Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ: Ο νέος "διεθνής" όρος, που επιβάλει το Transportation Security Administration (TSA) των ΗΠΑ (CIA)

Profiling: Σκιαγράφηση του Προσώπου του τζιχαντισμού.

Από Scott Stewart | 20 Γενάρη 2010

Σύμφωνα με τον "δημοσιογραφικό" βραχίωνα STRATFOR, των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, στις 4 Ιανουαρίου, 2010, το Transportation Security Administration (TSA) των ΗΠΑ, εξέδωσε νέους κανόνες (οδηγία) που θα αυξήσουν τον έλεγχο των πολιτών από τις 14 χώρες που θέλουν να πετούν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και ταξιδιώτες όλων των εθνικοτήτων που εκτελούν πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από μία από τις 14 χώρες. Οι χώρες αυτές είναι: Αφγανιστάν, Αλγερία, Κούβα, Ιράν, Ιράκ, Λίβανος, Λιβύη, Νιγηρία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και την Υεμένη.

Τέσσερις από τις χώρες αυτές - η Κούβα, το Ιράν, το Σουδάν και η Συρία - είναι στον κατάλογο της κυβέρνησης των ΗΠΑ από τους χορηγούς της κρατικής τρομοκρατίας. Οι άλλες 10 έχουν την ετικέτα "χώρες του ενδιαφέροντος" από την TSA και φαίνεται να έχουν προστεθεί, για την αντιμετώπιση επιθέσεων της τζιχάντ κατά τα τελευταία έτη. Η Νιγηρία ήταν σχεδόν σίγουρα ότι προστέθηκε στον κατάλογο, μόνο ως αποτέλεσμα της προσπάθειας την ημέρα των Χριστουγέννων, με απόπειρα βομβιστικής επίθεσης πάνω σε ένα αεροπλάνο - στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, από τον Umar Φαρούκ Abdulmutallab, ένας 23-χρονο άντρα από τη Νιγηρία.
Με αυτή την οδηγία, οι ΗΠΑ σκιαγραφούν, το προφίλ του νέου όρου "ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ", ταυτόσημου με την τρομοκρατία, από τις επικίνδυνες, κατά την άποψή τους, χώρες.
ΠΗΓΗ: STRATFOR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου