Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΜΠΕ ΤΟ 1976 - ΣΥΜΦΩΝΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Τζάμπα μάγκες για άλλη μια φορά οι Εβραίοι!!!!!
Επίσημα κυβερνητικά αρχεία (της Βρετανίας) που επικαλούνται πηγή που δεν κατονομάζουν, αναφέρουν ότι η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας Shin Bet του Ισραήλ, συνεργάσθηκε με την Γαλλική Αεροπορική Εταιρεία "Air France", και με την ομάδα του PFLP (Λαϊκού Μετώπου για την Απεευθέρωση της Παλαιστίνης) δημιούργησαν την κρίση (αεροπειρατεία), 
σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν τον Αραφάτ και την ΟΑΠ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης)!!!!
 Το κράτος του Ισραήλ ήταν πίσω από την αεροπειρατεία, σε βάρος του Γαλλικού αεροπλάνου προς το Entebbe, το 1976, και συνεργάστηκε με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στα διάφορα στάδια της υπόθεσης, σύμφωνα με ένα αρχείο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που συντάχθηκε κατά τον χρόνο που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα τότε και δημοσιεύονται από το BBC, όπως αποκαλύφθηκε την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που αποχαρακτηρίσθηκε από τα Εθνικά Αρχεία (για ελεύθερη χρήση), μια πηγή (των μυστικών υπηρεσιών) που δεν κατονομάζεται είπε σε ένα Βρετανό διπλωμάτη στο Παρίσι, ότι η μυστικές υπηρεσίες "Shin Bet" του Ισραήλ και το PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), συνεργάστηκαν για να καταληφθεί το αεροπλάνο, το οποίο έγινε αντικείμενο αεροπειρατείας στην Αθήνα και οδηγήθηκε αεροπορικώς στο Entebbe στην Ουγκάντα, όπου 98 επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήσαν Ισραηλινοί, κρατήθηκαν όμηροι.

Η κρίση (τότε) τερματίσθηκε, μετά από επιδρομή των Ισραηλινών κομάντος, οι οποίοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο (του Έντεμπε- Ουγκάντα). Τρεις ισραηλινοί όμηροι και ο Ισραηλινός διοικητής (της επιχείρησης), ο Yonatan (Yoni) Νετανιάχου, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή.
Στο έγγραφο, που γράφτηκε στις 30 Ιουνίου 1976, όταν η κρίση ήταν ακόμη σε εξέλιξη, ο D H Colvin της Γαλλικής Πρεσβείας έγραψε ότι, σύμφωνα με πηγή του, "η αεροπειρατεία ήταν το έργο του PFLP (Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), με τη βοήθεια των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, την "Shin Bet".

"Η επιχείρηση είχε ως στόχο να τορπιλίσουν το κύρος της ΟΑΠ (PLO του Γιάσερ Αραφάτ)
στη Γαλλία και να αποτρέψουν αυτό που προβλέπουν, σαν μια αυξανόμενη προσέγγιση μεταξύ της PLO  του Αραφάτ) και των Αμερικανών".
Και πρόσθεσε: "Η επαφή (πηγή) μου είπε, ότι το PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) είχε προσελκύσει (στις τάξεις του) όλα τα είδη των (φαινομενικά) πιο αδιάλλακτων στοιχείων, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν φυτευτεί (σε αυτή την οργάνωση) από τους Ισραηλινούς".
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Πηγή:  ynet news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου