαγένεια, και πιστεύεται ότι έχει έρθει σε γνώση των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, αφού είχε αλλάξει το όνομά του. Τον Ιανουάριο, δημοσιογράφος της Herald, επισκέφθηκε τα γραφεία της ευρωπαϊκής εταιρείας, με την οποία συνδέονται οι τρεις άνδρες.
Διευθυντής του γραφείου της εταιρείας επιβεβαίωσε την Herald, ότι ένας από τους άνδρες που παρακολουθούνται από την ASIO - ο ίδιος άνθρωπος για τον οποίο πιστεύεται ότι κατέχει και ένα (τρίτο) βρετανικό διαβατήριο - είχε προσληφθεί από την εταιρεία, αλλά ήταν "διαθέσιμος" (?).
Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αργότερα διέψευσε κατηγορηματικά, ότι αυτό το άτομο εργάστηκε ποτέ για την επιχείρησή του, και απέρριψε εντελώς την υπόθεση, ότι η εταιρεία του, είχε χρησιμοποιηθεί για τη συγκέντρωση πληροφοριών για λογαριασμό του Ισραήλ. Η ASIO είπε ότι δεν είχε να κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση (της Αυστραλίας) αντιμετωπίζει το Ισραήλ για δεύτερη φορά χθες, υπό το πρίσμα των γεγονότων στο Ντουμπάι, με την πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ, Nicoli Maning-Campbell, να μεταφέρει τις ανησυχίες της κυβέρνησης (της Αυστραλίας) για τους υπαλλήλους στο Ισραήλ. Η ισραηλινή πρεσβεία στην Καμπέρα, είπε ότι έχε μεταβιβάσει τα αιτήματα της Αυστραλίας προς το Ισραήλ, αλλά δεν θα σχολιάσει.

ΠΗΓΗ: "Sydney Morning Herald"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου