Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ελβετικό δικαστήριο αφήνει ελεύθερο με εγγύηση, τον Εβραίο βιαστή ανήλικου κοριτσιού!!!!!


Εκτός φυλακής, με εγγύηση 4,9 εκατομμύρια δολάρια, ο Εβραίος δραπέτης, σκηνοθέτης Πολάνσκι.

Απο την ΠΑΟΛΑ TOTARO, ΛΟΝΔΙΝΟ

November 26, 2009 26 Νοέμβρη 2009

Ο Πολωνό-εβραίος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι απελευθερώθηκε από τις Ελβετικές φυλακές μετά από απόφαση κορυφαίου ποινικού δικαστηρίου της Ελβετίας να του μετατρέψει κράτηση του στην φυλακή, σε κατ' οίκον περιορισμό.
Το δικαστήριο αναθεώρησε δύο (2) προηγούμενες αποφάσεις του για να παραμείνει στη φυλακή, μετά από ενέργειες δικηγόρων του Πολάνσκι που εισηγήθηκαν να φοράη μια ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού, καθώς και κατέβαλαν ως εγγύηση το ποσόν των 4,5 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 4,9 εκατομμύρια δολάρια).

Ο 76χρονος Πολωνο-εβραιος σκηνοθέτης, θα μπορέσει πάλι να επιστρέψει στο σαλέ του στο Gstaadt, ώστε να συνεχίσει τις διακοπές του, αλλά θα πρέπει να παραμείνει εκεί, ωσότου διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες έκδοσης του στις ΗΠΑ.
Το Ελβετικό δικαστήριο δήλωσε ότι πήρε την απόφαση αυτή πιστεύοντας ότι η ηλικία του Πολάνσκι αλλά και η χρηματική εγγύηση θα είναι παράγοντες που δεν θα του επιτρέψουν να δραπετεύσει και πάλι.

"Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η εγγύηση του ποσού των 4,5 εκατ. ελβετικών φράγκων που κατεβλήθη από τον Polanksi καθώς πάρθηκαν και άλλα παράλληλα μέτρα - όπως αφαίρεση του διαβατηρίου του, και ο κατ' οίκον περιορισμός συνοδευόμενος με ηλεκτρονική παρακολούθηση - θεωρούνται αρκετά μέτρα για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να αποδράσει και πάλι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Όσον αφορά την προχωρημένη ηλικία του, σε περίπτωση που το «σκασει» και χάσει την εγγύηση δεν θα έχει την δυνατότητα να ξαναγίνει πλούσιος μέσω του κινηματογράφου.''
Ο εβραίος , ο οποίος κατέχει διπλή πολωνική και γαλλική υπηκοότητα, ζει στη Γαλλία για πολλά χρόνια με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Συνελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου κατόπιν αμερικανικού εντάλματος σύλληψης, όταν έφτασε ως «τιμώμενο πρόσωπο» που θα γινόταν σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Ζυρίχη.

Δραπέτευσε στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ το 1978, πριν του επιβληθεί μακροχρόνια καταδικαστική ποινή από Αμερικανικό δικαστήριο μετά από αποδοχή της ένοχης του, για βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού.
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας , Eveline Widmer-Schlumpf
, (Σημ. Μεταφραστου: πιθανότατα εβραία) επιβεβαίωσε ότι "δεν βλέπει κανένα λόγο'' ώστε η Ελβετική κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγη: http://www.smh.com.au/lifestyle/people/swiss-court-grants-polanski-49-million-bail-20091126-js6x.html
Με τη βοήθεια του Μίμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου