Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με αφορμή το επίσημο αίτημα, για χαρακτηρισμό του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής κ. Μουσταφά Σαρντίς ως ανεπιθύμητου προσώπου (persona non grata), που κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το Πατριωτικό Μέτωπο, ως Μπαρμπανίκος αποδέχομαι την ουσία του κειμένου του ΠΑ.ΜΕ. στο σύνολό του σχεδόν, εκτός των λέξεων και φράσεων, έστω και τυπικής απόδοσης τιμής στον Παπούλια και διατυπώνω την Μπαρμπανίκεια απαίτησή μου. Όπως θα θυμούνται οι όσοι με διαβάζουν, έχω χαρακτηρίσει κατ' επανάληψη τον Παπούλια πολιτικό αλήτη, βιαστή του Συντάγματος και επίσημο κουκουλώστρα όλων των πολιτικοοικονομικών σκανδάλων που συνέπεσαν χρονικά με τη θητεία του, διότι σαν έμπειρος πολιτικάντης, εξέδωσε δύο φορές Προεδρικά διατάγματα διάλυσης της Βουλής, σε συμπαιγνία με τους κατά περίπτωση αληταράδες της εκάστοτε εξουσίας, με πρόθεση, να επιτευχθεί η παραγραφή των οικονομικών εγκλημάτων των πολιτικών, με σκοπό να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα, πράγμα που επέτυχε, αλλά ποτέ δεν καταξιώθηκε.

Παπούλια, ανάξιε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Α. Επειδή:

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές σχέσεις του 1961, (προξενικές σχέσεις με τη σχετική Σύμβαση της Βιέννης του1963), το οποίο η Ελλάς έχει συνυπογράψει προβλέπεται ότι: Τα διαπιστευτήρια ενός διπλωμάτη που έχει γίνει δεκτός σε ένα κράτος, μπορούν να ανακληθούν σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο και αυτός να χαρακτηρισθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) για τους παρακάτω λόγους:

1. Ο χαρακτηρισμός αυτός αποτελεί ένα μέτρο με προσωπικό χαρακτήρα καθώς ο διπλωμάτης καθίσταται ανεπαρκής για το λειτούργημα.

2. Πράξεις του διπλωμάτη που παραβιάζουν το βασικό του καθήκον προστασίας των πολιτών του κράτους που αντιπροσωπεύει, ξεφεύγουν ουσιαστικά από το πλαίσιο των νόμιμων καθηκόντων του.

3. Εφόσον η δραστηριότητα βλάπτει συμφέροντα και δικαιώματα της φιλοξενούσας χώρας, επισύρουν την προσωπική ευθύνη του διπλωμάτη (αστική ή/και ποινική) και ΔΕΝ καλύπτεται από το προνόμιο της ετεροδικίας.

4. Ο διπλωμάτης είναι προσωπικά υπεύθυνος για τις παράνομες ενέργειές του, και οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σαν υπαγόμενες στην άσκηση των διπλωματικών του καθηκόντων.

5. Ο διπλωμάτης υποχρεώνεται να σέβεται τους νόμους τους κράτους που υπηρετεί για λόγους νομικούς, ηθικούς και αβροφροσύνης. (άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές σχέσεις).

6. Ο διπλωμάτης υποχρεώνεται να σέβεται την έννομη τάξη του κράτους που υπηρετεί και να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους.

7. Ο διπλωμάτης δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους χώρους της διπλωματικής αποστολής κατά τρόπο ασυμβίβαστο με το λειτούργημά του.

8. Ο διπλωμάτης απαγορεύεται να επιδίδεται σε δραστηριότητα με σκοπό το προσωπικό όφελος.

9. Οι πρόξενοι ως ειδικοί διπλωματικοί εκπρόσωποι της χώρας αποστολής δεν πρέπει να ασχολούνται με πολιτικά θέματα, και μπορούν να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για ζητήματα οικονομικής ή διοικητικής φύσης.

10. Δεν επιτρέπεται η ανάμιξη του προξένου, προς όφελος του κράτους και των πολιτών του, στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους διαμονής.

11. Οι πρόξενοι, σε αντίθεση με τους πρεσβευτές, που καλύπτουν όλη την επικράτεια, η αρμοδιότητά τους περιορίζεται στην προξενική τους περιφέρεια, η οποία αποτελεί ένα μόνο τμήμα του εδάφους του κράτους που υπηρετούν.

12. Σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις προξενικός υπάλληλος κατόπιν συγκατάθεσης του κράτους φιλοξενίας, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του εκτός της προξενικής περιφέρειας.

Β. Επειδή

Είναι δεδομένη η αρχή του «Κοινοτικού Κεκτημένου» το οποίο ήδη γίνεται αποδεκτό από τα νομικά οπλοστάσια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πρακτική των εθνικών κρατών και σε αυτό το πλαίσιο, η Γερμανική Κυβέρνηση ζήτησε το Μάιο του 2009, την ανάκλησή του Τούρκου πρόξενου στο Ντύσσελντορφ Χακάν Κιβάντς, λόγω της εθνικιστικής του δράσης στους Τούρκους μετανάστες.

Γ. Επειδή:

Ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής κ. Μουσταφά Σαρντίς, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση έχει αναπτύξει:

1. Πολιτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της Χώρας μας, σε προεκλογικές περιόδους, δίνοντας «οδηγίες» οι οποίες διοχετεύονται μέσα από την “Συμβουλευτική Επιτροπή” της μειονότητας. Γεγονός πασιφανές και αυταπόδεικτο τον Ιούνιο του 2009 με τη «γραμμή» για «Λευκό» στις Ευρωεκλογές.

2. Εκτός νόμου δράση του συγκεκριμένου διπλωμάτη και των ανθρώπων του σε βάρος των μη τουρκογενών μουσουλμάνων της περιοχής. (Πομάκοι και Ρομά) που αποφασίζουν να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή “μουσουλμάνος = Τούρκος”. Έκνομες δραστηριότητες, οι οποίες ξεφεύγουν πέρα από κάθε συμβατική υποχρέωση του κ. Μουσταφά Σαρνίτς, με τους μηχανισμούς προπαγάνδας και καταπίεσης που έχεις αυτός και το προσωπικό του τουρκικού Προξενείου αναπτύξει.

3. Παροχή υποστήριξης σε έκνομα στοιχεία της μειονότητας και των δραστηριοτήτων αυτών, τα οποία «εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα» (ψευδομουφτήδες, παράνομες ενώσεις και σωματεία, διχαστικά κηρύγματα στα τεμένη, κ.ά).

4. Στήριξη της ανθελληνικής προπαγάνδας στο εξωτερικό (ΜΚΟ, Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης).

5. Απόδοση τιμής στον Μουσταφά Κεμάλ, τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων με δύο σχετικά νομοσχέδια, τον έχει αναδείξει σε βασικό υπεύθυνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων. (σχετικοί νόμοι του 1994 και 1996).

6. Συστηματικές αντιδράσεις και παρεμπόδιση των μουσουλμάνων που επιθυμούν να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση.

Απαιτώ και σε καλώ:

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σου, ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αξίωμα που ποτέ δεν τίμησες ούτε προβλέπω να τιμήσεις, αλλά αρμοδίου μεταξύ άλλων και της αποδοχής των διαπιστευτηρίων των εκπροσώπων-διπλωματών των ξένων χωρών στην χώρα μας ως από το Σύνταγμα και τους Νόμους ορίζεται,

Να προχωρήσεις:

Στην άμεση ανάκληση των διαπιστευτηρίων του Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουσταφά Σαρντίς, δεδομένων όλων των προαναφερθέντων επιβαρυντικών και αυταπόδεικτων στοιχείων σε βάρος του εν λόγω διπλωμάτη.

Σημείωση Μπαρμπανίκου Αρβανίτη: Ξέρω εκ προοιμίου που θα στείλεις το αίτημα του ΠΑ.ΜΕ. επικαλούμενος δήθεν αναρμοδιότητα. Εσένα αχυράνθρωπε Παπούλια, μόνο για τις παραγραφές εγκλημάτων των κυβερνήσεων που υπηρετείς σε έχουν.

Με τιμή και αξιοπρέπεια (που εσύ Παπούλια δεν έχεις)

Αρβανίτης Νικόλαος --- Πρώην Επιθεωρητής

=========================================

ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ: Δελτίο Τύπου του Πατριωτικού Μετώπου

Στο Δελτίο Τύπου του ΠΑ.ΜΕ. προσθέτει, ότι το Πατριωτικό Μέτωπο και η ομάδα που επεξεργάσθηκε το αίτημα αυτό, στηρίχθηκε στις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις επί αυτού του ζητήματος, του Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Φάνη Μαλκίδη, τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου