Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ STRATFOR ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΚΑΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ.

VISA Aσφαλείας στις ΗΠΑ: Επιστροφή στα βασικά.

Από Fred Burton και Scott Stewart 18-2-2010

Συνήθως στην Έκθεση του Stratfor, για τη Παγκόσμια Ασφάλεια και τις Πληροφορίες, θα επικεντρωθεί στις τακτικές λεπτομέρειες της τρομοκρατίας και της ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε αυτά τα θέματα και να τα τοποθετήσετε σε μια προοπτική για τους αναγνώστες μας. Μερικές φορές, όμως, η σειρά του ενδιαφέροντός μας, καθορίζεται μακριά από το τακτικό πεδίο, προκειμένου να εξετάσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που διαμορφώνουν τον τρόπο λειτουργούν τα πράγματα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αντικατασκοπείας και ασφάλειας αρένα. Αυτό το βλέμμα στον αγώνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διασφαλιστεί η ασφάλεια των θεωρήσεων είναι μία από τις αναλύσεις αυτές.

Όπως το Stratfor έχει σημειώσει εδώ και πολλά χρόνια τώρα, το έγγραφο της απάτης (η πλαστογράφηση διαβατηρίων) είναι ένα πολύ χρήσιμο όπλο στο οπλοστάσιο της τρομοκρατίας. Οι αλλοδαποί που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να έχουν είτε ένα έγκυρο διαβατήριο από τη χώρα της ιθαγένειας και έγκυρη θεώρηση των ΗΠΑ, ή απλά ένα έγκυρο διαβατήριο από τη χώρα καταγωγής τους, εφόσον είναι πολίτης μιας χώρας για την οποία δεν χρειάζεται θεώρηση για τα ταξίδια μικρής διάρκειας.

ΠΗΓΗ: STRATFOR αν έχετε περιέργεια για μεγαλύτερες αναλύσεις, από τις Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ΜπαρμπαΝίκος θεωρεί το STRATFOR,ως τον δημοσιογραφικό βραχίωνα της CIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου