Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Οι ακτιβιστές που πήγαιναν στη Γάζα ισχυρίζονται, ότι οι επιδρομείς ισραηλινοί στρατιώτες, χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες που τους έκλεψαν στη πειρατεία!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΩΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε από ΜπαρμπαΝίκος
Διαβάζουμε στον ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ:
Τα δολοφονικά κομάντος, κατά την δολοφονική-επιδρομική κατάληψη του στολίσκου, όταν ήσαν στα πλοία, κατάσχεσαν κάρτες (από τους ακτιβιστές) και κάνουν συναλλαγές με αυτές!!!!
Ο Ισραηλινός Στρατός, κατηγορείται αυθέως από τους συλληφθέντες ακτιβιστές για κλοπή των χρεωστικών (πιστωτικών) καρτών που τους κατέσχεσαν, κατά την επίθεση τους στον στολίσκο για τη  Γάζα, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποίησαν παράνομα!!!! Κατά την επιδρομή της 31ης Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στις βάρκες του στολίσκου και, εκτός από τα χρήματα και τα αγαθά που προορίζονταν για την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ο κύριος όγκος των οποίων ακόμη δεν έχουν επιστραφεί, αφαίρεσε και το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας των ακτιβιστών, την οποία φρόντισαν να αποκτήσουν.
Μερικοί στρατιώτες φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει τις χρεωστικές κάρτες που κατάσχεσαν, για να αγοράσουν αντικείμενα, όπως το iPod αξεσουάρ, ενώ τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους ακτιβιστές έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για παράνομη πραγματοποίηση κλήσεων!!!!.
Ο Ebrahim Musaji, 23 ετών, του Gloucester, έχει μια βεβαίωση τράπεζας, που δείχνει τη χρεωστική κάρτα του, να χρησιμοποιήθηκε σε ένα ισραηλινό μηχάνημα αυτόματης πώλησης για την αγορά του κοστίζει 82p στις 9 Ιουνίου 2010!!!!
Επίσης τότε ήταν που χρησιμοποιούνται σε μια ολλανδική ιστοσελίδα, www.thisipod.com, δυο φορές, στις 10 Ιουνίου 2010, μία φορά και για ποσά ίσα με £ 42.42 και στη συνέχεια, για £ 37.83. Και η Καλιφορνέζα ακτιβίστρια Kathy Sheetz, ισχυρίστηκε ότι έχει χρεωθεί περισσότερα από $ 1.000 σε συναλλαγές, μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης στο Ισραήλ, από τις 6 Ιουνίου!!!!!
Musaji και Sheetz ήταν σε δύο διαφορετικές βάρκες (καϊκια) – ο ένας στο Mavi του Μαρμαρά, στην οποία εννέα (9) τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν, και η άλλη στο Challenger 1. Και οι δύο ακτιβιστές, κρατήθηκαν στο Ισραήλ ματά τη σύλληψή τους, και ήσαν υπό κράτηση για ολόκληρο το χρόνο (κράτησής) τους στο ισραηλινό έδαφος.
“Θα έχουν προφανώς χρησιμοποιήσει την κάρτα μου που κατάσχεσαν”, είπε ο Musaji στο Guardian.
“Όταν παίρνουν τα πράγματά μας, όπως είναι τα βίντεο των συλληφθέντων και των χρεωστικών καρτών τις οποίες χρησιμοποιούν, και τα κινητά τηλέφωνά τους, γίνεται πλέον μια γελοία ιστορία”.
“Ήμασταν κρατούμενοι ως όμηροι, ήμασταν αιχμάλωτοι μετά την επίθεση, και τώρα διαπιστώνουμε ότι υπήρξε κάποια κλοπή. Εάν η αστυνομία κατάσχει εμπορεύματα σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και αν (γίνει αυτό), δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα (κατασχεμένα) πράγματά σας και πιστεύουν ότι κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει, (αν πράξει) κάτι τέτοιο”.
Ο Musaji, ακύρωσε τη κάρτα του στις 7 Ιουνίου, μία ημέρα μετά, μόλις επέστρεψε στη Βρετανία, όπου είναι εργαζόμενος (σε οργανισμό) υποστήριξης για τους ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες. Η τράπεζά του έχει συμφωνήσει, να αντιμετώπισει τις συναλλαγές αυτές ως δόλιες και εκείνος δεν θα χρεωθεί για αυτές. Το κινητό του τηλέφωνο, χρησιμοποιήθηκε επίσης για δύο σύντομες κλήσεις στο Ισραήλ, μετά τη κατάσχεσή του.
Ένας άλλος Αμερικανός ακτιβιστής, ο David Schermerhorn , 80 ετών (!!!!!), από την πολιτεία της Ουάσιγκτον, ισχυρίζεται ότι (οι Ισραηλινοί στρατιώτες) του έκλεψαν το iPhone, ενώ επίσης ο Manolo Luppichini, ένας ιταλός δημοσιογράφος, είπε ότι η κάρτα του χρεώθηκε με το ισοδύναμο ποσό των 54 € μετά την κατάσχεσή της!!!!!
Ακτιβιστές είπαν, ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του, τουλάχιστον £ 1 εκ. (λίρες) κατασχεμένα αγαθά και μετρητά, τα οποία περιλαμβάνουν ενισχύσεις και προσωπικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών και βιντεοκάμερων.
Ορισμένα διαβατήρια, τρία από τα οποία ανήκουν σε Βρετανούς πολίτες, δεν έχουν ακόμη επιστραφεί. Την Πέμπτη, οι αντιπροσωπείες από 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν συναντήσεις με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους, για να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, για την επιστροφή του κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων.
Μια εκπρόσωπος της Ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο, ενημέρωσε τον Musaji να δώσει επίσημη καταγγελία (λες και τα παραπάνω με κυβερνητικές συναντήσεις είναι ανεπίσημα). “Θεωρούμε ότι κάθε παράπτωμα, όπως περιγράφεται στους ισχυρισμούς του κ.Musaji,  είναι απολύτως απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο, και προτείνουμε να περιμένουμε μέχρι το θέμα να διευκρινιστεί”, είπε. “Όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, ένας Ισραηλινός στρατιώτης βρέθηκε ένοχος, για την παράνομη χρήση κατασχεμένης πιστωτικής κάρτας, για την οποία κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση”.
Μετάφραση ΜπαρμπαΝίκος
Αναρτήθηκε από τον guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου