Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ “LE FIGARO”

Δημοσιεύθηκε από ΜπαρμπαΝίκος

Όπως και στις προκλήσεις του γάμου του, δεν ήταν αρκετός λόγος για ανησυχία, το θέμα “Sarco the Sayan”  εμφανίστηκε ξαφνικά, ως ο πιο διαβόητος έπαινος για τον Γάλλο προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Η  μεγάλης επιρροής γαλλική εφημερίδα Le Figaro, την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε, ότι ο Γάλλος ηγέτης εργάστηκε για μια φορά – και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως εξακολουθεί να το κάνει (και τώρα), – στην ισραηλινή αντικατασκοπία ως Sayan (εβραϊκά για βοηθός), σαν ένας από τους χιλιάδες Εβραίοι πολίτες άλλων χωρών εκτός του Ισραήλ οι οποίοι συνεργάζονται με τις katsas (ομάδες αξιωματικών της Μοσάντ).
Μια επιστολή, που στάλθηκε σε Γάλλους αξιωματικούς της αστυνομίας, αργά τον περασμένο χειμώνα – πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές, αναφέρεται στο κάπως καλά κρυμμένο μυστικό – αποκάλυψε ότι ο Σαρκοζί είχε προσληφθεί ως κατάσκοπος του Ισραήλ. Η γαλλική αστυνομία διερευνά επί του παρόντος τα έγγραφα που αφορούν τις υποτιθέμενες δραστηριότητες κατασκοπείας Σαρκοζί για λογαριασμό της Μοσάντ, για τις οποίες η Le Figaro ισχυρίζεται  ότι χρονολογείται ήδη από το 1983. Σύμφωνα με τον συντάκτη του μηνύματος, το 1978, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Menachem Begin διέταξε τη διείσδηση στο Γαλλικό Γκωλικό Κόμμα, της Ένωσης pour un Mouvement Populaire. Αυτοί που είχαν αρχικά προσληφθεί, ήσαν οι Patrick Balkany, Patrick Devedjian και Pierre Lellouche. Το 1983, θα προσληφθεί ο “νέος και ελπιδοφόρος” Σαρκοζί, ως ο «τέταρτος άνδρας».
Ο πράκτορας της Μοσάντ Victor Ostrovsky περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι sayanim λειτουργούν με απάτη: Οι παραγωγές και διεκπεραιώσεις των Μοσάντ Officer. Αυτές συνήθως επιτυγχάνονται με συγγενείς που διαμένουν στο Ισραήλ. Ένας Ισραηλινός με διασυνδέσεις στη Γαλλία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να του ζητηθεί η εκπόνηση μιας (συστατικής) επιστολής, λέγοντας ότι το πρόσωπο το οποίο φέρει το γράμμα αντιπροσωπεύει έναν οργανισμό του οποίου κύριος στόχος είναι να συμβάλλει στη διάσωση Εβραίων της Διασποράς. Θα μπορούσε ο γαλλικός σύνδεσμος να  βοηθήσει  σχετικά με κάθε τρόπο; Εκτελούν (ο καθένας) πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Για ένα Sayan αυτοκίνητο (βοήθειας), για παράδειγμα, θα αναλάβει την εκτέλεση ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων, και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενοικίαση η Μοσάντ, για ένα αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται να ολοκληρώσει τις συνήθεις  γραφειοκρατικές διαδικασίες. Για ένα Sayan διαμέρισμα (βοήθειας) θα βρεθεί κατάλυμα χωρίς να αυξηθούν υποψίες, μια Sayan τράπεζα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει κάποιον στη μέση της νύχτας, εάν χρειαστεί, ένας Sayan γιατρός θα αντιμετωπίσει μια πληγή από σφαίρα χωρίς να την καταγγείλει στην αστυνομία.
Και στη πολιτική Sayan;;; Είναι μάλλον προφανές τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Οι sayanim είναι μια ομάδα έτοιμων για όλα ατόμων, που θα αποσιωπούν  τις ενέργειές τους με “αιτία” τη πίστη, ενώ αποφεύγουν κάθε κίνδυνο, με το σύστημα προσλήψεων, που αντλούν στελέχη, από τα εκατομμύρια των Εβραίων έξω από το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου