Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΜΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ, ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΥΨΟΥΣ 700.000€, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΡΑΒΕΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΤΩΝ 700.000€ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ BLOG
«έφαγαν» 700.000 ευρώ από το δήμο

protothema.gr
Οικονομικό σκάνδαλο ύψους 700.000 ευρώ προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στο «νησί των ανέμων». Ορκωτοί λογιστές έκαναν φύλλο και φτερό την οικονομική υπηρεσία του δήμου έπειτα από καταγγελία του ιδιοκτήτη ενός εκ των πιο φημισμένων ξενοδοχείων του νησιού, ο οποίος βρέθηκε να χρωστάει το παραπάνω χρηματικό ποσό εξαιτίας της μυστηριώδους εξαφάνισης των διπλοτύπων των αποδείξεων από τους καταβληθέντες φόρους της επιχείρησης του στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Μυκόνου.
Το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται σε ένα από τα δημοτικά συμβούλια της 18ης Δεκεμβρίου 2009. Το περιεχόμενο του αφορούσε το ετήσιο προϋπολογισμό της δημοτικής Αρχής. Κατά τη διάρκεια του, ο δήμαρχος Μυκόνου ανακοίνωσε ότι έχουν χαθεί τα διπ
λότυπα των αποδείξεων της επιχείρησης Διακόφτης Α.Ε Μύκονος Grand Hotel.
Οι ορκωτοί λογιστές του εν λόγω ξενοδοχείου είχαν ζητήσει αρκετές μέρες πριν από την δημοτική αρχή να τους απαντήσει αν υπάρχουν οφειλές της εταιρίας ή όχι. Οι υπεύθυνοι της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Μυκόνου απάντησαν εγγράφως με δυο διαφορετικές επιστολές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Το περιεχόμενο της μιας από την προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας ανέφερε ότι η επιχείρηση τους όφειλε από το 2005 μέχρι το 2008 το ποσό των 700.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη επιστολή από τον οικονομικό προϊστάμενο ανέφερε ότι η επιχείρηση Grand Hotel δεν οφείλει τίποτε!
Γνώριζε από το Σεπτέμβριο για το σκάνδαλo !!!!!
Ο δήμαρχος Μυκόνου, κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και ορκωτοί λογιστές κλήθηκαν να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα και να εντοπίσουν το ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την απώλεια των εσόδων.
Από το πόρισμα της ΕΔΕ ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Κουσαθανά δεν προκύπτουν ουσιαστικά συμπεράσματα, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος, κανένας υπάλληλος δεν παραδέχτηκε την ενοχή του.
«Τον Σεπτέμβριο του 2009 για πρώτη φορά και στα πλαίσια του ετήσιου οικονομικού ελέγχου», αναφέρει ο δήμαρχος, « ήρθαν ορκωτοί λογιστές οι οποίοι εν συνεχεία έπειτα από έλεγχο μας ενημέρωσαν εγγράφως για την απώλεια των συγκεκριμένων διπλοτύπων είσπραξης. Φώναξα τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας για να δούμε τι είχε συμβεί. Ένας εξ αυτών, ο εισπράκτορας, βρήκε κάποια διπλότυπα αλλά όχι τα περισσότερα. Διέταξα ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και από το περιεχόμενο του πορίσματος της κανένας υπάλληλος δεν φαίνεται να παραδέχεται την ενοχή του. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως και ενώ η δημοτική αρχή γνώριζε για το επίμαχο θέμα από τον Σεπτέμβριο χρειάστηκε να φτάσουν τα τέλη του Δεκέμβρη για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Στο ΘΕΜΑ μίλησε και ο πρώην δήμαρχος της Μυκόνου, κύριος Χρήστος Βερώνης, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου βρισκόταν σε εξέλιξη, εν αγνοία του όπως υποστηρίζει, το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών για την δημοτική αρχή του νησιού. Ο τελευταίος ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.
« Όποιος έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα θα πληρώσει, αυτή είναι η θέση μου», δηλώνει ο κ. Βερώνης.

Είναι Μεγάλη Η Πίτα Πατριώτες!!!!

Αναρτήθηκε από Mykonos Zoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου