Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Του Άριστου Μιχαηλίδη..Αναδημοσίευση από τον σημερινό “Φιλελεύθερο”
ΧΤΕΣ έφτασε κοντά μας μια ανακοίνωση από τη Φοιτητική Ένωση Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία φαίνεται ότι εκπροσωπεί όλες τις φοιτητικές παρατάξεις, που καταδίκαζε τη βεβήλωση προτομής του Γρηγόρη Αυξεντίου, την περασμένη βδομάδα στα Πάνω Πολεμίδια. Κάποιοι έβαψαν την προτομή και ξέσχισαν την ελληνική σημαία. Η ανακοίνωση έκανε αναφορά και σε άλλες ανάλογες ενέργειες το τελευταίο διάστημα, σε μνημεία του Κυριάκου Μάτση και του Κυριάκου Καραολή. «Καταδικάζουμε κάθε είδους βεβήλωση οποιουδήποτε μνημείου ειδικά των αγωνιστών που έπεσαν για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του λαού μας», έλεγε η ανακοίνωση. Η αλήθεια είναι ότι μας παραξένεψε λίγο η φράση «η αυτοδιάθεση του λαού μας», γιατί ενώ δεν υπάρχει πιο υγιές αίτημα για έναν λαό από το αίτημα της αυτοδιάθεσής του, στην Κύπρο είναι από τις απαγορευμένες έννοιες. Στη συνέχεια έφτασε και μια δεύτερη ανακοίνωση, αυτή τη φορά υπογραμμένη από την Προοδευτική, τη φοιτητική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος, η οποία έλεγε ότι η προηγούμενη ανακοίνωση δεν είχε συμφωνηθεί και έπρεπε να καταδικάζει κάθε είδους «βεβήλωση και βανδαλισμό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα». Αλλά, η ουσία είναι στη συνέχεια: «Μάλιστα», αναφέρει η φοιτητική παράταξη του ΑΚΕΛ, «δεν έχουν βεβηλωθεί μόνο μνημεία αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αλλά και μνημεία αγωνιστών της Αριστεράς αλλά και οικήματα του Λαϊκού Κινήματος».
Τα σημειώνουμε όλα αυτά γιατί είναι πολύ χαρακτηριστικά της πλάνης, της σύγχυσης, αλλά και του κομματικού πάθους της νεολαίας μας, που δυστυχώς έχει μολυνθεί από τις ανοησίες διαφόρων πολιτικάντηδων. Δεν ξέρουμε ποιοι έκαναν την πρώτη ανακοίνωση και αν παραβιάστηκε οποιαδήποτε διαδικασία, αλλά αυτό που διαβάσαμε ήταν μια πολύ λογική θέση κάποιων φοιτητών που ήθελαν να καταδικάσουν (επιτέλους!) τους βανδαλισμούς στα μνημεία των ηρώων της ΕΟΚΑ. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει Ελληνοκύπριος που θα μπορούσε να διαφωνεί με αυτή την καταδίκη. Κι όμως! Η δεύτερη ανακοίνωση, αυτή της Προοδευτικής, δηλώνει ότι η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος έχει άλλη άποψη ή μάλλον, έχει τους δικούς της ήρωες και δυσανασχετεί επειδή κάποιοι δίνουν περισσότερη σημασία, έστω και με μια φαινομενικά αθώα φοιτητική ανακοίνωση, στο μνημείο του Αυξεντίου από ό,τι στα οικήματα του λαϊκού κινήματος. Ούτε που μπορεί να περάσει από το μυαλό τους ότι δεν έβγαλε ο ελληνισμός άλλους λαϊκούς ήρωες της διάστασης του Αυξεντίου, του Μάτση, του Παλληκαρίδη. Έχουν μπερδέψει, όπως και αυτοί από τους οποίους μαθαίνουν την ιστορία, τους λαϊκούς ήρωές μας, με τον σύγχρονο και ευκαιριακό ιδεολογικό συρφετό της δεξιάς και της αριστεράς και νομίζουν ότι οι άλλοι πρέπει να μνημονεύουν τους ήρωες της ΕΟΚΑ και αυτοί «τα οικήματα του λαϊκού κινήματος».
Δεν φταίνε βέβαια οι νεαροί γι’ αυτό το μπέρδεμα, φταίει η πλύση εγκεφάλου που κάνουν συστηματικά οι πάτρονες «νέας τάξεως», οι οποίοι σχεδίασαν την αποδόμηση της ταυτότητας, των ηρώων και της ιστορίας μας, όταν ανακάλυψαν πως μόνο έτσι θα φέρουν στα μέτρα τους ένα λαό, που μέσα σε τρεις χιλιάδες χρόνια ανέπτυξε το ένστικτο αυτοσυντήρησης που τον κάνει να αντιδρά και να μην υπακούει στις αποφάσεις τους. Φαίνεται ότι πετυχαίνουν το σκοπό τους…
 
ΣΧΟΛΙΟ: Αυτό που συμβαίνει στο φοιτητόκοσμο της Κύπρου είναι κάτι το ανήκουστο. Αν είναι ποτέ δυνατόν να χωρίζουμε ήρωες σε δεξιούς κι αριστερούς ενώ αυτοί σκοτώθηκαν για την αυτοδιάθεση του λαού μας. Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών του ΑΚΕΛ, σαφώς ζυμωμένη στις τάξεις ενός κόμματος που μέρα με τη μέρα μας πείθει πως έχει πολιτικό πρόγραμμα ανθελληνισμού και πώλησης του νησιού και της ιστορίας του, δεν έχει κατανοήσει φαίνεται πως οι μεγαλύτεροι λαϊκοί αγωνιστές της Κύπρου είναι της ΕΟΚΑ. 
Αναρτήθηκε από  antistasitwra.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου